آیتالله آملی لاریجانی در همایش بسیج اساتید:
صاحبان ثروتهای بزرگ را نباید در رأس امور گذاشت
سخنرانان اجلاس بسیج اساتید با بیان اینکه نمیتوان اقتصاد را با شعار و وعدههای 100 روزه نجات داد، تأکید کردند: اغماض باید برای مردم باشد نه کارگزاران، با مردم سختگیری میکنیم اما با مسئولانی که اموال مردم را بالا کشیدند، برخوردی نمیکنیم.
آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در هفدهمین همایش سالانه سازمان بسیج اساتید که با عنوان همایش اقتصاد مقاومتی در جایگاه قدرت بینالمللی جمهوری اسلامی در سالن صبای شهر مشهد برگزار شد، گفت: در بند 21 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی چندین ابعاد اقتصاد مقاومتی به ویژه در زمینههای علمی، آموزشی و رسانهای مهم قلمداد شده، حالا باید ببینیم که ما در قوای سه گانه چقدر به این اصول عمل کردهایم.
وی با بیان اینکه طبق عادت گاهی مسائل سطحی را مطرح کرده اما از برخی امور که به ظاهر اصلی نیستند ولی تأثیر زیادی دارند، غافلیم. مثلا برای موفقیت در بخش اقتصاد، دیپلماسی و اقتدار نظام، نگاه توحیدی مؤثر است، ادامه داد: بسیاری از افراد که در دوره اصلاحات آمدند و از سکولاریسم دفاع میکردند، قانون اساسی که نگاهی توحیدی داشت را قبول نداشتند چرا که مشاوران اقتصادی آنها به بهانه توسعه اقتصادی، مدعی کنار گذاشتن ارزشها و استقلال و عزت کشور شدند.
آملی لاریجانی با بیان اینکه هر کمال و اقتداری از ناحیه خدا میآید که اگر از ذکر حق دور شدیم، زندگی نکبت باری پیدا میکنیم، اظهار داشت: اولیای خداوند از آمریکا و قدرتهای استکباری نمیترسند. این سخن امام که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند بسیار معنادار و عزتمندانه بود. اگر بسیج ما و سپاه ما قدرت دارند و اگر توانستند آن بلا را بر سر ناوگان آمریکایی در خلیج فارس بیاورند جز با فیض حق تعالی نبوده است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه میتوانیم مذاکره کنیم و تعامل داشته باشیم ولی نباید در مسائل اقتصادی چشممان به آمریکا و اروپا باشد، گفت: مقام معظم رهبری در رابطه با برجام گفتند که من اعتقادی ندارم که کشورهای سلطهگر اهل وفا باشند، رهبری به مدیران تاکید میکنند که نگاهتان فقط به خودتان باشد.
همچنین سردار محمدرضا نقدی در این اجلاس، با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دوره بسیار سرنوشتساز خودش رسیده است، گفت: از یک طرف پیشرفت شگفتانگیزی در تصویر سنگرهای انقلاب داریم که درک و نیاز ما نسبت به انقلاب اسلامی را بیشتر میکند، اتفاقات مهمی در منطقه به نفع ایران در حال وقوع است. اقتدار ما به گونهای است که وقتی اوباما میگوید مسئله سوریه موهایش را سفید کرده، قابل درک است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین مانع اصلی اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی را نفوذیها دانست و افزود: فرمول عمل را در این دوره حساس، رهبر بزرگوارمان به روشنی بیان کرده و آن هم اقتصاد مقاومتی است. وی با ذکر این نکته که ما اقتصاد صنعتی پیشرفته را میخواهیم یا یک اقتصاد شیخنشین مفتخور؟ گفت: خامفروشی که افتخار نیست، میگوییم الحمدلله که نفت بیشتری فروختیم، در حالی که باید بگوئیم استغفرالله. اما ولایت فقیه تحقق اقتصاد مقاومتی برای دستیابی به یک اقتصاد صنعتی پیشرفته را از ما میخواهد. نقدی گفت: آنهایی که میگویند باید روابط اقتصادی ایجاد کنیم تا پیشرفت کنیم، فریب میدهند. کشورهایی توانستند گذار کنند و پیشرفته شوند که ابتدا چندین سال مانع واردات به کشورشان شدند، کار زیاد کردند ولی 8 ساعت حقوق گرفتند. تاریخ صنعتی شدن هر کشور پر از اقدامات جهادی و فداکارانه است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه باید اقتصاد را از وجهالمصالحه شدن برای شعارهای انتخاباتی نجات دهیم، گفت: اینکه بگویند من 100 روزه مشکلات را حل میکنم که علمی نیست. چرا اقتصاد شده است یارانه سیاست خارجی؟ چه کسی گفته است که اگر به مقاومت کمک نکنیم اقتصادمان شکوفا میشود؟ ما اگر به مقاومت کمک نکنیم امنیتی نداریم که بتوانیم کارخانهها را فعال کنیم. مقدمه اولیه اقتصاد امنیت است.
وی اضافه کرد: اینگونه نیست که بگوییم اینها هزینه است، امنیت سرمایه است و برای هر پیشرفتی امنیت باید باشد ولی این تصور را در مردم به وجود آوردند که نباید برای مقاومت هزینه کنیم که این مسائل فقط شعار است. میگویند ما به حسابهای مردم سرک نمیکشیم اما باید در گردشهای مالی اشراف باشد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در قرارداد کارگروه اقدام مالی (FATF) با وزارت خارجه کشورمان، به بهانه مبارزه با پولشویی، میخواهیم مؤسسات داخلی خود را این بار خودمان تحریم کنیم، افزود: بر فرض که امتیازاتی را دادیم ولی مقام معظم رهبری فرمودند که امتیاز نقد نباید در برابر امتیاز نسیه بدهیم. این حرف را باید گوش کرد. اینکه هر لحظه بتوانند ما را تحریم کنند که اقتصاد مقاومتی نیست. وی با بیان اینکه امیرالمومنین پیرامون ماجرای کارگزار متخلف دستور سختی میدهند، گفت: اغماض باید برای مردم باشد نه برای کارگزاران. برای مردم سختگیری میکنیم ولی زمانی که نوبت به کارگزاران میرسد که اموال مردم را بالا کشیدند برخوردی نمیکنیم، نمیشود صاحبان ثروتهای بزرگ را در راس امور گذاشت همانطور که امام خمینی فرمودند کارگزاران نظام باید از طبقه متوسط و مادون متوسط باشند.