kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۹۵۳
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۹

حزب‌الله لبنان: نقش آل‌سعود در سوریه مخرب‌تر از آمریکاست

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان می‌گوید نقش مخرب رژیم آل‌سعود در سوریه بدتر از نقش مخرب آمریکا است.



به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «شیخ نعیم قاسم» طی یک کنفرانس خبری تاکید کرد که نقش رژیم آل‌سعود در سوریه از نقش آمریکا هم بدتر است.
وی گفت: که ریاض همچنان از برخی گروه‌های مسلح در سوریه حمایت و با راه‌حل سیاسی بحران و با حضور «بشاراسد» در قدرت مخالفت می‌کند.
وی در عین حال این را هم اضافه کرده که رژیم سعودی شکست‌های نظامی زیادی را در خاک سوریه خورده است.
در سال 2011 که رژیم آل‌سعود به همراه ترکیه و آمریکا بحران در سوریه را کلید زده بود، به چیزی کمتر از برکناری «بشاراسد» قانع نبود. ریاض در مقاطع بعدی که با مشکلات جدی مواجه شد، از آمریکا خواست در سوریه مداخله نظامی بکند یا اجازه بدهد عربستان به همراه کشورهای همپیمان این مداخله را انجام دهد. اما واشنگتن که توان چنین جنگی را نداشت و از پیامدهای آن می‌ترسید، با مداخله بدین شکل، مخالفت کرد.
اما در حال حاضر که همه متحدان ریاض (به جز رژیم صهیونیستی) امیدی به تداوم جنگ در سوریه ندارند، ریاض همچنان از تروریسم حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کند.
شیخ نعیم قاسم به مذاکرات جاری آمریکا و روسیه بر سر سوریه و توافقاتی که از این گفت‌وگوها حاصل شده نیز اشاره کرد و گفت: «تفاهم بین مسکو و واشنگتن در خصوص سوریه، محدود، جزئی و موضعی است و به سطحی که مقدمه توافق سیاسی همه جانبه باشد، نرسیده است.»
وی تصریح کرد: «حزب الله از حضورش در سوریه و از موفقیت‌هایی که رقم زده، به ويژه ناکام ساختن اجرای طرح خاورمیانه جدید، خرسند و راضی است.»
معاون دبیرکل حزب‌ا‌لله لبنان درباره وضعیت نبرد در «حلب» نیز گفت: «محاصره حلب گامی مهم در چارچوب نبردهای نظامی است، ولی در حال حاضر ورود به داخل شهر حلب مطرح نیست.»
قاسم در ارتباط با «نقش فعلی ترکیه در جنگ سوریه» نیز گفت: «نقش ترکیه در مواردی کاهش یافته و جاه‌طلبی‌های آنکارا در مقایسه با مقطع آغازین جنگ سوریه، محدود شده است.»
وی اظهار داشت: «حزب‌الله در سوریه تا زمانی که نیاز باشد، حضور خواهد داشت... و ما خواستار، سوریه یکپارچه تحت ریاست جمهوری بشاراسد هستیم.»
بشاراسد به چین می‌رود
خبر دیگر اینکه روزنامه لبنانی «السفیر» دیروز اعلام کرده بشاراسد طی روزهای آینده به چین می‌رود. به نوشته این روزنامه، پکن برای فراهم کردن مقدمات این سفر، دریادار «گویوفی» مدیر همکاری بین‌المللی در کمیسیون نظامی مرکزی چین را به دمشق فرستاده است.
دولت چین در آغاز بحران سوریه، سعی داشت خودش را از این بحران کنار بکشد؛ اما بعدها که آمریکا به تنش‌های مرزی میان چین و همسایگان آن دامن زد، چین فعالانه وارد بحران سوریه شد و تاکنون سلاح‌های زیادی را در اختیار سوری‌ها قرار داده است.
هلاکت 100 تروریست
یگان‌های ارتش سوریه اما به همراه نیروهای مقاومت و گروه‌های دفاع مردمی (سوری)، محله‌های غربی شهرک «معردس» و منطقه «بطیش» در شمال شهرک «خطاب» واقع در استان «حماه» را از لوث تروریست‌های تکفیری پاکسازی کردند.
در این عملیات، بیش از 70 تروریست کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند و تعدادی از نفربرها و خودروهای آنها نیز منهدم شد.
در استان «حماه» همچنین، نیروهای ارتش سوریه به شهرک‌های تحت اشغال داعش در مناطق شمالی این استان یورش بردند و 30 تروریست ‌را از پای درآوردند.
در حومه شرقی شهر حلب هم نیروهای دولتی 15 تروریست را به هلاکت رساندند.
سایر رویدادها
* رئیس‌جمهور ترکیه گفت، با همتای آمریکایی خود در مورد اجرای عملیات مشترک، علیه داعش و آزادسازی شهر «رقه» در سوریه، به توافق رسیده است.
* روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» از احتمال بازگشت هزاران تروریست به خاک اروپا، پس از شکست داعش در عراق و سوریه خبر داده است.
* بشار جعفری نماینده دائم سوریه در سازمان‌ملل گفت، چیزی که هم اکنون در سوریه جریان دارد، جنگ داخلی نیست، زیرا هزاران تروریست از 100 کشور جهان در سوریه حضور دارند.