kayhan.ir

کد خبر: ۸۷۲۵
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۴

اخبار ویژه

یونان ورشکسته الگوی شماست
یا آمریکا با 17 هزار میلیارد دلار بدهکاری؟!

عضو بازداشتی حزب کارگزاران در فتنه88 ضمن مقاله‌ای در روزنامه اعتماد به تحریف راهبرد اقتصاد مقاومتی پرداخت و مدعی شد اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد آزاد است.
اعتماد به قلم لیلاز نوشت اقتصاد مقاومتی معنای مجزایی از اقتصاد آزاد ندارد و یک اقتصاد آزاد مقررات‌زدایی شده است.
وی می‌افزاید: البته ناگفته نماند که آزادسازی یا خصوصی‌سازی در تمام دنیا از بریتانیا و آمریکا گرفته تا چین و روسیه، تا زمانی که تبدیل به یک نیاز نشده باشد امکان تحقق ندارد. بنابراین خصوصی‌سازی باید به یک نیاز ضروری و گریزناپذیر تبدیل شود.
اعتماد ادامه می‌دهد: از سوی دیگر نباید از پیامدهای اجتماعی آن غافل شد چرا که در اقتصاد ‌آزاد، وقوع نابرابری امری اجتناب‌ناپذیر است و این نابرابری چیزی است که گروه‌های اجتماعی را ناراضی می‌کند اما در هر صورت و با وجود روبه‌رو شدن با این مسائل باز هم باید به اقتصاد مقاومتی تن داد(!) اقتصادی که به واسطه آن، چشم‌انداز روشنی برای کشور ترسیم خواهد شد.
این تعریف وارونه از اقتصاد مقاومتی و خلط ‌عامدانه آن با اقتصاد آزاد یا همان سرمایه‌سالار در حالی است که تکانه‌ها و بی‌ثباتی‌های شدید در اقتصاد جهانی و عبرت‌های نهفته در اقتصاد متلاطم سرمایه‌سالار، یکی از علل در پیش گرفتن اقتصاد مقاومتی اعلام شده است. در حقیقت اگر نسخه اقتصاد آزاد (لیبرال) شفابخش بود در اروپا و آمریکا شفا می‌داد نه اینکه در اروپا کشورهایی مانند یونان و اسپانیا و ایتالیا و حتی فرانسه را به ورشکستگی کامل یا نیمه ورشکستگی و بحران‌های بزرگ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بکشاند و در آمریکا به عنوان قله و مدل اقتصاد آزاد، بدهکارترین دولت- ملت دنیا را با 17 هزار میلیارد دلار بدهی برجای بگذارد.
در عین حال جا دارد از عضو حزب کارگزاران پرسیده شود که آیا با بر جای گذاشتن رکورد تورمی 49 درصد- در سال 1374- و تعمیق نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی رویتان می‌شود که همچنان از اقتصاد آزاد سرمایه سالار جانبداری کنید؟! همچنین باید پرسید این چه اقتصاد مقاوم و مقاومتی است که خمیر مایه آن را نابرابری و بی‌عدالتی معرفی می‌کنید؟ آیا می‌توان به بی‌عدالتی دامن زد و توقع استحکام و دوام از چنین سیستم اقتصادی داشت؟!

نگرانی روزنامه سعودی
از پیوند عمیق ایران و عراق

یک روزنامه وابسته به رژیم سعودی از پیوند عمیق مذهبی و اعتقادی میان جمهوری اسلامی و دولت عراق ابراز نگرانی کرد! شرق الاوسط می‌نویسد: نفوذ ایران در عراق در حال حاضر به بالاترین سطح در دوران پس از حکومت صدام رسیده و تا زمانی که احزاب شیعی بر دولت مرکزی عراق سلطه دارند چنین نفوذی همچنان حفظ خواهد شد.
این روزنامه تصریح کرد: با گذشت حدود دو سال از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، ایران هم چنان با نفوذترین نیروهای خارجی در عراق است. اکنون روابط ژئوپلتیکی، ژئو اقتصادی و ژئواستراتژیک بین عراق و ایران برقرار است. ایران همچنین روابط گسترده و عمیقی با گروه‌های قدرتمند و با نفوذ عراقی از جمله مجلس اعلای اسلامی عراق دارد.
روزنامه سعودی می‌افزاید: نفوذ چشمگیر ایران در عراق همچنین ناشی از روابط مذهبی، اقتصادی و اجتماعی بین دو کشور است. به لحاظ اقتصادی، سازمان توسعه تجاری ایران اعلام کرده که 72 درصد از صادرات ایران در سال 2013 به عراق بوده است. گزارش این سازمان هم چنین نشان می‌دهد که واردات عراق از ایران سال گذشته 15 درصد افزایش یافت. مقامات عراق تأیید کردند تلاش می‌کنند با همکاری همتایان ایرانی‌شان در تهران صادرات نفت را با هدف افزایش سه برابری تولید نفت عراق به 9 میلیون بشکه نفت تا سال 2020 افزایش دهند.
الشرق الاوسط خاطرنشان کرد: از لحاظ مذهبی، هزاران شخصیت مذهبی، محققان و طلاب ایرانی در شهرهای عراق از جمله نجف و کربلا زندگی می‌کنند و نقش بسزایی در شکل‌دهی به افکار عمومی عراق دارند. بعلاوه، برخی از مقامات شیعی عراقی و احزاب سیاسی قبلاً در جمهوری اسلامی مستقر بوده یا آموزش دیده‌اند. با توجه به تحولات اخیر، نفوذ ایران در دوران پس از حکومت صدام در عراق ظاهراً به اوج خود رسیده است.

روایت سایت عارف
از توهم اصلاح‌طلبان

دختر هاشمی‌رفسنجانی، اصلاح‌طلبان را تمامیت‌خواه توصیف کرد.
فاطمه هاشمی در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره علت پناه آوردن اصلاح‌طلبان به پدرش در دو سه سال اخیر با وجود انتقادهای قبلی گفت: دلیلش این است که اصلاح‌طلبان خودشان مشکل داشتند. اصلاح‌طلبان دوست داشتند به قدرت برسند و زمانی هم که از طریق آقای هاشمی به قدرت رسیدند، موضع‌گیری کردند. آنها تمامیت‌طلب هستند و دوست دارند تا همه‌چیز در اختیارشان قرار بگیرد که این موارد از اشکالات بزرگ اصلاح‌طلبان است. تمامیت‌طلبی خصلت بسیار بدی است.
وی افزود: اصلاح‌طلبان همیشه به شکل سلیقه‌ای و به خواسته‌های خودشان توجه داشتند. اوج فعالیت نادرست آنها را در سال‌های نخست دولت آقای خاتمی دیدیم که تازه بر سر کارآمده بودند.
در همین حال وبسایت امید که زیر نظر تیم حامی محمدرضا عارف فعالیت می‌کند، از قول‌ هادی حیدری (همکار نشریات زنجیره‌ای) به انتقاد از عملکرد افراطیون مدعی اصلاحات‌ پرداخت. وی‌ می‌گوید: نمی‌توان در چارچوب قانون اساسی در یک انتخابات، رای مردم را به دست آورد و سپس به مقابله با اصول ‌اساسی همان قانون ‌اساسی پرداخت. همین عوامل سبب ایجاد بی‌اعتمادی نظام در تعامل با اصلاح‌طلبان شد. ضعف دیگر اصلاح‌طلبان، بالا بردن سطح انتظار مردم از رئیس‌جمهور و مجلس اصلاح‌طلب بود. انتظاری که متناسب با اختیار و توان آنها نبود. همچنین از مهم‌ترین نقاط ضعف اصلاح‌طلبان، می‌توان به تاکید بیش از حد بر تقدم توسعه سیاسی بر توسعه اقتصادی اشاره کرد. همین عامل هم سبب کم توجهی به معیشت مردم شد. نکته‌ای که در سال 84، رقیب اصلاح‌طلبان از آن برای آوردن رای، بیشترین استفاده را کرد.
سایت حامی عارف از قول حیدری می‌افزاید: اکنون و پس از گذشت 8 سال از کنار رفتن اصلاح‌طلبان از قدرت، باز هم برخی دوستان دچار این اشتباه محاسباتی شده‌اند که رای جناب آقای روحانی، حاصل پذیرش صلاحیت اصلاح‌طلبان از سوی مردم بوده است.

مشکل معدل سنی دولت
با دستیار جوان برطرف می‌شود؟!

دستیار جوان دولت می‌گوید علت فعالیتش و پستی که گرفته، پاسخگویی به معدل سنی دولت است.
سعید اله بداشتی که با حکم ترکان به عنوان دستیار جوان معرفی شده در مصاحبه با ایلنا گفت: من خود در ستاد انتخاباتی آقای دکتر روحانی شاهد بودم که در مشکلاتی که ایجاد می‌شد آقای مهندس ترکان با ذکاوت مشکلات را حل می‌کرد. سال گذشته در چنین سال‌هایی هسته‌هایی تشکیل داده بودیم و ما جوانان که مستقیما در ستاد انتخاباتی با کاندیدا فعالیت می‌کردیم در مشکلات به حمایت‌های مهندس ترکان و آقای نعمت‌زاده متکی بودیم.
وی ادامه داد: در هسته‌هایی که در ستاد تشکیل داده بودیم به این نتیجه رسیدیم که واژه مشاور به کسی اطلاق می‌شود که تجربه‌هایش بیشتر از شخص طرف مشاوره باشد. از طرفی عده‌ای درباره معدل سنی دولت انتقاداتی داشتند، بحثی با دوستان داشتیم که باید این دولت فضایی را ایجاد کند که مدیران با تجربه شوند. باید بتوانیم نسلی از مدیران جوان را به جامعه تحویل دهیم. نسل مدیران دهه شصت ما باید در چارچوب‌هایی از پیش تعیین شده مدیران جوانی را تربیت کنند. مثلا آقای مهندس نعمت‌زاده بتوانند بگویند در این مدت 500 مدیر صنعتی را تربیت کرده‌ام. به هر حال مدیر نه فقط در حوزه آکادمیک بلکه در یک کارگاه تربیت می‌شود.
دستیار جوان تاکید کرد: بر همین اساس و با طرح دغدغه‌هایی چون پیر شدن رده مدیران کشور و لزوم کادرسازی در حوزه تربیت مدیران جوان و اصلاح و ترمیم ضربات روانی نسل جوان ما طی سال‌های اخیر، نهایتا قرار شد که حوزه‌ای به نام دستیار جوان تعبیه شود.
وی ادامه داد: مهندس ترکان با هوشمندی ماموریت‌هایی برای دستیار جوان تعریف کردند و از آنجا که ایشان رابطه‌ای اعتمادآمیز با ریاست جمهوری و حتی مقام معظم رهبری دارند چیزی می‌گویند و وقتی کاری را انجام می‌دهند زیبنده نیست در کار آن قلت آورده شود. ایشان ماموریت‌هایی ویژه برای دستیار جوان قرار دادند که یکی از این ماموریت‌ها کارآفرینی و تشکیل بنگاه‌های خصوصی برای جوانان است.
اله بداشتی با بیان این که ما در شهرستان‌ها انتقادات جوانان را منتقل می‌کنیم و تلاش می‌کنیم در زمینه‌های گوناگون به نتیجه‌ای برسیم، تصریح کرد: با این کار مثلا در دوره دوم ریاست جمهوری یا انتخابات مجلس و در حوزه‌های برنامه‌ریزی برای جوانان می‌توان از این یافته‌ها استفاده کرد. مهندس ترکان به من حکم دستیار جوان داده‌اند و افتخار امضای این حکم توسط آقای ترکان برای من بسیار ارزشمند است. ما مشکلات را منتقل می‌کنیم و آقای مهندس ترکان گاهی مشکلات را به برخی از وزرا می‌سپارند.

نیاز مبرم دولت
به احزاب فولکس قورباغه‌ای

دبیرکل حزب منحله سازمان مجاهدین (انقلاب) ادعا کرد «دولت روحانی نیاز مبرم به اصلاح‌طلبان دارد»!
 این گفته محمد سلامتی تبدیل به تیتر اول و اصلی روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد شد. سلامتی دبیر حزبی بود که به گفته سعید حجاریان همه اعضای آن در یک فولکس قورباغه‌ای جا می‌شدند.
سلامتی در مصاحبه با آفتاب ‌یزد با تخطئه وزیر کشور گفت: افرادی که پرچمدار مسائل سیاسی در دولت هستند آن عنوان و ایده لازم را ندارند.
وی سپس می‌گوید: دولت روحانی نیاز مبرم به اصلاح‌طلبان دارد.
سلامتی همچنین گفته است: وزارت کشور باید سینه سپر کند و از احزاب حمایت جدی به عمل آورد. زمانی که با سیاست‌های ضد حزبی گذشته خانه احزاب تعطیل شده، دولت فعلی نباید اجازه دهد که در حالت تعطیلی باقی بماند. وزارت کشور باید مجدانه پیگیری و موضوع را حل کند. در مورد احزاب به خصوص احزابی که برای فعالیت با مشکل روبه‌رو شده‌اند، وزارت کشور باید برای حل مشکل آنها اقدام کند.
اظهارات سلامتی در حالی مطرح می‌شود که بنابر اذعان محمدعلی نجفی سخنگوی کمیته 7 نفره اصلاح‌طلبان در انتخابات، محمدرضا عارف نامزد اصلاح‌طلب 8 درصد بیشتر رأی نداشت. با این حال کسانی چون اصغرزاده می‌گویند اصلاح‌طلبان، دولت را رحم اجاره‌ای می‌دانند.
توقع افراطیون از دولت و وزارت کشور برای تسهیل فعالیت دوباره آنان در حالی است که احزابی چون مشارکت و سازمان مجاهدین به خاطر فعالیت‌های ساختارشکنانه و آشوبگرانه منحل شده‌اند.

چه کسی می‌تواند
خاتمی را شفاعت کند؟!

دست‌اندرکاران فتنه 88 در میان مجمع روحانیون مایلند بدون پاسخگویی درباره خیانت‌های خود و توبه و عذرخواهی، به نظام برگردند.
در همین زمینه خاتمی در جمعی اظهار داشته که پس از سال 88 بنا را بر تعامل گذاشتیم؛ اما واسطه‌ای که بتواند تعامل با نظام را رقم بزند، نداشتیم.
به گزارش شبکه «دانا»، خاتمی همچنین گفته است:حسن خمینی و هاشمی‌رفسنجانی مقبولیتی برای بر عهده گرفتن این واسطه‌گری نداشتند و باید به سوی افراد دیگری برویم.
خاطر نشان می‌شود خاتمی در محافل خصوصی اظهار کرده که در انتخابات 88 هیچ تقلبی رخ نداده اما با این وجود حاضر به اعتراف علنی و عذرخواهی از نظام و مردم نیست و همچنان با فتنه‌گران همراهی می‌کند. با این وصف می‌توان گفت بهترین واسطه و شفیع برای خاتمی، اظهار توبه و ندامت از جانب خود وی است و ظاهرا همین موضوع مورد حمایت برخی اعضای مجمع روحانیون نیز که نسبت به مواضع خاتمی و مجمع در فتنه 88 ناراضی هستند، قرار دارد.