kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۴۹۵
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
سخنگوی حزب لیبرال دموکرات انگلیس:

حمایت دولت لندن از جنایات آل‌سعود در یمن شرم‌آور است

حزب ليبرال دموكرات انگليس ضمن انتقاد از حمایت‌های این کشور از جنایت‌های آل‌سعود در یمن اقدامات لندن در یمن را «شرم‌آور» خوانده است.



روزنامه اينديپندنت انگلیس اعلام کرده لندن، نيروي هوايي عربستان را براي انجام حملات مرگبار در يمن آموزش مي‌دهد. به دنبال این خبر، «تام بريك»، سخنگوي امور بين‌الملل حزب ليبرال دموكرات انگليس، از وزارت دفاع این کشور خواست به آموزش خلبان‌هاي سعودي پايان دهد و كنترل سخت‌گيرانه‌تري بر صادرات سلاح به اين كشور اعمال كند. «بريك»  این را هم گفت که «شرم‌آور است كه دولت بريتانيا نه تنها خلبانان سعودي را مسلح مي‌كند، بلكه به آنها آموزش هم ‌مي‌دهد. اكنون شواهد زيادي درباره بمباران بي‌هدف غيرنظاميان در يمن وجود دارد. دولت بريتانيا بايد به شراكت در اين جنايت پايان دهد.» مايكل فالون، وزير دفاع انگليس اما در دفاع از اين اقدام دولت گفته به نيروي هوايي عربستان كمك شد تا «فرآيند هدف‌گيري خود را بهبود ببخشند» تا با قوانين بين‌المللي مطابقت بيشتري پيدا كنند!  گفتنی است انگلیس يكي از مهم‌ترين فروشندگان اسلحه به عربستان نیز هست. تنها در سال اول تهاجم مرگبار عربستان به يمن، دولت انگلیس مجوز فروش تسليحاتي به ارزش 3 ميليارد و 300 میلیون پوند به پادشاهي سعودي را صادر كرد. طبق گزارش سازمان ديده‌بان حقوق بشر، در خانه‌هاي تخريب شده در صنعا، پايتخت يمن، بقايايي از تسليحات توليد شده توسط شركتي آمريكايي پيدا شده‌است كه يك كارخانه نيز در انگلیس دارد. بمباران وحشیانه یک مراسم ختم در صنعا که طی آن، صدها غیرنظامی به طرز فجیعی به خاک و خون کشیده شدند، حاصل یکی از جنایت‌های آل‌سعود با استفاده از تجهیزات جنگی انگلیس و آمریکا بود.
خبر دیگر اینکه، یک پایگاه آمریکایی اعلام کرده جنگ عربستان و متحدانش علیه یمن بدون چراغ سبز آمریکا و مسلح کردن سعودی‌ها به تسلیحات آمریکایی، امکان تحقق نداشت. پایگاه «آپد نیوز» همچنین با اشاره به آتش‌بس اخیر اعلامی در یمن و فشارهای آمریکا برای تحقق آن نوشته: «آمریکا از آتش‌بس در یمن برای تسلیح مجدد سعودی‌ها استفاده کرد؛ کسانی که بمب‌ها و تسلیحاتشان به اتمام رسیده بود». پارلمان یمن هم با صدور بیانیه‌ای تاکید کرده راه‌حل توقف بحران و جنگ در این کشور، صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد، پایان محاصره زمینی، هوایی و دریایی و بازگشت به میز مذاکره برای دستیابی به راهکار سیاسی است. پارلمان یمن از سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان خواسته،  با مسئولیت‌پذیری و اتخاذ تصمیم مناسب، قطعنامه‌ای الزام‌آور برای توقف جنگ و پایان محاصره بدون قید و شرط صادر کند. پارلمان یمن، شورای امنیت و سازمان ملل متحد را مسئول عدم تصمیم‌گیری برای پایان جنگ و خاتمه یافتن محاصره معرفی کرده و خواستار تشکیل کمیته بین‌المللی برای بررسی جرایم جنگی و فشارهای اقتصادی و معیشتی علیه یمنی‌ها شده که توسط دشمنان آنها با هدف نابودی یمن تحمیل شده است.