kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۹۲
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۹
بعدازظهر دیروز

107 نماینده نیامدند جلسه علنی مجلس تشکیل نشد

در حالی که مجلس 288 نماینده دارد و جلسات علنی مجلس با 194 نماینده رسمیت می‌یابد، روز گذشته 85 نماینده غایب و 22 نماینده نیز مرخصی داشتند، بنابراین جلسه علنی عصر روز شنبه با نیامدن 107 نماینده ‌به‌رسمیت نرسید.
در حالی نمایندگان در جلسه صبح روز شنبه موافقت کردند تا به منظور اتمام بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بعد از ظهر نیز جلسه علنی تشکیل دهند که غیبت تعدادی از نمایندگان مانع از عملیاتی شدن این مهم شد.    
براساس این گزارش نوبت عصر جلسه علنی شنبه حدود ساعت 14:10 با حضور 145 نماینده به صورت غیررسمی آغاز شد و هیئت رئیسه و نمایندگان حاضر منتظر بودند تا سایر همکارانشان نیز در جلسه حضور یابند تا نوبت عصر را به صورت رسمی آغاز کنند ولی اینگونه نشد.  
 طبق آیین‌نامه مجلس جلسات علنی با حضور 194 نماینده رسمی می‌شود بنابراین جلسه نوبت عصر پس از گذشت یک ساعت و اندی رسمی نشد و تاخیر نمایندگان باعث شد تا جلسه تعطیل شود.  
 در این راستا علی لاریجانی که ریاست این جلسه را برعهده داشت ضمن انتقاد از عدم حضور نمایندگان غایب در این جلسه به ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس گفت تا اسامی نمایندگان غایب قرائت شود.  
 وی همچنین  افزود: وقتی قرار است جلسه‌ای تشکیل شود باید همه نمایندگان در جلسه حضور یابند چرا که نمایندگان غایب وقت ملت و 181 نفر از نمایندگان را تلف کردند.  
 تعدادی از نمایندگان در پاسخ به لاریجانی گفتند نمایندگان غایب مرخصی گرفتند که لاریجانی خطاب به آن‌ها گفت گذاشتن برگه روی میز، مرخصی حساب نمی‌شود هرچند مرخصی هم نگرفتند.  
 رئیس مجلس تاکید کرد:‌ نمایندگان غایب بایستی از ملت عذرخواهی کنند چرا که وقت ملت و 181 نفر از نمایندگان را گرفتند.  
 لاریجانی اظهار داشت: تاسف می‌خوریم که عده‌ای از نمایندگان در نوبت عصر حاضر نشدند.  
 وی افزود: ما اسامی غایبان را قرائت کردیم و ملت و رسانه‌‌ها توجه داشته باشند که این نمایندگان غایب بودند که مانع از ادامه جلسه شدند.  
 به گزارش باشگاه خبرنگاران، ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس در ابتدای جلسه غیر رسمی نوبت عصر مجلس اسامی نمایندگان و غایبین این جلسه را قرائت کرد.
ناگفته نماند مجلس شورای اسلامی در حال حاضر 288 نماینده دارد و جلسات علنی مجلس با 194 نماینده رسمی می‌شود؛ این در حالی است که فقط اسامی 85 نماینده غایب از تریبون مجلس اعلام شد و 22 نماینده دیگر نیز مرخصی رسمی داشتند.
 آمریکا می‌خواهد مذاکرات را برهم بزند
 علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز شنبه در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی با اشاره به مداخله‌جویی‌های اخیر مقامات سازمان ملل اظهار داشت: به نظر می‌رسد در مقابل تکرار این گونه گزارش‌های سازمان ملل باید در قانون و نحوه عمل مبارزه با مواد مخدر تجدیدنظر کرد و بگذاریم این مغزهای علیل در سازمان ملل خود با مواد مخدر مبارزه کنند و دلیل ندارد که هم ملت ایران در راه مبارزه با مواد مخدر شهید بدهد و هم آن‌ها اینگونه گزارش‌های مغرضانه صادر کنند، این ظلم و دغلکاری تحت یک فضاسازی فرهنگی و سیاسی سازمان‌یافته است که همان نفاق مدرن است.
وی افزود: مگر سازمان ملل برای صلح ایجاد نشده، هنوز مذاکرات هسته‌ای گام‌های اولیه خود را برمی‌دارد که توپخانه نفاق مدرن این سازمان به راه افتاد، اگر اعلام می‌کردید که این سازمان با بودجه همه کشور‌ها اداره می‌شود، دربست گزارش‌های سیا و موساد را مبنای قضاوت خود قرار می‌دهد و در انقیاد شیطان بزرگ است کسی به شما چندان خرده نمی‌گرفت، ولی وقتی آن شعارهای مردم‌پسند را پس‌زمینه حمل این گزارش‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا کرده‌اید، پرده از چهره نفاق سازمان‌یافته بین‌المللی برداشته می‌شود.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد آمریکا متوجه شده است که در مذاکرات هسته‌ای چیزی برای گفتن ندارد و باید بپذیرد که قطعنامه‌های آن‌ها وجاهتی نداشته، بنابراین به عوامل خود اعلام داشته تا فضاسازی جدیدی داشته باشند و در فضای غبارآلود بتوانند مذاکرات را از مسیر خود خارج کنند، مثل برخی حرف‌های مقامات انگلیس در روزهای اخیر و در پارلمان قلابی رژیم صهیونیستی که این روز‌ها به سیرک سیاسی بامزگان ناهوشیار بدل شده است.
لاریجانی اضافه کرد: مقامات آمریکا و سازمان ملل بدانند که آن‌ها عامل به هم زدن مذاکرات هستند و باز نگویند که ایران میز مذاکره را ترک کرد.
وی تصریح کرد: لازم است وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات نیز در مورد سفر مقامات سایر کشور‌ها با دقت عمل کنند و اجازه ندهند دیگران با رفتار خود سبب توهین به ملت ایران شوند، همچنین کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزارتخانه‌های خارجه و اطلاعات جلسه بگذارد و موضوع این سفر‌ها را مورد پیگیری جدی قرار دهد.
تشکیل کمیته‌ ویژه‌ اقتصاد مقاومتی
در کمیسیون‌‌ها
در ادامه جلسه علنی خانه ملت، محمد سلیمانی نماینده تهران درخواست تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی را مطرح کرد و گفت: اگر این کمیسیون تشکیل شود، مجلس می‌تواند به اقتصاد مقاومتی به صورت زیربنایی بپردازد و مجلس به صورت ویژه‌ای وارد عرصه اقتصاد مقاومتی شود، چرا که نیازمند گفتمان‌سازی در این عرصه هستیم.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه 102 نفر از نمایندگان درخواست تشکیل این کمیسیون ویژه را امضا کردند اظهار داشت:‌ بنده این امضا‌ها را روز چهارشنبه جمع کردم و همه نمایندگان با آن موافق هستند، اما بنده نرسیدم از همه امضا بگیرم.
در ادامه درخواست تشکیل این کمیسیون به رای نمایندگان گذاشته شد که آن‌ها با 81 رای موافق، 66 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن به این درخواست رای مثبت ندادند.
پس از رای رای‌گیری محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس در سخنانی با اشاره به اینکه هر کدام از کمیسیون‌های مجلس کمیته‌ ویژه‌ای را برای بحث در خصوص اقتصاد مقاومتی تشکیل داده‌اند، اظهار داشت: ما کمیسیون‌های مجلس را در این رابطه فعال کرده‌‌ایم و مخالفت نمایندگان مجلس با این مسئله شاید به خاطر جلوگیری از موازی‌کاری در این حوزه بوده باشد.
وی افزود: ما با هیئت رئیسه، رؤسای کمیسیون‌های مجلس و همچنین معاونت‌‌ها همچون معاونت تنقیح و نظارت درباره اقتصاد مقاومتی جلسه خواهیم داشت و در این باره بحث و گفت‌وگو خواهیم کرد.
همچنین نمایندگان مجلس روز گذشته  با تغییر ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق، مقرر کردند از کمیسیون برنامه و بودجه ۹ نفر و از هر کمیسیون تخصصی ۳ نفر عضو کمیسیون تلفیق شوند.
اعلام وصول سؤال از وزیر امور خارجه
روز گذشته، علیرضا منادی سپیدان عضو هیئت‌رئیسه مجلس در جلسه علنی اعلام وصول سؤال ملی برخی نمایندگان را اعلام کرد.  
 بر این اساس منادی گفت: سؤال ملی مشترک 5 نماینده مجلس و حمید رسایی در خصوص علت اظهارات و مواضع وزیر امور خارجه در خصوص توان دفاعی کشور و اظهاراتش در مورد موضوع هولوکاست اعلام وصول می‌شود.
 وی همچنین گفت: سؤال ملی فرهاد بشیری از وزیر امور خارجه در مورد عدم اتخاذ تدابیر لازم جهت حفظ منابع جمهوری اسلامی در خارج از کشور اعلام وصول می‌شود.
احضار وزرای امور خارجه و اطلاعات
به کمیسیون امنیت ملی
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پی توصیه علی لاریجانی به کمیسیون امنیت ملی مبنی بر دقت بیشتر در سفر هیئت‌ خارجی، به باشگاه خبرنگاران، گفت: در این راستا از وزرای امور خارجه و اطلاعات دعوت کرده‌ایم تا در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور یابند.
گفتنی است،  دیدار برخی مقامات خارجی با محکومین فتنه در جریان سفر به تهران از دلایل احضار این دو وزیر است.