kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۹۴
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۹

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

جدیدترین شماره کیهان فرهنگی بر محوریت گفت‌وگوهایی درباره جریان شناسی فرهنگی کشور، حاکمیت جریان لیبرالیسم بر سینمای ایران، بایسته‌های هنر در اندیشه امام راحل(ره)، جنبش نرم‌افزاری به همراه آثار دیگری از صاحبان قلم چاپ شد و در پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها قرار گرفت.
مدیر مسئول در طلیعه این شماره با اشاره به موضوع «مرزبندی فرهنگی- سیاسی؛ ضرورت مبرم انقلاب» نوشته است که حیطه بندی و مرزبندی ضرورتی است که نمی‌توان در تمامی عرصه‌های سیاسی، جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی از آن چشم پوشید و الا امور درهم و برهم مختل می‌شود و نظام امور از هم فرومی‌پاشد. از این رو مرزبندی میان صفوف، خطوط و جریان‌های سیاسی، فرهنگی نیز از این امر مستثنی نیست. هر نهضت و نظامی که از حیات برخوردار باشد، با دشمنان، مخالفان و معارضانی روبروست که اگر میان خود با آنان مرزی قائل نباشد، در معرض آسیب جدی قرار گرفته و نفوذ اجانب و دشمنان را در حیطه و قلمرو خویش و در نتیجه به مخاطره انداختن کیان و موجودیتش تسهیل می کند. هر عقل سلیمی با هر مکتب و مرامی، مرزبندی وحفظ مرزها را یک اصل معقول و پذیرفته شده می‌داند و براین امر اصرار می‌ورزد.
وی در ادامه افزوده است: تاکید رهبری معظم انقلاب در دیدار اخیر اعضای مجلس خبرگان رهبری بر مرزبندی با دیگران به عنوان یک تکلیف بر مبانی عقلی و شرعی استوار است. این تاکید بار دیگر همه مسئولان را به خود آورد تا صفشان را از دشمنان ملک و ملت و آیین جدا و بر این امر مواظبت کنند که مبادا «فرصت‌طلبان نفوذی» به قصد میوه چینی و «نفوذی‌های فرصت‌طلب» به قصد انهدام موجودیتشان خود را در میان صفوف آنان جای دهند و چونان پیچکی بر وجود آنان بپیچند و شیره جانشان را بمکند و آنان را به کام نیستی فرو برند.
«دین‌مداری و خدا محوری، پایه جنبش نرم‌افزاری در کشور است» موضوع گفت‌وگو با دکتر جعفر اصلانی- رئيس دانشگاه علوم پزشکی بقیه ‌الله(عج) است که در بخشی از آن آمده است: هدف حضرت آقا از جنبش نرم‌افزاری که صرفاً تولید مقاله نیست. به نظرم منظور حضرت آقا از مطرح کردن جنبش نرم‌افزاری، ایجاد اقتدار است.
در گفت‌وگوی اختصاصی با حجت‌الاسلام والمسلمین احمد سالک از زبان وی می‌خوانید: امروز جنگ نرم واقعاً با اندیشه‌های نسل جوان، اعتقادات و ایمانش و با آحاد مردم کار دارد. بنابراین بالا بردن قدرت انتخاب در نسل جوان در راستای صراط توحید و ولایت کاری است که وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشور و سایر دستگاه‌ها و نهادهای فعال فرهنگی کشور باید عهده‌دارش شوند.
وی در ادامه افزوده است: برای مقابله با ابتذال فرهنگی، تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی نیاز به تشکیل یک جبهه عظیم با سیاست همپوشانی و هم‌افزایی وتعمیق در معارف دین و ارتقای فهم سیاسی با هدف حاکم کردن دین در جامعه داریم.
«بایسته‌های هنر در اندیشه امام راحل(ره)» عنوان مصاحبه با ابراهیم حاجی محمدزاده است وی از منظر امام یک ویژگی هنرمند را چنین بیان کرده است: کسانی که تصور می‌کنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفان و محرومان جهان با سرمایه‌داری و رفاه طلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانه‌اند. هر هنرمندی که این‌گونه تصور کند با الفبای هنر متعهد بیگانه است؛ این رهنمودهای امام سرنوشت‌ساز است.
محمدزاده در این گفت‌وگو هنر ارزشی و غیرارزشی را بر محور پیام‌های امام شرح داده است. «معناگرایی، نیاز امروز سینما» عنوان مصاحبه اختصاصی کیهان فرهنگی با فرج‌الله سلحشور است.
وی در سخنانی هشدارگونه عنوان کرده است: دشمن هجوم آورده و توانسته که برخی هنرمندان ما را در اختیار بگیرد و ذهن برخی مسئولان فرهنگی و هنری را به سمت خودش بکشاند. الان برخی هنرمندان و مسئولان هنری ما برای غرب کار می‌کنند. ما دارای فیلم و سریال سازی بومی خودی نیستیم.
جواد اردکانی- مستندساز- در گفت‌وگو با کیهان فرهنگی درباره مسائل فرهنگی - هنری اظهار داشته است: تولیدات سینما و تلویزیون ایران اسلامی را در همه این سال‌ها فهرست کنید و ببینید چند درصد از تولیدات براساس نیازهای واقعی جامعه انقلابی ساخته شده و چه بر سر سازندگانش آمده است. ببینید بودجه‌های ریز و درشت فرهنگی صرف چه کارهایی شده و از جیب چه کسانی سر درآورده است.
سیدعباس میرهاشمی- عکاس دوران دفاع مقدس- درباره وضعیت نگهداری عکس‌های این دوران ابراز نگرانی کرده و گفته است: در حال حاضر، هم وضعیت نگهداری عکس‌ها خیلی بد است و هم اطلاعات لازم درباره عکس‌ها ضمیمه نشده است؛ در واقع عکس‌ها گویا نشده‌اند تا برای کسانی که با زبان عکس دفاع مقدس آشنا نیستند، کاملاً قابل درک باشند.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «نفس اماره» بخشی از درس‌های اخلاق آیت‌الله حسین مظاهری، «حقوق شهروندی به معنای برابری بهایی و مسلمان  خلاف اسلام و قانون اساسی است» سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی، «پرهیز از هنر مبتذل و بدآموز» از قاسم غلامرضایی، «پژوهشی در اقتصاد مقاومتی از منظر شهروندان و دانشگاهیان» نوشته دکتر آرام تیرگر و زهرا آقالری، «طفل جمیل سعدی» به قلم دکتر عبدالله ولی‌پور و رقیه همتی، «نخستین شرح عربی گلستان سعدی و بررسی اتهام سرقت آن» از دکتر ناهده فوزی و ...