kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۲۳۷
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۹
حذف حق ‌پخش تلویزیونی از برنامه ششم توسعه

روزنه مالی فوتبال ایران مسدود می‌شود؟!

عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی می‌گوید که موضوع حق‌پخش از برنامه ششم توسعه از بین پیشنهادهای دولت حذف شده است.


سرویس ورزشی-

یکی از مهم‌ترین راه حل‌های برون رفت ورزش ایران از مشکلات مالی و کمتر شدن خرج تیم‌های ورزشی از بیت‌المال، ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در ورزش است. فوتبال به عنوان پرطرفدارترین ورزش ایران همیشه از این ناحیه دچار ضعف شدید بوده و معدود افراد بخش خصوصی هم که هوس کار در آن را کرده‌اند، در نهایت با تحمل ضرر و زیان زیاد، عطای کار را به لقایش بخشیده‌اند.
اخیرا محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان درباره ورود بخش خصوصی به فوتبال و بویژه واگذاری باشگاه‌های بزرگی مثل استقلال و پرسپولیس گفته بود که یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد باشگاه‌ها، حق پخش تلویزیونی است. او گفته که صداوسیما به عنوان یک نهاد دولتی مدعی است که نمی‌تواند حق پخش را پرداخت کند هرچند این مسئله در سال‌های اخیر و به دفعات مورد مذاکره مدیران فوتبال و صداوسیما قرار گرفته است. حق پخش تلویزیونی، مسئله‌ای است که در فوتبال روز دنیا حل شده و به عنوان یک اصل ثابت مورد پذیرش همگان قرار گرفته است اما در ایران هنوز ایرادهای قانونی برای پرداخت پول حق پخش به خانواده فوتبال وجود دارد. از سویی فوتبالی‌ها این حق را مطالبه می‌کنند و از سوی دیگر مدیران صداوسیما بحث ایراد قانونی و مشکلات مربوط به آن را پیش می‌کشند که خالی از صحت هم نیست.
حذف حق پخش از برنامه ششم توسعه
در همین خصوص روز گذشته عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی گفت که موضوع حق‌پخش از برنامه ششم توسعه با یک رأی اختلاف از بین پیشنهادهای دولت حذف شده است. سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده فریمان و عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با خبرگزاری تسنیم یادآور شد: موضوع پرداخت حق ‌پخش تلویزیونی به ورزش که در برنامه ششم توسعه آماده است، در کمیسیون فرهنگی با یک اختلاف رأی نیاورد و این موضوع از پیشنهادهای دولت حذف شد.
وی درباره اینکه در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس به این موضوع به‌صورت اساسی پرداخته شده و تأکید روی حل مشکل حق‌پخش و پرداخت آن بود و چطور این مسئله رأی نیاورده و حذف شده است، گفت: نماینده مرکز پژوهش‌ها در جلسه خلاف موضوعی که شما می‌گویید عمل کرد و موضع انتقادی نسبت به پرداخت حق‌پخش به ورزش داشت. نماینده مرکز پژوهش‌ها دفاعی از پرداخت حق‌پخش نکرد و در نهایت با حضور نمایندگانی که از صداوسیما و ارگان‌های ورزشی برای دفاع آمده بودند، پرداخت حق‌پخش رأی نیاورد.
نماینده فریمان و عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی افزود: بررسی این ماجرا مراحل دیگری دارد و یک مرحله دیگر باقی مانده است. این مسئله باید در کمیسیون تلفیق هم که با حضور نماینده کمیسیون فرهنگی برگزار می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته و تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شود. قاضی‌زاده تأکید کرد: نمایندگان صداوسیما که به جلسه آمدند از عدم پرداخت حق‌پخش دفاع کردند. چهار پنج نفر هم از مجموعه ورزش کشور در این جلسه بودند که نتوانستند ادله قوی داشته باشند. امیررضا خادم، معاون پارلمانی و مناف هاشمی، معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان و محمدرضا ساکت هم از فدراسیون فوتبال در این جلسه بودند و ادله‌شان را ارائه کردند.
وی درباره اینکه آیا امکان دارد در کمیسیون تلفیق موضوع حق‌پخش دوباره به جریان بیفتد یا این مسئله قطعاً از برنامه ششم توسعه حذف شده است، گفت: در کمیسیون تلفیق گزارش کمیسیون فرهنگی از جلسه‌ای که برگزار شده اعلام خواهد شد. این موضوع دوباره در کمیسیون تلفیق مطرح و رأی‌گیری می‌شود. مجموعه ورزش هم باید ادله قوی و پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا مورد بررسی قرار بگیرد. اگر ادله آنها قوی باشد، ممکن است در رأی‌گیری تأثیر بگذارد.