انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
جدیدترین شماره کیهان فرهنگی بر محوریت گفتوگو درباره کودتای 28 مرداد و نیز مطالب متنوع سیاسی- فرهنگی چاپ و در پیشخوان روزنامهفروشیها قرار گرفت.
«انقلاب، مسجد و پیشرانان حرکتهای اجتماعی» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول در آن با اشاره به نقشآفرینی مسجد به عنوان کانونهای مقاومت گفته است: توجه جدیتر به مسجد و کارکردهای آن حلال بسیاری از مشکلات کشور است؛ چرا که پایگاه بسیج و حرکت فرهنگی و مرکز رشد و اعتلای فکری و اعتقادی جامعه است و نقش تقویت کننده و تغذیه کننده ایمان و اعتقادات و باورهای تودههای مردم را ایفا میکند. دکتر اصلانی در بخش دیگری میافزاید: مسجدها به منزله کانونهای مقاومت و حصارهای فرهنگی جامعه این ایستادگی و پایداری را امکانپذیر میسازند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همه چیز از دست خواهد رفت.» در این میان نقش امامان جماعت نقش کلیدی است. آنانند که میتوانند و باید محور این هسته و کانون مقاومت قرار گیرند.
وی در پایان تأکید کرده است: دشمن در تصمیم و اجرای برنامه خویش جدی است و برای آماده شدن و وقتکشی ما منتظر نمیماند. ضربه به انقلاب تنها با تضعیف مبانی اعتقادی نسل جوان میسر میشود؛ اینانند که پیشرانهای حرکت اجتماعی بوده و هستند. انقلاب و دفاع مقدس و مبارزه با توطئهگران هماره بر دوش اینان به نتیجه رسیده است.
«مدل مذاکرات مصدق؛ زمینهساز کودتای سیاه 28 مرداد» عنوان گفتوگوی اختصاصی کیهان فرهنگی با دکتر مظفر نامدار است که در بخشی از آن میخوانید: مصدق تمام سرنوشت دولت ملی و جنبش ملی شدن صنعت نفت را به مذاکره با آمریکا گره زده بود. وی مردم را باور نداشت و این از نقاط ضعف منورالفکرها در ایران است و همه آنهایی که الان نیز هستند ولی به قدرت مردم اعتقادی ندارند. اگر اینها به مردم رجوع و از مردم درخواست کمک میکردند، مردم به طور طبیعی دهها برابر این هم فشار را تحمل میکردند ولی اجازه نمیدادند که این اتفاقها رخ دهد؛ چرا که کودتا از دل این مذاکرات بیرون آمد.
دکتر نامدار در بخش دیگری افزوده است: ریشه کودتا در مذاکرات میان مصدق و آمریکاییهاست، نه این که مصدق به آمریکاییها گفته باشد که کودتا کنند، بلکه مدل مذاکرات مصدق منجر به این کودتا میشود. مصدق در مذاکرات نشان میدهد که دولت و نظام هیچ کنترلی بر مسائل کشور ندارد و اوضاع نارضایتی از وضع موجود به گونهای است که هر لحظه امکان فروپاشی است. شما به هر دولت بیگانهای که چشم طمع به سرزمین شما و منابع آن را دارد چنین نشانههایی بدهید. اگر در کشور شما اقدامی نکند باید گفت آن دولت بیگانه یا نادان است یا تمایلات استکباری و استعماری ندارد.
«نشست واکاوی جایگاه احزاب در نظام انتخاباتی ایران از منظر مردم سالاری دینی» یکی دیگر از موضوعات این شماره کیهان فرهنگی است که دکتر نورالله قیصری چنین گفته: در نظامهای مبتنی بر دموکراسی، همه فرصت به دست آوردن اطلاعات راهبردی که لازمه انتخاب صحیح است را ندارند. به اجبار افراد به عدهای مراجعه میکنند و این عده طرف مشورت قرار میگیرند و در نتیجه به همان اندازه وابستگی ایجاد میشود؛ بنابراین عدهای به سبب برخورداری از اطلاعات، تبدیل به صاحبان قدرت مؤثر در انتخابات میشوند. همچنین دکتر فیروز اصلانی یکی دیگر از مدعوین این نشست بوده که وی با اشاره به اقدامات فتنهگران در سال 88 گفته است: این که مقام معظم رهبری در سال 88 فرمودند اقدامات فتنهگران نقض جمهوریت نظام بوده و سرنوشت کشور از دل صندوق انتخابات بیرون میآید موضعی برآمده از قانون اساسی و مبتنی بر حقوق اساسی بود. تأکید ایشان بر حفظ آرای میلیونی ملت، دفاع از جمهوریت و جلوگیری از نقض آن؛ روشهای خارج از ساز و کارهای قانونمند و شناخته شده حقوقی در کشور بود. همچنین در این شماره میخوانیم: «نقش شیطان در امتحان انسان» سخنرانی آیتالله مصباح یزدی، «لاشه علم هرگز انسان را به کمال نمیرساند» گفتاری از آیتالله جوادی آملی، «ابعاد عبرتآموز کودتای 28 مرداد از دیدگاه مقام معظم رهبری» به قلم سیدعلی حسینی، «سیدحمید روحانی (زیارتی) و نهضت امام خمینی» نوشته رمضانعلی ابراهیمزاده گرجی، نگذارید تاریخ این نهضت را دشمن بنویسد و..