kayhan.ir

کد خبر: ۸۷۱
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰

نگراني سازمان بورس از رشد بيش از حد قيمت‌ها در بازار سهام

مدير نظارت بر بورس‌هاي سازمان بورس از رشد بيش از حد قيمت برخي سهام‌ها در بازار سرمايه ابراز نگراني کرد.
مدير نظارت بر بورس‌هاي سازمان بورس از رشد بيش از حد قيمت برخي سهام‌ها در بازار سرمايه ابراز نگراني کرد.
محمودرضا خواجه‌نصيري در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اينکه بازار سهام طي ماه‌هاي اخير رشد قابل توجهي داشته است، اظهار داشت: شاخص‌ها و ارزش معاملات نيز به واسطه حضور بسياري از سرمايه‌گذاران رو به افزايش است.
وي با بيان اينکه اتفاقات حوزه سياست خارجي و تغييرات در شرايط عمومي، اين رشد را توجيه‌پذير مي‌کند، ادامه داد: يکي از دلايل ديگر رشد بازار ناشي از گردش سرمايه‌ها در بورس ارزيابي مي‌شود. در حقيقت عدم بازدهي بازارهاي رقيب موجب تشديد روند رشد بورس شده است.
خواجه نصيري با تاکيد بر اينکه آمار و ارقام نشان از رشد قيمتي سهام برخي شرکت‌ها بيش از سودآوري آنان دارد، گفت: جريان ايجاد شده در سال جاري هم تا حدودي ناشي از اثرات تورم و قيمت دلار بوده و خوشبيني نسبت به آينده، بازدهي قابل توجهي را به وجود آورده است.
مدير نظارت بر بورس‌ها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اينکه اين بازدهي، در نتيجه ورود بسياري از سهامداران ارائه شده است، گفت: جريان نقدينگي در بازار همراه با رشد شاخص، تضمين کننده تداوم رشد بازار نخواهد بود.
وي گفت: رشد کمي و کيفي بازار سرمايه از برنامه‌هاي اصلي حوزه مديريتي متولي اين بازار است اما همزمان نگراني‌هايي براي مديريت بازار ايجاد شده و به دنبال آن هستيم که اين افزايش قيمت براي بهبود شرايط تبديل به فرصت شود.
خواجه نصيري با تاکيد بر اينکه ضمانتي براي تداوم رشد بازار در 3 ماهه پايان سال وجود ندارد به سرمايه‌‌گذاران توصيه کرد: تحليل‌ها نشان مي‌دهد که امکان تداوم اين روند بازار سهام که طي 9 ماه گذشته طي شده، وجود نداشته باشد.
وي تاکيد کرد: هم‌اکنون بازار شايعات داغ شده تا مسير سرمايه‌ها را به سمت و سويي تغييردهند بنابراين شايعات نبايد بر تصميم‌گيري‌ها دخيل باشد.
مدير نظارت بر بورس‌ها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکيد بر اينکه سرمايه‌گذاران بايد از وضعيت صنعت و به طور خاص سهام شرکت مطمئن باشند، گفت: هم‌اکنون نگراني‌هايي با توجه به افزايش بيش از حد قيمت برخي صنايع وجود دارد بنابراين روند سرمايه‌‌گذاري دقت بيشتري را مي‌طلبد.
وي سرمايه‌گذاري کورکورانه و روش‌هاي گله‌واري در بازار بسيار خطر‌آفرين توصيف کرد و گفت: پيروي سرمايه‌گذاران از صف‌هاي خريد، منجر به شکست آنان در کوتاه مدت مي‌شود. رفتار هيجاني سرمايه‌گذاران به هيچ عنوان توجيه‌پذير نيست.
خواجه‌نصيري با تاکيد بر اينکه وضعيت بورس نسبت به گذشته تغيير کرده است، گفت: امروز نهادهاي مالي تخصصي از جمله سبد گردان‌ها و صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري تشکيل شده‌اند که در شرايط فعلي براي سرمايه‌گذاري مطمئن توصيه مي‌شوند.
وي افزود: با وجود چنين نهادهاي تخصصي با مديران حرفه‌اي که کاملا نسبت به روند بازار آشنايي دارند، سرمايه‌گذاري مستقيم براي تازه واردها به صلاح نيست.
عضويت بورس کالا در فدراسيون بورس‌ها
عضويت بورس کالاي ايران در فدراسيون بورس‌هاي اروپايي و آسيايي (فياس) به طور رسمي و با اکثريت قاطع آراي اعضاي مجمع اين فدراسيون، در آذرماه سال جاري (4 دسامبر 2013) تصويب شد.
به گزارش ايسنا، اين بورس در راستاي توسعه مناسبات و ارتباطات و همکاري با تشکل‌ها و نهادهاي بين‌المللي در تازه‌ترين اقدام به عضويت فياس درآمد.
اين گزارش حاکي است: فدراسيون بورس‌هاي اوراق بهادار اروپايي و آسيايي که به اختصار «فياس» ناميده مي‌شود در تاريخ 16 مي 1995 با هدف ايجاد رويه واحد در بازارهاي مالي اعضاء و ارتقاء توانمندي‌هاي بورس‌ها، نهادها، شرکت‌ها و کارگزاران عضو و با 12 عضو تاسيس شد و اکنون داراي34 عضو ثابت و 14 عضو وابسته شامل اتاق‌هاي پاياپاي بورس‌ها، انجمن‌هاي معامله‌گران و فدراسيون‌هاي منطقه‌اي است.