kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۶۹۱
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۵
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

مسئولان فقط ادعای تسهیل ازدواج جوانان را دارند


 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اجرایی نشدن قانون تسهیل ازدواج جوانان گفت: مسئولان تنها ادعا دارند که حامی جوانان و تسهیل ازدواج آنان هستند اما در عمل هیچ کار مفیدی
نمی‌کنند.
عبدالرضا عزیزی به فارس گفت: در شرایطی که برای جوانان اشتغال و شرایط داشتن مسکن مناسب را فراهم نکرده‌ایم چگونه باید از آنها بخواهیم ازدواج کنند، متأسفانه در جامعه ما همه شعار می‌دهند اما هیچ کار عملیاتی در این حوزه دیده نمی‌شود.
عزیزی افزود: هر وقت از مسئولان سؤالی در زمینه عملکردشان پرسیده می‌شود گزارش‌هایی را ارائه می‌دهند که هیچکدام از آنها دردی از جوانان را دوا نمی‌کند و هیچ کدام از مطالبات در زمینه ازدواج و اشتغال جوانان محقق نشده است.
دولت اهتمامی برای اجرای قانون تسهیل ازدواج ندارد
یک نماینده سابق مجلس نیز گفت: قانون تسهیل ازدواج جوانان در سال 84 مصوب شد و موارد بسیار خوبی در این قانون دیده شد تا جوانان به ازدواج تشویق و ترغیب شوند و در عین حال که جوانان را به ازدواج تشویق می‌کرد تحکیم بنیان خانواده را نیز به دنبال داشت.
زهره طبیب زاده نوری به فارس گفت: از جمله موارد این قانون دادن تسهیلات ارزان قیمت برای برگزاری مراسم و واگذاری تالارها و سالن‌ها با قیمت ارزان برای زوج‌های جوان بود تا بتوانند مراسم خود را با حداقل هزینه‌ها برگزار کنند، دادن وام یا دادن خانه‌هایی با متراژ پایین یا خوابگاه‌های دانشجویی به متأهلین جوان که ابتدای زندگی مشترک خود هستند نیز از دیگر تسهیلاتی بود که در قانون تسهیل ازدواج جوانان به آن اشاره شده بود.
طبیب زاده نوری تصریح کرد: مهمترین مسئله این قانون در نظر گرفتن اعتبارات مالی است و باید اعتبارات آن دیده شود تا قانون قابلیت اجرایی شدن داشته باشد، هم اکنون شاهد هستیم مواردی مانند مسکن مهر که تنها برای جوانان نبود اما جوانان هم می‌توانستند کاندیدای دریافت این خانه شوند توسط دولت به درستی اجرایی نشد در حالیکه مسکن یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها برای ترویج ازدواج جوانان است.
وی افزود: اگر دولت می‌خواهد در این زمینه واقعا اقدامی انجام دهد باید در بودجه‌های سنواتی خود این اعتبارات را لحاظ کند تا بتوان آن قانون را اجرایی کرد. وقتی دولت اعتبارات را در نظر نمی‌گیرد قطعا آن قانون اجرایی نمی‌شود و وقتی اجرایی نشود نمی‌توان از وزیر در مورد اجرایی نشدن آن سؤال کرد.
این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: تحقق این قبیل قوانین احتیاج به اراده دولت دارد که متأسفانه دولت اراده‌ای در تحقق این امر ندارد، در برنامه ششم توسعه نیز تا جایی که بنده اطلاع دارم به ازدواج جوانان به صورت جدی پرداخته نشده
است.
وی با بیان اینکه پایین آوردن نرخ سود تسهیلات شاید اقدام مثبتی باشد اما برای جوانان کارساز نیست، گفت: جوانان و کسانی که در ابتدای زندگی مشترک خود هستند نمی‌توانند یک میلیون تومان قسط تسهیلات را بپردازند کدام جوان ما سه میلیون تومان درآمد ماهانه دارد که بتواند یک میلیون تومان از آن را قسط بدهد.
طبیب زاده خاطرنشان کرد: اگر دولت می‌خواهد برای ازدواج جوانان گامی بردارد باید ابتدا برای حل معضل بیکاری و سپس برای مسکن جوانان چاره‌ای بیندیشد چراکه با شرایط کنونی خانواده‌ها قادر نیستند برای فرزندانشان مبادرت به اجاره خانه کنند.