یک فعال اقتصادی:
بازار نهادههای کشاورزی و دامی کاملاً مافیایی است
یک فعال اقتصاد مقاومتی وضعیت بازار نهادههاي كشور را كاملا مافيايي دانست و گفت :این بازارتحت سلطه چند نفر انگشتشمار است.
عظيم قديمي با بیان اینکه وضعيت مافيايي بازار نهادهها يكي از مشكلات پرورش دهندگان طيور است افزود: «بازار نهاده هاي كشور كاملا مافيايي است و تحت سلطه چند نفر انگشت شمار است كه هر وقت اراده مي كنند، قيمت نهادهها را افزايش مي دهند. متاسفانه دولت هم هيچ نظارتي بر فعاليت آنها ندارد.»
وی درباره حضور تحصيلكردههاي رشته طيور در عرصه پرورش ماكيان، خاطرنشان کرد: «متاسفانه بايد بگويم در ميان پرورش دهندگان ماكيان تعداد بسيار قليلي از تحصيلكردههاي رشته طيور مشاهده مي شوند. در عرصه پرورش بلدرچين كه شخصا تا امروز خودم كسي را نديدهام. جاي تاسف دارد كه جوان هاي ما حداقل 4 سال از عمرشان را صرف تحصيل در رشته دام و طيور مي كنند اما تمايلي به اشتغال در اين عرصه ندارند. متاسفانه همه آنها به دنبال شغل مديريتي و پشت ميزنشيني هستند و حاضر نيستند سختي هاي كار توليد را به جان بخرند. پيشنهاد من به نظام آموزشي كشور اين است كه متقاضيان تحصيل در رشته هاي دام و طيور را قبل از آغاز تحصيل چند روزي به مزارع بفرستند تا ابتدا با سختي هاي كار آشنا شوند و بعد تصميم بگيرند كه آيا واقعا تحصيل در اين رشته با روحياتشان سازگار است يا خير.»
این فعال اقتصاد مقاومتی در پاسخ به اين سوال كه چرا با وجود اينكه استخدام رسمي است و از حقوق ماهانه برخوردار است، در عين حال به عرصه پرورش بلدرچين روي آورده، ميگويد: «سازمان بسيج سازندگي نهادي است كه براي حمايت از اقتصاد مقاومتي به توليدكنندگان تسهيلات اعطا مي كند و من هم در همين بخش اشتغال دارم. سه سال پيش به اين فكر افتادم كاري را كه خودمان به مردم پيشنهاد و تشويقشان ميكنيم، خودمان هم انجام دهيم. علاوه بر علاقه شخصي به كار توليد، اعتقاد داشتم كه فرهنگ اقتصاد مقاومتي را ابتدا بايد بين خودمان كه قرار است حامي توليد كنندگان و كارآفرينان باشيم، جا بياندازيم و مشكلات و موانع را از نزديك لمس كنيم.»
وي مي افزايد: «در همان مقطع متوجه شدم سرلشگر جعفري طي ابلاغيه اي به رده هاي زيرمجموعه تصريح كردهاند كه اماكن بلااستفاده پادگاني را مي توان در اختيار فعالان اقتصاد مقاومتي قرار داد. در مجموعه نيايش كه جمعي از اقشار بسيج در آن مستقر هستند، سوله بلااستفاده اي وجود داشت كه شهرداري قبلا از آن براي احداث پل سئول استفاده كرده بود. به اين فكر افتادم كه با استفاده از اين ابلاغيه و گرفتن مجوز بهره برداري از اين سوله، مزرعه پرورش بلدرچين را راه اندازي كنم. با مساعدت مسئولان سرانجام موفق به اخذ مجوز شدم و كار را در محيط پادگان شروع كردم.»
عظيم قديمي خاطرنشان ميكند: «سال اول كار به آزمون و خطا و كسب تجربه توليد گذشت اما اين تجربه به سرعت تبديل به مهمترين سرمايه من شد. پرورش بلدرچين به گونه اي است كه براي رسيدن به سوددهي كامل، بايد همه چرخه توليد در داخل مجموعه انجام شود؛ از جمله توليد تخم نطفه دار، توليد جوجه، پروار كردن، كشتار و بسته بندي. در حال حاضر استفاده از گوشت و تخم بلدرچين هنوز در كشور بطور شايسته جا نيفتاده و بسياري از مردم آن را نمي شناسند. اميدوارم كمك رسانهها باعث تسريع روند آشنايي مردم با گوشت بسيار مفيد و لذيذ بلدرچين شود.»
اين فعال اقتصاد مقاومتي، اظهار مي كند: «پس از تحويل دادن سوله پادگان، در حاشيه شهر تهران يك مزرعه بزرگ پرورش بلدرچين تاسيس كرده ايم. با تجربه اي كه پيدا كرديم خودمان دستگاه جوجهكشي را در فضايي به وسعت 15 متر مربع ساختيم كه از نمونه هاي موجود در بازار بسيار موفقتر است و 85 درصد تخمها جوجه مي شوند. در حال حاضر 4 سالن هريك با ظرفيت نگهداري از 15 هزار بلدرچين در اختيار داريم و براي 4 نفر هم اشتغالزايي كرده ايم.»
او درباره خواص گوشت بلدرچين مي گويد: «بلدرچين قوت غالب مردم در كشورهاي پيشرفته صنعتي نظير آمريكا، روسيه و انگليس است. بلدرچين گوشت گرمي دارد كه براي خانمهاي باردار و سالمندان بسيار مفيد است و توسط پزشكان تجويز مي شود. خواص بلدرچين با مرغ اصلا قابل مقايسه نيست و فوق العاده مفيد است. توليد بلدرچين فعاليتي زود بازده است و ظرف 42 روز محصول به بازار مي رسد. بلدرچين در قياس با مرغ غذاي كمتري مصرف مي كند و مجوزهاي توليد آن آسانتر صادر مي شود.»
عظيم قديمي ادامه مي دهد: «در حال حاضر به جز كشتار، چرخه توليد بلدرچين ما كامل است. به دنبال اخذ مجوز كشتار هستيم زيرا فقط در اين صورت است كه به سود واقعي دست پيدا مي كنيم. اگر دست واسطهها را كوتاه و خودمان گوشت را به بازار عرضه كنيم، قيمت براي مصرف كننده هم كاهش مي يابد. كساني كه به دنبال توليد صنعتي هستند بايد كار را با حداقل 10 هزار بلدرچين گوشتي و 3 هزار بلدرچين تخم گذار آغاز كنند. هر بلدرچين بطور متوسط در طول دوره رشد هزار تومان دان ميخورد. كساني كه دنبال ورود به عرصه توليد صنعتي بلدرچين هستند با 40 ميليون تومان سرمايه مي توانند كار را شروع كنند.»