kayhan.ir

کد خبر: ۸۷۵۸
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۰

طبیعت بیمار مازندران را درمان کنید (یادداشت خبرنگار)


پانزدهم اسفندماه هر سال به روز درختکاری نامگذاری شده است و از پانزدهم تا بیست و دوم به عنوان هفته منابع طبیعی نام گرفته است اما صرف کاشت درخت در این روز نه تنها کافی نیست، بلکه این کار باید همیشگی و پیوسته باشد. لذا کاشت درخت به طور موقت نمی‌تواند کافی باشد و حفظ درخت مهم‌تر از کاشت آن است.
بکرترین و غنی‌ترین جنگل‌های هیرکانی جهان در مازندران واقع شده است اما متاسفانه مسائلی چون تجاوز، تخریب، قطع بی رویه و چرای مفرط دام به حیات جنگل شمال آسیب فراوان وارد کرده است که باید در رفع آن چاره‌اندیشی کرد.
مازندران به دلیل موقعیت گردشگری و بالا بودن قیمت زمین، تجاوز به عرصه‌های منابع طبیعی و جنگل در سال‌های اخیر با وجود برخوردهای مسئولان قضایی روند رو به افزایشی داشته است.
این اتفاقات در استان به 3 عامل اجرای ضعیف قانون، بالا بودن قیمت زمین‌ها و فساد اداری رخ می‌دهد. برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع قانون وضع شده و حریم‌ها را مشخص کرده است اما اجرای آن درست عمل نمی‌شود.
متاسفانه کم نیست جنگل‌های شمال کشور که با طرح‌های قبلی (سرو چمان) رو به نابودی رفت و اکنون همان‌هایی که در این مسئله نقش مستقیم داشتند مسئولیت و متولی استان مازندران را برعهده گرفته‌اند.
طرح سرو چمان طرحی بود که می‌بایست جنگل‌های شمال بهسازی شود که همین بهانه‌ای برای قاچاقچیان چوب شد تا به اندازه کافی جنگل‌های شمال را غارت کنند.
حال با توجه به اهمیت موضوع لازم و ضروری است برای گسترش و حفاظت از باقی مانده جنگل‌های طبیعی و کاشته شده همت گماشته و مردم را نیز بیش از پیش به ارزش این موهبت الهی آشنا ساخته و در کاشت درخت‌های جنگلی بهتر عمل کنیم.
محمدرضا فرجی