آیتالله مکارم شیرازی:
فضای مجازی نمیتواند جایگزین کتاب شود
استاد درس خارج حوزه گفت: برخی گمان میکنند که موبایل و فضای مجازی میتوانند جای کتاب را بگیرند، ولی در حقیقت هیچ چیزی نمیتواند در آینده هم جای کتاب را بگیرد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در دیدار با رئیسدفتر تبلیغات اسلامی که در مدرسه امام سجاد(ع) برگزار شد، گفت: این مطلب ثابت شده که آرایش کتاب 50 درصد تاثیر یک کتاب را به خود تشکیل میدهد؛ عرضه خوب در این عصر بسیار مهم و چشمگیر است؛ در وسایل مصرفی برای خرید و جذب مشتری، همیشه سعی میشود که بهترین بستهبندیها انجام شود.
وی بیان کرد: محتوای خوب، یک نکته است؛ ولی عرضه خوب بسیار مهم است؛ قرآن دارای محتوای خوبی است و به همین میزان به خوبی عرضه شده است و طلاب و متدینین باید از آن الگو بگیرند.
آیتالله مکارمشیرازی گفت: در این زمینه نباید زیاده روی کرد؛ به عنوان مثال؛ کتاب یا مقالاتی وجود دارد که مطالب نصف صفحه است و بقیه فضا با نقاشیها یا مسایل دیگر پر شده؛ این کار باعث میشود که توجه به متن کمتر شود.
وی یادآور شد: عرضه و آموزشهای این عرصه باید کلاسیک شود؛ یعنی باید کاری انجام شود که طرح و محتوای کتاب کاملا هماهنگ باشد.
استاد درس خارج حوزه افزود: در انتشار یک کتاب باید در تیتربندی، عنوانبندی، سطربندی و حروفچینی توجه کاملی انجام شود تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
این مرجع تقلید بیان کرد: برخی گمان میکنند که موبایل و فضای مجازی میتوانند جای کتاب را بگیرند، ولی در حقیقت هیچ چیزی نمیتواند در آینده هم جای کتاب را بگیرد.
وی گفت: اگر انسان بخواهد یک مطالعه عمیق داشته باشد، باید با کتاب کار خود را دنبال کند؛ زیرا مطالعه با ابزار دیگر خستهکننده است.
آیتالله مکارم شیرازی یادآور شد: در جشنوارههایی مثل تبلیغ و دین، باید به جزییات توجه کرد و توجه داشت که به چه شکلی میتوانیم جاذبه فرهنگی در کتاب ایجاد کنیم.
وی افزود: در منبر نیز همین گونه است؛ زیرا منبر نیمی سخن و نیمی هنر است؛ هنرنمایی مرحوم کافی در کنار محتوای زیبای ایشان باعث میشد که این همه جاذبه داشته باشند و مردم نیز به سخنرانیهای ایشان توجه داشتند.