دولت باز هم مجلس را دور زد
بعیدی نژاد مسافر انگلیس شد /لندن:تعیین سفیر آغاز مذاکرات حقوق بشری و منطقهای است
دولت یازدهم در اقدامی غیرقانونی با تخلف از مصوبه مجلس شورای اسلامی، سفیر جدید کشورمان در انگلیس را معرفی کرد. در همین حال، وزیر خارجه انگلیس، این اتفاق را آغازگر گفت و گو درمورد مسائلی چون حقوق بشر و نقش ایران در منطقه دانست.
سرویس سیاسی-
بعدازظهر دیروز(دوشنبه) حمید بعیدینژاد سفیر جدید کشورمان در انگلیس و نیکولاس هاپتون سفیر جدید انگلیس در تهران بطور همزمان در وزارت امور خارجه دو کشور حضور یافته و با تسلیم رو نوشت استوار نامه خود با وزرای خارجه ملاقات کردند.
به گزارش تسنیم، یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان با اعلام خبر فوق گفت: بیش از یکسال است که سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران و بریتانیا فعال بوده و کلیه امور جاری توسط کاردارهای دو کشور هدایت میشده است. اکنون در پی محقق شدن شرایط برای ارتقای روابط دو کشور تصمیم گرفته شد که سفرای خود در تهران و لندن را مستقر کنند.
وی در عین حال تاکید کرد که ارتقای روابط به معنای حل و فصل مسائل فی مابین نبوده و جمهوری اسلامی ایران کماکان دیدگاههای خود را بصورت دو جانبه و غیرآن به صراحت اعلام خواهد کرد.
تخلف از مصوبه مجلس
لازم به ذکر است که بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی، انتصاب سفیر میان دو کشور ایران و انگلیس غیرقانونی میباشد.
در سال 90 مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده واحدهای دولت را به کاهش سطح روابط با انگلیس در حد کاردار ملزم کرد.
متن ماده واحده مجلس شورای اسلامی میگوید: «وزارت امور خارجه موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران ظرف دو هفته روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل دهد و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند».
تبصره یک: در صورت تغییر سیاستهای خصمانه کشور مزبور، وزارتخارجه میتواند سطح روابط را ارتقاء دهد.
این مصوبه به روشنی از دلیل کاهش مناسبات دیپلماتیک بین ایران و انگلیس حکایت میکند که همانا «حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت ایران» است.
حال باید دید پس از 5 سال، احتمال خدشهدار شدن منافع ملی و پایمال شدن حقوق مردم از سوی انگلستان کم شده!؟ و آیا انگلستان از خوی استعماری و خباثت ذاتی خود دست برداشته که دولت یازدهم سطح روابط را در حد سفیر گسترش داده است!.
آغاز مذاکرات حقوق بشری و منطقه ای
به گزارش خبرگزاریها، «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلستان روز دوشنبه از ارتقا روابط این کشور با ایران استقبال کرد.
وی در بیانیهای که به مناسبت تبادل سفیر با تهران صادر کرده، این مسئله را «لحظهای مهم در روابط» انگلستان و ایران توصیف کرده است.
وزیر خارجه انگلستان در این مورد گفت: «امیدوارم این آغازگر همکاری سازندهتری میان کشورهایمان بوده و این امکان را به ما بدهد که موضوعاتی چون حقوق بشر، نقش ایران در منطقه و همچنین ادامه اجرای توافق هستهای و توسعه روابط تجاری میان دو کشور را به نحوی مستقیمتر مورد بحث قرار دهیم».
بازخوانی یک اظهارنظر
پاییز 89 زمانی که جان ساورز در مقام رئیس دستگاه جاسوسی انگلیس (MI6) مقابل دوربین رفت، برای افکار عمومی این سوال پیش آمد که کدام موضوع مهمی رئیس (MI6) را برای اولینبار در صد سال اخیر در انگلیس مقابل دوربین کشانده است.
برنامه هستهای ایران مهمترین موضوعی بود که صحبتهای او را تشکیل میداد. جان ساورز اعلام کرد سازمان تحت ریاستش در حال «انجام عملیات جاسوسی» با هدف «توقف برنامه هستهای ایران» است.
اما صحبتهای او شاه کلیدی داشت که از اتفاقات آتی رمزگشایی میکرد. شاه کلیدی که به نظر میرسید فرمان آغاز یک عملیات جدید و غیرانسانی علیه مردم ایران باشد: «دیپلماسی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران کافی نیست و باید به فعالیتهای جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران ادامه داد.»
8 آذرماه 89 و تنها چند روز پس از این اظهارات، مجید شهریاری و فریدون عباسی از برجستهترین و کلیدیترین دانشمندان هستهای ایران در دو عملیات جداگانه ترور شدند تا به زودی ترجمه عملی سخنان ساورز و مراد او از فعالیتهای جاسوسی و اطلاعاتی علیه برنامه هستهای ایران نمایان شود.
برگی از جنایات انگلیس علیه ملت ایران
برای آنها که روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس را در تاریخ معاصر دنبال کردهاند، جای کمترین تردیدی نیست که در همه این سالها، انگلیس بعنوان دولتی خبیث و توطئهگر، در مقاطع مختلف ضربات کاری و ناجوانمردانهای به کشور میزبانش زده و از ادامه آن نیز ابایی نداشته است.
- تحریک گروهکها و قومیتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران.
- کمک به رژیم بعثی عراق برای حمله به ایران و ادامه این پشتیبانیها در طول هشت سال جنگ.
- حمله به سفارت ایران در لندن و شهادت دو کارمند ایرانی.
- حمایت مستمر از گروهکها و براندازان جمهوری اسلامی در 33 سال گذشته.
- حمایت و پشتیبانی از سلمان رشدی، نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی، انگلیسیها سفارشدهنده، منتشرکننده و حامی کتاب و نویسندهاش بوده و هستند.
- آموزش و تجهیز و پشتیبانی از بمبگذاری و دیگر اقدامات تروریستی در خوزستان و سیستان و بلوچستان در طی سالهای پس از اشغال افغانستان و عراق.
- حمایت از فتنه88 از طریق سفارتخانهاش در تهران، شبکههای رسانهای همچون بیبیسی و راهاندازی شبکههای مختلف رسانهای فارسی زبان در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی و انحطاط مذهبی ملت ایران. در جریان فتنه 88 چندجاسوس انگلیسی که به تحریک فتنهگران نیز میپرداختند دستگیر و محکوم شدند، ازکارکنان سفارت انگلیس در تهران بودند.
- مشارکت فعال و اثرگذار در تحریمهای ایران طی 33 سال گذشته.
- زمینهچینی برای ترور دانشمندان هستهای ایران (سخنان جان ساورز و اقدامات کوپر معاون اشتون)
- حمایت از براندازان نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق دادن پناهندگی و مجوز اقامت دائم به آنها.
- تجاوز ناوگان دریایی انگلیس به حریم دریایی ایران که به دستگیری تفنگداران دریایی آنها از سوی مرزبانان ایرانی منجر شد.
این فهرست مختصر، تنها بخشی از جنایات انگلیس است. اکنون باید مسئولین دولت یازدهم به این پرسش پاسخ دهند که کدام حمایت و کدام روی خوش در ماجرای مذاکرات هستهای و پسابرجام از دولت انگلستان مشاهده شد که اینگونه فرش قرمز زیر پای آنها پهن میکنید؟!