توصیههای بهداشتی به زائران اربعین حسینی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: زائرینی که بیماری مزمن مثل دیابت، فشار خون و یا بیماری قلبی دارند حتما قبل از عزیمت به پزشک خود مراجعه کرده و ضمن معاینه با اجازه پزشک در این سفر حاضر شوند و داروهایی که مصرف میکنند را با خود به همراه داشته باشند.
اهواز- خبرنگار کیهان:
شکرالله سلمانزاده افزود: آب و مواد غذایی سالم مهمترین مسئلهای است که زائران اربعین حسینی باید به آن توجه داشته باشند و در طول مسیر حتما از آب و مواد غذایی مطمئن و بهداشتی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: زائران در طول مسیر حتما از غذای گرم استفاده کنند و به هیچ وجه از غذای سرد و مانده استفاده نکرده و غذایی را با خود به همراه نداشته باشند.
معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر استفاده از آب سالم و بستهبندی در طول مسیر پیادهروی اظهار داشت: کسانی که قصد پیادهروی دارند در طول مسیر آب بستهبندی و بهداشتی تهیه و مصرف کنند و به هیچ وجه از آب رودخانه و آبی که به شکل غیربهداشتی عرضه میشود استفاده نکنند.
وی در مورد مصرف سبزیجات توصیه کرد: مصرف سبزیجات و کاهو به هیچ وجه توصیه نمیشود و در مورد میوه نیز مصرف میوههایی که پوست آنها کنده میشود با رعایت نکات بهداشتی توصیه میشود.
سلمانزاده گفت: ایام پیادهروی اربعین ایامی است که احتمال شیوع آنفلوآنزا وجود دارد بنابران زائرین توصیههای بهداشتی را رعایت کرده و حتما دو هفته قبل عزیمت به عراق واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و اقشار پرخطر مثل بیماران دیالیزی میتوانند به شکل رایگان واکسن را از داروخانهها دریافت کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول دوره پیادهروی کسانی که مستعد زخم پا هستند مثل بیماران قندی در طول مسیر استراحت کافی کرده و از کفش مناسب و طبی استفاده کنند.
سلمانزاده ادامه داد: کسانی هم که مشکلات تنفسی و آسم دارند حتما ماسک و داروهای خود را به همراه داشته باشند.
وی افزود: از ظروف مخصوص غذای گرم و لیوانهای یکبار مصرف کاغذی استفاده شود و از گرفتن مواد اولیه غذایی از افراد ناشناس خودداری کنند.
وی تاکید کرد: زائران در طول مسیر پیادهروی اربعین در کشور عراق نیز از شیر داغ و جوشیده مصرف و از مصرف دوغ و ماست محلی خودداری کنند.