kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۹۹۰
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۷
در واکنش به اهانت مفتی سعودی

ظریف: دین اکثر مسلمین به آموزه‌های وهابیت سعودی شباهتی ندارد

وزیر خارجه کشورمان در واکنش به نامسلمان خوانده شدن ایرانیان توسط یک مفتی وهابی، تاکید کرد: تشابهی بین اسلام ایرانیان و بیشتر مسلمین با افراط‌گرایی متعصبانه‌ای که آن روحانی ارشد وهابی و اربابان تروریسم سعودی تبلیغ می‌کنند، نیست.


«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نامسلمان خوانده شدن ایرانیان توسط یک مفتی وهابی، پیامی در یکی از صفحات اجتماعی منتشر کرد.
به گزارش فارس، ظریف نوشت: «در واقع، تشابهی بین اسلام ایرانیان و بیشتر مسلمین با افراط‌گرایی متعصبانه‌ای که آن روحانی ارشد وهابی و اربابان تروریسم سعودی تبلیغ می‌کنند، نیست». گفتنی است،«عبدالعزیز بن عبدالله آل‌الشیخ» مفتی وهابی سعودی که نسبش به «محمد بن عبدالوهاب» موسس فرقه وهابیت می‌رسد، در اظهاراتی توهین آمیز مدعی شد: باید بدانیم که اینها(ایرانیان) مسلمان نیستند؛ اینها فرزندان مجوس‌‌ [معرب مغ] هستند و دشمنی آنها با مسلمانان به ویژه اهل سنت دیرینه است.  
 رویکرد تهاجمی ریاض مقابل ایران شکست می‌خورد
نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی مبسوط به تلاش‌های عربستان برای تقابل با ایران اشاره کرد و نوشت، ریاض اساساً از طریق برقراری ارتباط با گروه‌های شبه‌نظامی به منظور عقب‌ راندن ایران، رویکرد جدیدی را در تقابل با ایران اتخاذ کرده است. طبق این گزارش، به نظر می‌رسد سیاست تهاجمی جدید عربستان شامل مقابله با تهدیدات منطقه‌ای- داخلی از طریق برقراری ارتباط با گروههای سیاسی- نظامی خارج از قلمرو خود می‌شود.
نشنال اینترست در توضیح این جمله نوشت،  سیاست خارجی ریاض برای عقب‌ راندن ایران بر پایه حمایت از گروه‌های تکفیری استوار است تا از این طریق دولت‌های تحت حمایت ایران در منطقه را به چالش بکشد.
طبق این گزارش، از طرف دیگر، ریاض تلاش دارد تا از طریق حمایت از سنی‌های عراق، شکاف میان شیعیان و سنی‌ها را عمیق‌تر کند. ریاض از طریق اعمال نفوذ در سوریه و عراق به دنبال آن است که به ایران فشار آورد تا در دیگر بخش‌های منطقه همچون یمن، محتاطانه گام بردارد.
بر اساس این گزارش، از نظر داخلی نیز سیاست تهاجمی جدید عربستان در واقع بر پایه تهدید ایران از طریق فعال کردن چندین گروه مخالف ایران همچون منافقین و همچنین برخی از جدایی‌طلبان کرد و بلوچ ایران استوار است و این جنبه سیاست جدید سعودی‌ها برای عقب‌راندن ایران است.
این گزارش سپس تأکید کرد، علیرغم این حد سرمایه‌گذاری عربستان برای تقابل با ایران، احتمالاً این رویکرد تهاجمی ریاض مقابل ایران شکست می‌خورد و به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابد.