kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۳۸۴
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱
در دیدار معاونان وزارت علوم مطرح شد

توصیه‌های مراجع عظام تقلید درباره دانشگاه‌ها

جمعی از معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در شهر مقدس قم، با مراجع عظام تقلید دیدار و گفت‌وگو کردند.



آیت الله مکارم شیرازی مطرح کرد: دانش نباید
 با فرهنگ غرب آمیخته شود
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار سید ضیاء هاشمی و محسن روشن خاطرنشان کرد: یکی از کارهای شما عزیزان این است که تمام نکات مثبت دانشگاه را دریافت و از فرهنگ غرب جدا کرده و با فرهنگ اسلامی آمیخته سازید در این صورت دانشگاه مفید خواهد بود و در غیراین صورت ما را زیر سلطه غرب خواهد برد؛ در اسلام از نظر زمان و مکان و مقدار برای دانش محدودیتی وجود ندارد.
وی ابراز داشت: آنچه اهمیت دارد این است که دانش با فرهنگ غرب آمیخته نشود بنابراین نیاز است از سوی افراد دانشمند فیلترهایی برای تسویه کردن دانشگاه و برنامه‌های دانشگاه ایجاد شود؛ تلاش کنید مباحث دانشگاه کاربردی شوند زیرا با مباحث غیرکاربردی مشکلات جامعه برطرف نمی‌شوند. آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر تقویت مبانی اخلاقی در میان دانشجویان گفت: در صورت تقویت مبانی اخلاقی احساس مسئولیت ایجاد می‌شود و با ایجاد احساس مسئولیت کار افزایش پیدا می‌کند؛ در یکی از روزنامه‌ها مطالعه کردم شخصی مقدار فراوانی ماشین‌های گران‌قیمت را با نام یک زن فقیر روستایی وارد کشور کرده است که اگر تقید مذهبی نباشد مسائل مادی افضل می‌شوند و برای دور زدن قوانین چنین اقداماتی انجام می‌دهند.
استاد درس خارج حوزه خاطرنشان کرد: جمله خانم ورزشکار صاحب مدال در المپیک مبنی بر اینکه فاصله گرفتن از ورزش امکان دارد اما فاصله گرفتن از حجاب امکان ندارد بسیار ارزشمند است که نیاز است مجموعه‌ای این گونه وارد جامعه شوند.
این مرجع تقلید بیان داشت: سعی کنید فاصله حوزه و دانشگاه کم شود زیرا این دو گروه کشور را اداره می‌کنند و با نزدیک شدن آنها به یکدیگر فاصله‌ها در جامعه کاهش پیدا می‌یابد؛ سعی کنید ثابت نایستید زیرا ثابت ایستادن به معنای عقب نشینی است.
راهکار آیت‌الله سبحانی برای حل مشکل بیکاری در کشور
آیت الله سبحانی نیز در این دیدار با بیان اینکه در دانشگاه رشته‌هایی تدریس شوند که گره‌ای از مشکلات جامعه را باز کنند، گفت: گاهی اوقات مشاهده می‌شود برای برخی پایان نامه‌ها میلیونی خرج می‌شود در حالی که فایده‌ای برای جامعه ندارد.
وی گفت: بحث‌های علمی یا باید کاربرد اخلاقی داشته باشند یا مشکلات زندگی افراد را برطرف سازند و صرف گرفتن مدرک خسارت است؛ دانشگاه‌های پولی سبب می‌شوند مدرک فراوان شود نه علم البته دانشگاه‌های دولتی سخت گیرانه عمل می‌کنند و افراد شایسته وارد آنها می‌شوند.
آیت الله سبحانی تصریح کرد: آقای روحانی اگر بخواهد برای 75 میلیون جمعیت شغل ایجاد کند، امکان پذیر نیست؛ نیاز است در جامعه شغل‌ها به جنس مؤنث و مذکر تقسیم شوند، به عبارتی دیگر شغل‌های مناسب با جنس مؤنث در اختیار خانم‌ها و شغل‌های مناسب با جنس مذکر در اختیار آقایان قرار گیرد.
استاد درس خارج حوزه کار کردن بانوان در محیط‌های مردانه را دارای مشکلاتی دانست و خاطرنشان کرد: ضروری است شغل بانوان متناسب با عفت آنان باشد.
این مرجع تقلید بیان داشت: تفکیک دانشگاه‌ها نیز یک حرکت نیک است البته نه به این معنی که خانم‌ها در یک سمت و سمت دیگران آقایان باشند همان‌گونه که پرده کشیدن میان آنها صحیح نیست بلکه باید دانشگاهی با تمام امکانات برای خانم‌ها ایجاد شود؛ دانشگاه محل علم آموزی است اما در صورت مخلوط بودن خانم‌ها و آقایان، علم آموزی نیز با مسائل دیگری مخلوط می‌شود.
آیت الله علوی گرگانی: برخی می‌خواهند حوزه
 و دانشگاه را مقابل هم قرار دهند
بر اساس این گزارش، همچنین، آیت‌الله علوی گرگانی در دیدار با جمعی از معاونین وزارت علوم نسبت به برخی تلاش‌ها برای فاصله انداختن بین نهاد حوزه و دانشگاه هشدار داد.
وی با تصریح بر اینکه ایران تنها کشوری است که بر روی پاهای خود ایستاده، اظهار داشت: تمام کشورهای دنیا بر این مطلب تصریح دارند و این موفقیتی است که به برکت استقلال و جمهوری اسلامی همچنین تلاش‌های امام خمینی(ره) و همکاری این ملت ایجاد شده است.
استاد درس خارج حوزه با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر وجود وحدت در حوزه و دانشگاه، ابراز داشت: حوزه و دانشگاه دو قدرت بزرگ کشور هستند که وحدت بین این دو نهاد موجب تعادل علم خواهد شد؛ اکنون زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که برخی افراد می‌خواهند روحانیت و دانشگاه را در مقابل یکدیگر قرار دهند، بنابراین هوشیاری حوزویان و دانشگاهیان یک امر ضروری است.