kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۹۳۳
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۹
2 کارشناس آمریکایی در گفت‌وگو با کیهان:

کلینتون فقط 2 راه پیش رو دارد /مرگ یا کناره‌گیری از انتخابات



هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری، چندی پیش پس از شرکت در مراسم یادبود قربانیان 11 سپتامبر، از حال رفت و غش کرد. پزشکان وی پس از انتشار تصاویر کلینتون در آن شرایط، مجبور شدند جهت پاسخگویی به افکار عمومی هم که شده به مریضی «ذات‌الریه» کلینتون اعتراف کنند. اتفاق اخیری که برای نامزد دموکرات‌ها در انتخابات افتاد، آمریکایی‌ها را به این فکر فرو برده که «آیا چنین فردی که بارها در عناوین مختلف به مردم دروغ گفته و حال به شدت بیمار است،  صلاحیت رئیس‌جمهور شدن را دارد؟! روزنامه کیهان برای بررسی وجه حقوقی انصراف احتمالی کلینتون از انتخابات به سراغ 2 تن از کارشناسان آمریکایی حوزه آمریکا رفته و در رابطه با سناریوهای پیش روی انتخابات این کشور به گفت‌وگو نشسته است.
«استفان لندمن» تحلیلگر مسائل آمریکا، در پاسخ به این سؤال که «روند قانونی در انتخابات پیش رو آمریکا در صورت حذف کلینتون چگونه است؟» این‌طور پاسخ گفته که: «سؤال مهمی را طرح کردید که اتفاقا جامعه آمریکا روی آن حساس شده است. تا آنجا که من می‌دانم روندی در قانون اساسی آمریکا برای این حالت تعریف نشده است. در حالتی که نامزدی از گردونه انتخابات به هر دلیلی خارج شود، قانون اساسی آمریکا تمهیدی را برای آن در نظر نگرفته است، حتی اگر نامزدی مجبور به ترک انتخابات به خاطر مشکلات جسمی و سلامت شود.»
به عقیده من رهبران احزاب در این مواقع تصمیم می‌گیرند. آنها یا معاون را انتخاب خواهند کرد و یا فرد دیگری را ترجیح می‌دهند. ضمنا من درباره احتمال آنکه هیلاری بدل داشته باشد فکر کردم. واقعیت این است، با آ‌نکه اطلاعاتی درباره مریضی وی انتشار یافته ما اطلاعات کامل و اساسی از مریضی وی نداریم. پزشکان هیلاری حتما قبل از آنکه مداواگران خوبی باشند، سیاست‌مداران خوبی هستند و به حساسیت موضوع انتخابات واقف هستند. آنها دستور می‌گیرند و تحت اوامر کلینتون هستند. بنابراین نمی‌توان توقع داشت که حقیقت را از زبان آنها شنید. اگر غیر از این باشد آنها شغل حرفه‌ای خود را از دست می‌دهند و زندگی‌شان در خطر خواهد بود.»
نویسنده کتاب «اشغال بانکداران» در ادامه تصریح کرد: «من باور دارم هیلاری قطعا مریض است و مطمئنا هنوز بهبود نیافته است. کلینتون در مراسم یادبود یازده سپتامبر از حال رفت و این نشان می‌‌دهد که او از مریضی سختی رنج می‌برد و صحبت جدی‌تر از این حرف‌هاست. حاکمیت کنونی آمریکا از کلینتون حمایت می‌کند و انتخاب او به معنای پیروزی اوباماست. چرا که وی هم حزبی هیلاری محسوب می‌شود.»
وی همچنین در رابطه با احتمال وقوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: «به نظرم ترامپ حرف عجیبی درباره تقلب در انتخابات نزده است و احتمال این امر بسیار زیاد است، مخصوصا آنکه سیستم انتخابات الکترونیکی است و نظارت در آن سخت است. وضعیت آ‌مریکا بدون تعارف به هم ریخته است و دموکراسی فقط نمایشی در آمریکا است. ملت آمریکا نمی‌توانند انتخاب کنند که چه کسی بر آنها حکومت کند. دلارهای مردمی که مالیات می‌دهند خرج جنگ‌افروزی می‌شود و به نیاز جامعه پاسخگو نیست. هیلاری خطرناک‌ترین نامزدی است که تاکنون در انتخابات دیده‌ام. من از پیروزی کلینتون در انتخابات وحشت دارم!»
پروفسور «وین مدسن» کارشناس حوزه امنیت و بین‌الملل، اما از زوایه دیگری به این موضوع می‌نگرد. مدسن در پاسخ به این سؤال مشابه این‌طور جواب داد:
«کلینتون چه کنار باشد و چه بمیرد، کمیته ملی دموکراتیک جلسه ای را ترتیب خواهد داد و جایگزین هیلاری برای انتخابات را تعیین خواهد کرد که احتمالا «تیم کین» معاون اول کلینتون خواهد بود. «مدسن»، که افشاگری‌هایش زبان‌زد آمریکایی‌هاست سعی دارد، به بعد کمتر توجه شده این ماجرا بپردازد. او این‌طور می‌گوید که: «نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است زمان اعلام این تصمیم است. اکنون که دو ماه تا انتخابات بیشتر نمانده تصمیمات باید دقیقا به موقع باشد. اگر این تصمیم کمتر از دو هفته دیگر نهایی شود یعنی قبل از اتمام ماه سپتامبر، تغییرات در ماشین‌های الکترونیکی انتخابات می‌تواند لحاظ شود و نام نفر جدید مثلا تیم کین جایگزین هیلاری شود. اما اگر پس از ماه سپتامبر یعنی در اکتبر این اتفاق رخ دهد وضعیت مقداری پیچیده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید مردم به طور مستقیم رئیس‌جمهوری را انتخاب نمی‌کنند بلکه نمایندگان حزب موردنظر را در ایالت خود انتخاب می‌کنند. سپس این نمایندگان که تعداد آنها به 538 نفر می‌رسد در شورای انتخابات آمریکا ماه بعد از انتخابات جمع می‌شوند و رای می‌دهند. حزبی که از نصف بیشتر رای کسب کند پیروز می‌شود. بنابراین طبق قانون حزبی که بیش از 270 رای اخذ کند برنده است. این 538 نماینده بین تمام 50 ایالت آمریکا تقسیم شده‌اند. نسبت تخصیص نمایندگان در هر ایالتی بر اساس نسبت نمایندگان آنها در کنگره است. مثلا کالیفرنیا 55 نماینده دارد و یا  ایالت میسوری 10 نماینده دارد.»
نویسنده کتاب «کابوس آمریکا» در ادامه می‌گوید: «اما قاعده‌ای که مقداری پیچیدگی دارد این است که در بعضی از ایالات مثل میشیگان، بر اساس قانون ایالتی، نمایندگان دو حزب می‌بایستی که به شخص رای دهند و  نه حزب و بدین معنی که مثلا اگر در این ایالت میشیگان مردم به حزب دموکرات رای دهند، این رای برای کلینتون که نماینده دموکرات‌ها در سیستم انتخاباتی ثبت شده محسوب می‌شود و نه حزب دموکرات‌. از آنجا که در اواخر سپتامبر اسامی کاندیداها نهایی می‌شوند، رای دموکرات‌ها در چنین ایالاتی قطعا خواهد سوخت، چون دیگر هیلاری در انتخابات حضور ندارد. اگر این سناریو پیش آید و این موضوع باعث شود که هیچ یک از احزاب به حداقل 270 رای دست نیابد، این بدین معنی است که پیروز مشخص نشده است. در این صورت انتخابات به طور کلی به خانه نمایندگان ارجاع داده خواهد شد. اگر این اتفاق بیفتد با توجه به اینکه تعداد جمهوری‌خواهان در آنجا بیشتر است، ترامپ رئیس‌جمهور خواهد شد.» وی در نهایت گفت: «که اینها همه احتمالاتی است که امکان دارد رخ دهد، اما به عقیده من کلینتون باید رقابت‌های انتخاباتی را رها کند وگرنه بهتر است بمیرد!»