kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۶۶۱
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸

برنج و شلتوک خوزستان در انتظار تعیین قیمت

علی‌رغم گذشت چند روز از آغاز برداشت محصول شلتوک در خوزستان هنوز قیمتی برای این محصول مهم مشخص نشده است.
اهواز- خبرنگار کیهان:

مسئول انجمن شالیکاران استان خوزستان اظهار کرد: وقتی در مزارع شمال کشور برداشت آغاز می‌شود (اواخر تیر) واردات برنج کاملاً ممنوع می‌شود اما همین که نوبت برداشت محصول برنج خوزستان می‌شود (اواخر مهر) این محدودیت برداشته می‌شود و محصول داخلی روی دست تولیدکننده می‌ماند در حالی که ارقام برنج خوزستان از نوع بسیار مطلوب و خوش طعم و معطر و خوش خوراک هستند.
محمد سواری گفت: در سایر استان‌ها اغلب سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی ملزم به خرید کالاهای مصرفی خود از درون استان هستند اگر ادارات خوزستان نیز ملزم به خرید برنج از محصولات استان شوند بخشی از مشکلات کشاورزان مرتفع خواهد شد.
وی عدم برندسازی را مشکل دیگر عرضه محصول برنج در خوزستان عنوان و خاطرنشان کرد: افراد سودجو برنج خارجی را با برنج ما مخلوط و یا در کیسه‌های برنج خوزستانی جاسازی می‌کنند و با این کار اعتماد مصرف کننده را نسبت به برنج مرغوب و معطر خوزستان سلب کرده و زحمات کشاورزان استان را به هدر می‌دهند.
سواری گفت: به همین خاطر از امسال بسته‌بندی برنج را تغییر داده و آن را شناسنامه‌دار خواهیم کرد به طوری که هر کدام از کارخانه‌ها باید نام و کد نشانی خود را روی کیسه‌های برنج درج کنند تا امکان تقلب در محصول به حداقل برسد. وی با اشاره به اینکه در 12 شهرستان خوزستان نشاکاری صورت می‌گیرد افزود: ارقام چمپا، عنبربو، شفق و کادوس در خوزستان کشت می‌شود اما قیمت آنها با هزینه‌ای که کشاورز می‌پردازد همخوانی ندارد.
وی افزود: واحدهای شالیکوبی نیز به لحاظ نقدینگی محدودیت دارند، اگر هم شالی را تحویل بگیرند نمی‌توانند پول کشاورز را به موقع پرداخت کنند به همین خاطر بارها از جهاد کشاورزی خواسته‌ایم که به نحوی با ضوابط خاصی پول کشاورز را بپردازد و طرف حساب بانک‌ها شود ولی تاکنون راهکاری در این رابطه تدوین نشده است.
یکی از شالیکاران شهرستان شوشتر نیز گفت: بالغ بر پنج روز از برداشت محصول شالیزارها می‌گذرد و کشاورزان با محصول درو شده در اهواز سرگردانند و مجبورند بدون تعیین نرخ محصول خود را در شالیکوبی‌ها تخلیه کنند.
وی راه‌اندازی کارخانه شالیکوبی تعاون روستایی را راه حل مشکل کشاورزان و ایجاد رقابت در بازار دانست. رضا رحمانی، رئیس انجمن حمایت از مصرف کنندگان در خوزستان، نیز خواستار حمایت مسئولان از کشاورزان و تولیدکنندگان برنج در خوزستان شد و تأکید کرد: باید مردم خوزستان برنج تولید این استان را جایگزین برنج بی‌کیفیت خارجی کنند.
علی محمدی، مدیر یکی از شالیکوبی‌های خوزستان نیز اظهار داشت: رطوبت شلتوکی که تحویل می‌گیریم بسیار بالاست که پس از قرارگرفتن در دستگاه‌های خشک‌کن وزن آن بسیار کاهش پیدا می‌کند. وی با اعلام مخالفت با نرخ پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: شالیکوبی‌ها هزینه‌های زیادی متحمل می‌شوند در حالی که هیچ تضمینی برای فروش برنج تولیدی ندارند به همین دلیل اجباری به خرید محصول شلتوک نداریم و در صورتی که هیچ سودی برای ما نداشته باشد، ترجیح می‌دهیم شلتوک از کشاورزان خریداری نکنیم.