اخبار ویژه
حمایت و نگرانی روزنامه صهیونسیتی برای سران فتنه 88
یک روزنامه صهیونیستی نوشت: اگرچه سیاستهای خارجی ایران با تغییراتی همراه شده، اما روحانی هیچ قدمی برای تغییرات داخلی برنداشته است.
روزنامه تایمز اسرائیل مینویسد: در مورد وضع زنان باید گفت هنوز در مقایسه با دوره ریاست جمهوری احمدینژاد، تغییری صورت نگرفته است. برای مثال زنان نمیتوانند به ورزشگاهها بروند.
علاوه بر این دانشجویانی که به خاطر حضور در اعتراض به انتخابات ریاست جمهوری 7 سال پیش اخراج شدند منتظر عملی شدن وعدههای روحانی هستند.
در ادامه این تحلیل آمده است: دستکم وضع این دانشجویان از میرحسین موسوی و مهدی کروبی رهبران معترضی که هنوز درحصر خانگی هستند، به مراتب بهتر است. با وجود درخواست برخی شخصیتهای دولتی ایران مبنی بر آزادی این دو نفر، روحانی هنوز موضع خودرا د رباره این موضوع به طور علنی اعلام نکرده است.
اظهار نگرانی روزنامه صهیونیستی برای آشوبگران و سران فتنه، در حالی است که سران این رژیم در جریان فتنه 88 بارها به طورعلنی از «جنبش سبز» حمایت کردند و آنها را سرمایه اسرائیل که ازدرون مرزهای ایران با جمهوری اسلامی میجنگند، خواندند.
اما برای هزاران کارگر اخراجی از کارخانههای ورشکسته و هشتصد کارگر کارخانه پلیاکریل اصفهان، این فراوانی کالا موضوع خوشایندی نیست. این افراد نگران کاهش شدید تعداد افراد شاغل و احتمال پیوستن به صدها هزار فرد دیگری هستند که در سه سال گذشته به سبب تحریمهای بینالمللی بر ضد ایران اخراج شدهاند.
این فراوانی کالا در فروشگاههای ایران، موجب آرامش کارکنان شهرداری بهبهان نمی شود که پس از پرداخت نشدن دستکم دو ماه از حقوقشان تصمیم گرفتند. اعتصاب کنند.
با تمام این تفاسیر، کارشناسان و تحلیلگران آزاداندیش در ایران، یعنی افرادی که در انتخابات از روحانی حمایت کردند زمانی که پای موضوعات داخلی به میان میآید در مورد عملکرد وی ابراز یاس میکنند.
منتقدان سیاست داخلی روحانی میگویند که وی پس از گذشت سه سال از انتخاب به عنوان رئیس جمهوری ایران، هنوز طرح کلی خود را برای اصلاحات اقتصادی و اجتماعی ارائه نداده است.
این منتقدان میگویند که روحانی به عنوان فردی تلقی میشود که حتی از بیان مجدد وعدههایی که پیش از انتخابات میداد خودداری میکند.
مدعیالعموم میتواند اما نباید وارد پرونده حقوقهای نجومی شود!
در حالی که رئیسجمهور با برخورد قضائی علیه مدیران نجومی مخالفت کرده، سخنگوی دولت میگوید دولت از متخلفان حمایت نمیکند و قوهقضائیه میتواند ورود پیدا کند.
محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران و در مورد محسنی اژهای مبنی بر اینکه دولت تاکنون هیچ متخلفی را در موضوع حقوقهای غیرمتعارف معرفی نکرده است، گفت: در این رابطه به اندازه کافی صحبت کردهایم و جامعه اشباع شده است و همانطور که مقام معظم رهبری تأکید دارند دولت باید از حواشی بیرون آید.
نوبخت همچنین گفت: اگر جرمی واقع شده باشد چه ما بگوییم چه نگوییم وظیفه مدعیالعموم است که در جهت دفاع از مردم با جرم برخورد کند و دولت از هیچ فرد متخلفی حمایت نخواهد کرد. همچنین قوه قضائیه استقلال لازم را دارد تا بدون توجه به خوش آمدن یا خوش نیامدن برخی قانون را اجرایی کند.
نوبخت اضافه کرد: مطابق گزارش یکی از رؤسای دستگاههای اجرایی حتی یک مورد خلاف قانون نبوده است، اما با توجه به اختیارات قانونی بیعدالتی اتفاق افتاده است و نظر رئیسجمهور این است که راههای انجام این بیعدالتی و بیانصافیها برای دریافتهای غیرناعادلانه گرفته شود.
نوبخت توضیح نداده که آیا حقوق 30 میلیونی قانونی است یا 57 و 87 میلیونی و یا 234 میلیونی؟!
اظهارات سخنگوی دولت درحالی است که رئیسجمهور چند روز پیش گفت: دولت در برخورد با فساد به ریشهها میپردازد و در بحث حقوقهای نامتعارف نیز دولت به ریشهها پرداخت تا ضمن قانونی شفاف، مقام ذینفع نتواند تصمیمگیر باشد و دستگاههای نظارتی نیز نظارت لازم را به عمل آورند. با بگیر و بند و اینها فساد حل نمیشود، باید با ریشههای فساد برخورد کنیم. اگر کسی جایی حقوق غیرعادلانه گرفته است، فکر نکنیم باید در قوه قضائیه صف درست کنیم و چوب و شلاق بیاوریم! اول از چوبه دار شروع میکنیم بعد پایین میآئیم درحالی که باید قانون را درست کنیم.
گفتنی است رئیس سازمان بازرسی کل کشور 2 ماه پیش تصریح کرد که پرونده تخلفات سنگین علی صدقی در بانک ملی را به حسین فریدون دستیار رئیسجمهور ارائه کرده بود اما فریدون با وجود اطلاع از این پرونده، بر انتصاب صدقی در مدیریت بانک رفاه کارگران اصرار کرد. مسئولان دولتی توضیح نمیدهند که برخورد ریشهای با این قبیل مفاسد بدون ورود قضایی چگونه ممکن است؟
گزارش لسآنجلس تایمز از نگاه مردم به آمریکا و روحانی 8 ماه پس از برجام
روزنامه لسآنجلس تایمز نوشت 8 ماه پس از اجرای برجام، تغییری در اقتصاد ایران صورت نگرفته و بسیاری از ایرانیان آمریکا را مقصر میدانند.
گزارشگر این روزنامه که در تهران بوده مینویسد: هشت ماه پس از اجرای برجام، وعدههای حسن روحانی رئیسجمهوری برای ایجاد کار و افزایش درآمدها تحقق نیافته و سرمایهگذاری خارجی کند است.
لسآنجلس تایمز در ادامه آورده است: بهای کالاهای اساسی همچنان در مسیر افزایش قرار دارد، مردم در کوچه و بازار تهران در اینباره حرف میزنند. یک حسابدار 26 ساله، میگوید: از زمان اجرای برجام اوضاع بدتر شده است. او و نامزدش که برقکار است میگویند بهای گوشت و سبزیجات طی دو سال گذشته دو برابر شده است و آنها به سختی میتوانند اجاره آپارتمان کوچکشان در شرق تهران را بپردازند. بسیاری آمریکا را مقصر میدانند که بعضی تحریمها را نگاه داشته است.
لسآنجلس تایمز اضافه کرد: بعضی ایرانیان حسن روحانی را برای بالا بردن غیرواقعی انتظارات مردم مقصر میدانند.
هادی پناهیان معلم 29 ساله میگوید: «انتخاب مجدد روحانی غیرممکن است.» گزارشها از حقوقهای نجومی مقامهای ارشد دولتی موجب خشم عمومی شده است. نرخ بیکاری اعلام شده توسط دولت 11 درصد است، اما به باور کارشناسان نیمی از فارغالتحصیلان دانشگاه بیکار هستند.
یک معلم 72 ساله بازنشسته میگوید: توافق نمیتواند مشکلات ما را حل کند.
تیم اقتصادی دولت توان اجرای اقتصاد مقاومتی را ندارد
معاون پیشین سازمان بورس تاکید کرد «با افراد و مهرههایی که اینک در صدر امور قرار دارند، نمیتوان اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری را به سرانجام رسانید، مگر اینکه افرادی را به کار بگماریم که به برنامهها اعتقاد راسخ داشته باشند.»
بهمن آرمان در میزگرد «اقتصاد مقاومتی و مشکلات اجرای آن» در ایرنا گفت: فرماندهی اقتصادی واحد و راهبرد تعریف شدهای وجود ندارد و همه اینها مشکلاتی فراروی توسعه است. من از نخستین روزهای آغاز به کار دولت یازدهم با ترکیب کابینه مخالف بودم، ترکیب تیم اقتصادی دولت روحانی برای این مسئولیت خطیر از کارایی و پیشینه اجرایی لازم برخوردار نبود و باید از همان آغاز ترمیم میشد.
وی یادآور شد برخی وزارتخانهها به عنوان مزاحم توسعه کار میکنند؛ به عنوان مثال بیژن زنگنه وزیر نفت، نادانسته چوب لای چرخ کشور گذاشته است.
آرمان گفت: میتوان در شرایط فعلی نیز در کشور کارکرد و به رشد دست یافت اما افراد، ابزار و مدیران لایق در اختیار نداریم و با وجودچنین افرادی در راس امور اقتصادی دولت، نمیتوان اقتصاد مقاومتی را پیاده و اجرا کرد.
رادیو فردا: رهبر ایران تهدیدهای برجام را با موفقیت مدیریت کرد
«به نظر میرسد رهبر جمهوری اسلامی با عبور از تهدیدها و به کمک نیروهای همسو، برجام را مدیریت کرد.»
«علی-الف» عضو آشوبطلب و متواری دفتر تحکیم ضمن تحلیلی در وبسایت رادیو فردا نوشت: رهبر جمهوری اسلامی در دیدار هفته دولت با کابینه روحانی اظهار داشت: «انتقاد من به موضوع برجام به بدعهدی و خباثت طرف مقابل مربوط میشود نه عناصر خودمان؛ زیرا مذاکرهکنندگان ما به اندازه توان خود تلاش شبانهروزی انجام دادند و ما قدردان این زحمات هستیم.» رمزگشایی از اظهارات اخیر (آیتالله) خامنهای نشان از اطمینان وی از تحت مدیریت بودن مسایل مربوط به برجام دارد. در واقع فرضیهای قوت یافته است که رهبر جمهوری اسلامی نگرانی در خصوص چالشهای احتمالی را کم و مهار شده تلقی میکند.
رادیو فردا میافزاید: از فردای برجام، (آیتالله) خامنهای چند ملاحظه جدی داشت. نخست این توافق به یک روند و الگو در سیاست خارجی تبدیل نشود. او این ملاحظه را در قالب سیاست خارجی انقلابی بستهبندی کرد ملاحظه دیگر عدم گسترش مذاکرات با دولت آمریکا بود.
این آشوبگر فراری با اشاره به تلاش برای احیای فتنهگران به بهانه اجرای مدل مشابه برجام در داخل کشور مینویسد: دولت در این ماجرا منفعلانه عمل کرد و سعی نمود با رهبری تعارض پیدا نکند. البته برخورد ضعیف نیروهای معترض به وضع موجود و تحلیل غلط آنها از چگونگی شکلگیری برجام نیز در این اتفاق تأثیرگذار بوده است. بخش مهمی از نیروهای سیاسی و جامعه معدنی با برخوردی شتابزده و سادهانگارانه تصور کردند که توان بالای دولت باعث این رویداد شده و امید بستن صرف به رویکرد اصلاحات از بالا و دولت محور میتواند پاسخگوی مطالبات دیگر باشد.
ذهنیت اشتباه اجازه نداد تا نیروهای سیاسی و اجتماعی مدافع تغییر از فرصت برجام برای افزایش تحرکات و رویکرد اصلاحات جامعه محور استفاده کرده و فشار اجتماعی برای تحقق پیامدهای منطقی برجام در تعدیل فضای سیاسی و اجتماعی کشور خلق نمایند.
این تحلیل ادامه میدهد (آیتالله) خامنهای با تأکیدات مکرر بر اقتصاد مقاومتی میکوشد تا در سریعترین زمان ممکن آسیبپذیری اقتصاد کشور به مجازاتهای بینالمللی برطرف شود.
افزایش انتقادات متقابل بین دولتهای ایران و آمریکا و موانعی که در مسیر اجرایی برجام وجود دارد و همچنین شکاف ملموس واقعیتها و توقعاتی که از برجام در جامعه تبلیغ شد، به رهبری کمک میکنند تا اهمیت برجام در ماههای پیشرو در تلقی عمومی کمتر شود.
در واقع تعارضها و اختلافات بنیادی بین دو نظام سیاسی پس از سپری شدن خوشبینیهای دوران برجام، بار دیگر خود را به واقعیت روابط تحمیل کرده است.
دیگر صحبت از توسعه تابوشکنی در روابط دو دولت نیست و ایده بلند پروازانه پایان دادن به قطع روابط در جمع هواداران دولت شنیده نمیشود. فاصله ادبیات و نحوه مواجهه دولتمردان در خصوص آمریکا نیز با گفتمان رهبری به نحو ملموسی کاهش یافته است.
رادیو فردا نوشت: در مجموع به نظر میرسد ظرفیتهای برجام در خصوص تغییرات بزرگ و پایدار در سیاست خارجی و داخلی کشور محقق نشده و احتمال فعال شدن آنها روندی نزولی را طی میکند. رهبری در مدیریت فضای پسابرجام خود را موفق میبیند. پتانسیل تبدیل برجام به یک راهبرد رو به کاهش است.
واشنگتن تایمز: برجام سیاست خارجی و نظامی ایران را تغییر نداد
روزنامه آمریکایی «واشنگتن تایمز» نزدیک شدن چهار قایق تندروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ناوشکن آمریکایی «یواس اس نیتز» در خلیج فارس را نشانه بیتأثیری توافق هستهای ایران و گروه 5+1 بر رفتار و سیاست ایران و نیروی نظامی آن در خاورمیانه و خلیج فارس دانست.
«گای تیلور» نویسنده واشنگتن تایمز نزدیک شدن قایقهای تندروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ناو آمریکایی را «رویارویی خطرناک» توصیف کرد و نوشت: اکنون و با توجه به این رویارویی خطرناک اخیر بین نیروی دریایی ایران و آمریکا در خلیج فارس، پرسشهای جدیدی درباره نیتها و رفتارهای جمهوری اسلامی ایران و ارتش این کشور و اینکه آیا توافق هستهای رفتار تهران را تعدیل کرده است یا نه در اذهان ایجاد شده است.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران روز پنجشنبه تأکید کرده بود اگر هر شناور بیگانهای وارد آبهای ایران شود به آنها اخطار میدهیم و اگر تجاوز به آبهای ایران باشد با آن مقابله میکنیم.
این روزنامه میافزاید: «مقامات آمریکا میگویند ایران به تعهدات خود در توافق هستهای عمل کرده اما رفتار ایران در سایر حوزهها چندان تغییری نکرده است؛ مثلاً ایران همچنان در خلیج فارس با متحدان آمریکا منازعه میکند، به رفتارهای بیثباتکننده در منطقه ادامه میدهد و در جنگهای یمن و سوریه شرکت دارد.»