kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۹۷۲
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۷
رئیس دستگاه قضا در دیدار با دادستان مالزی:

مدعیان حقوق بشر غربی از کشتارهای دسته‌جمعی حمایت می‌کنند

رئیس قوه قضائیه گفت: کشورهای بزرگ و استکباری در مقابل کشتار دسته‌جمعی انسان‌های بی‌گناه سکوت می‌کنند و حتی از قاتلان و مسببان این فجایع حمایت هم می‌کنند.



به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌ا... صادق آملی لاریجانی در دیدار با دادستان مالزی که صبح دیروز برگزار شد به موضوع حقوق بشر اشاره کرد و با تأکید بر اهمیت آن گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حق بهره‌مندی آحاد مردم از حقوق اساسی و حقوق عامه تأکید شده است و دفاع از این موضوع بر عهده دستگاه قضایی است، البته باید گفت که متأسفانه امروزه بحث حقوق بشر از ریشه و ماهیت انسانی خود دور شده و به ابزاری در دست قدرت‌ها و کشورهای بزرگ تبدیل شده است.
وی با تأکید بر دوگانگی مواضع کشورهای بزرگ و استکباری در خصوص حقوق بشر اظهار داشت: بر اساس موازین حقوق بشری، کشورهای بزرگ و استکباری گاهی برای مرگ یک انسان سر و صدای بسیاری به راه می‌اندازند اما در مقابل کشتار دسته‌جمعی انسان‌های بی‌گناه سکوت می‌کنند و حتی از قاتلان و مسببان این فجایع حمایت هم می‌کنند که نمونه آن را اکنون در فجایع عربستان سعودی، یمن و رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی شاهد هستیم.
آملی لاریجانی بر ضرورت تعامل و نزدیکی هر چه بیشتر کشورهای اسلامی در مقابل جنایت‌های حقوق بشری غرب و اذناب آن در جهان تاکید کرد و افزود: کشورهای اسلامی باید ایده‌های خود در خصوص حقوق بشر را بیشتر بشناسند و اجازه ندهند که کشورهای سلطه‌گر از ابزار حقوق بشر علیه کشورهای اسلامی استفاده کنند.
پیشنهاد تشکیل کمیسیون تحقیقی مشترک میان ایران و مالزی
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «تحولات انجام شده در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران با هدف اسلامی‌شدن آن و دارا بودن تجارب ارزشمند در این زمینه» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران را «مترقی و مدرن و در عین حال منطبق با قوانین اسلامی» توصیف کرد و گفت: پیشنهاد ما این است که به منظور افزایش تعامل با نظام قضایی مالزی و انتقال تجربیات حقوقی و قضایی میان دو کشور کمیسیون تحقیقی مشترکی تشکیل شود تا با تشکیل جلسات و انجام مباحث تحقیقی و تطبیقی موجب تقریب هر چه بیشتر نظام‌های قضایی دو کشور شود.
وی به استقلال دستگاه قضایی از نظام اجرایی در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و با بی‌بدیل خواندن این نظام قضایی در جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی تحول بسیار مهمی در زمینه اسلامی شدن سیستم قضایی داشته است که یکی از مهمترین ویژگی‌های آن استقلال قوه قضاییه از سیستم اجرایی و اختیارات قانونی در نظارت بر دستگاه اجرایی کشور است.
دادستان مالزی: موازین حقوق بشری مسلمانان باید بر اساس آموزه‌های قرآنی باشد
در این دیدار دادستان کل کشور مالزی نیز با ابراز خرسندی از سفر به ایران و تشکر از مهمان‌نوازی مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران بر آمادگی مالزی در گسترش روابط قضایی با کشورمان تأکید کرد.
محمد افندی بن علی در این دیدار همچنین با تأکید بر اینکه بسیاری از موارد موجود در مبانی حقوقی و قضایی دو کشور مشترک است، گفت: بسیار خشنودم که اعلام کنم تلاش خواهم کرد با کمک کشور شما در جهان اسلام عدالت را به مفهوم واقعی‌تری ایجاد کنیم.
وی درخصوص موضوع حقوق بشر تأکید کرد: معتقدیم که کشورهای اسلامی باید موازین حقوق بشری را بر اساس آموزه‌های قرآنی و نه بر اساس تعریف غرب از حقوق بشر دنبال کنند.
اسلام سلفی و تکفیری جهان را مشمئز کرده است
رئیس قوه قضائیه تفسیر تکفیری و سلفی از اسلام را موجب اشمئزاز جهان توصیف کرد و با بیان اینکه تفسیر تروریست‌پرور از اسلام نتیجه‌ای جز برادرکشی ندارد، گفت: اسلام شیعه، اسلام عقلانیت و معارف حقه است.
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌ا... صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک عید غدیر و تأکید بر اینکه در روزگار ما نیاز به امر امامت و ولایت الهی بیشتر حس می‌شود، خاطرنشان کرد: نتایج تغییر در مسیر تاریخ مسلمین پس از پیامبر، امروز آشکارتر از هر زمان دیگری است. گروه‌های سلفی و تکفیری، تفسیری از اسلام ارائه کرده‌اند که دنیا را مشمئز کرده است. تفسیر آنان از اسلام تفسیری تروریست‌پرور است که حتی هر جنایتی را علیه دیگر مسلمانان تجویز می‌کند و برادرکشی را رقم می‌زند.
رئیس قوه قضائیه، جهان اسلام در عصر حاضر را نیازمند تبیین و تفسیر واقعی و مستند از اسلام که از منابع وحیانی برخاسته باشد، دانست و تصریح کرد: تفسیر علوی از اسلام، تفسیر دیگری است غیر از  اسلام تکفیری‌ها، تفسیری است معتبر و برخاسته از واقعیت دین اسلام و مستند به وحی الهی و اسلام شیعه، اسلام عقلانیت و معارف حقه است.
آملی لاریجانی با اشاره به واقعه عظیم غدیرخم اظهار داشت: بر اساس عقل و نقل، کسی می‌تواند جانشین پیامبر باشد که از جهت ولایت، اقرب به او باشد. بر این اساس همان گونه که در روایات متعدد ذکر شده است، پیامبر در روز غدیر که افضل اعیاد است، امر خطیر اکمال دین و اتمام نعمت را که تکلیف بسیار شاقی بود انجام دادند. سختی این کار به لحاظ خوفی بود که از واکنش منافقین نسبت به این موضوع یا کسانی که در زمره منافقین نبودند اما تحمل این واقعیت را نداشتند، وجود داشت.
وی تأکید کرد: اگر مسلمانان مسیری را که خداوند برای آنان ترسیم کرده بود دنبال می‌کردند امروز بشریت سرنوشت دیگری داشت.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره شهدا، جانبازان، آزادگان و همه مجاهدان هشت سال دفاع مقدس را گرامی داشت و تأکید کرد: قدرشناسی از مجاهدت این عزیزان وظیفه همه ماست و امیدواریم که مسئولان و آحاد مردم قدرشناس این خدمات باشند.
رئیس دستگاه قضا افزود: روحیه‌ای که انقلاب و اسلام را در این کشور زنده نگه داشت، روحیه جهادی، انقلابی و بسیجی بود و اگر آن روحیه نبود هرگز امکان نداشت کشوری که تازه انقلاب کرده در جنگی که به ظاهر با یک کشور بود اما در واقع تمام ابرقدرت‌ها در آن حضور داشتند پیروز شود و از این ابتلا سرافراز بیرون بیاید چنانکه از کیان اسلام و جمهوری اسلامی دفاع شد و یک وجب از خاک کشور نیز از دست نرفت.
وی ادامه داد: باید همه ما از این واقعه عبرت بگیریم و بدانیم که امروز هم تنها با همین روحیه می‌توانیم از کشور دفاع کنیم و پیروز شویم. لذا امیدواریم این مسیر با همان روحیه و ویژگی‌ها ادامه یابد.
رئیس قوه قضائیه در بخش پایانی سخنان خود به آغاز سال تحصیلی مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه نیز اشاره کرد و با تبریک این روزها گفت: همه عزیزانی را که به نحوی با امر تعلیم و تربیت سروکار دارند به پرورش علمی، پرورش شخصیتی و پرورش معنوی توصیه می‌کنم.
رئیس قوه قضائیه افزود: متأسفانه امروز در مدارس ما هجمه فرهنگی غرب بسیار آشکار است و دانش‌آموزان و دانشجویان ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین معلمان دلسوز باید در کنار تربیت علمی به تزکیه جوانان نیز اهتمام کافی داشته باشند و نکات معنوی را به نحوی نافذ و موثر برای دانش‌آموزان و دانشجویان خود بیان کنند.