رواج گوشت الاغ در مصر!
پدیده ذبح الاغ و بستهبندی گوشت آن در مصر شیوع یافته است.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از سایت «هافینگتون پست عربی» یک قصاب در استان فیوم مصر که اقدام به فروش گوشت الاغ میکرد، شناسایی و دستگیر شد.
این تجارت که از نظر شرعی و قانونی حرام است از اوایل 2016 رونق چشمگیری در مصر یافته است.
طبق آمارهای اداره بازرسی وزارت کشور مصر درباره سلسله عملیات کشف و شناسایی پدیده فروش گوشت الاغ از اوایل سال جاری، این پدیده در تمام استانهای این کشور شیوع یافته است.
در آمارهای اداره بازرسی آمده است: این اداره طی فوریه 2016 (بهمن سال گذشته)، حکم توقیف 200 کیلوگرم گوشت و 67 عدد پوست الاغ را در شهر سمالوط در استان المنیا در جنوب مصر گرفته بود. این اداره همچنین در یکی از برنامههای موسوم به «موائدالرحمن»، (ویژه افطاری دادن به روزهداران فقیر) در شهر «کرداسه» از استان «جیزه» در ژوئن گذشته، لاشه 3 الاغ را کشف کرد!
این اداره حکم توقیف 133 کیلوگرم گوشت الاغ را طی ماههای ژوئیه و آگوست گذشته (تیر و مرداد) صادر کرد همچنین یک تن از همین نوع گوشت را در آگوست گذشته، در استان دمیاط توقیف نمود.
این در حالی است که یک مقام مسئول در وزارت کشاورزی فاش کرد که شورای خدمات دامپزشکی مجموع گوشتهایی را که خارج از کشتارگاهها و به دور از نظارت دامپزشکی از ژانویه تا ژوئن 2016 ذبح شده و قابل استفاده برای انسانها نیستند، 450 هزار و 276 کیلوگرم برآورد کرده است.
دکتر حنان قرنی، دامپزشک اداره دامپزشکی استان جیزه فاش کرد کسانی که به دنبال کشتار الاغ هستند، فقط گوشت آن را نمیخواهند، بلکه هدفشان رسیدن به سود کلانی است که از فروش پوست این حیوان به دست میآوردند. مخصوصاً که هر پوست 7000 جنیه (واحد پول مصر) میارزد. این دامپزشک احتمال ورود گوشت الاغ به کارخانههای سوسیس و کالباس و همبرگر را هم بعید ندانست.
دکتر حنان افزود: «قوانین مصر برای مجازات کسانی که اقدام به فروش گوشتهای غیر مجاز میکنند ضعیف است و بازدارنده است. وی خاطرنشان کرد که حداکثر مجازاتی که در این مورد تعریف شده است طبق قانون 10 سال زندان و جریمه 10 هزار پوندی (معادل 800 دلار) است.
دکتر فتحی النواوی، استاد نظارت برگوشت در دانشکده دامپزشکی دانشگاه قاهره درباره نحوه شناسایی گوشت الاغ گفت که گوشت الاغ آنقدر شیرین است، که حس میکنید شیرینی میخورید!
وی علت شیرین بودن گوشت الاغ را وجود درصد بالایی از کلاژن در آن دانست که باعث لزج شدن آن میشود، و از همین راه میشود آن را شناسایی کرد. همچنین گوشت الاغ هنگام طبخ بوی نامطبوعی دارد.
وی افزود: گوشت الاغ چنانچه خوب پخته شود ضرری برای انسان ندارد؛ ولی مشکل اصلی این گوشت، غیر شرعی بودن آن است که در صورت مصرف، باعث بحران روحی و روانی در انسان میشود.