kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۲
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
تصويب بند جديد در آئين‌نامه و اعتراض برخي از اهالي ورزش

کميته ملي المپيک بازهم خبرساز شد

سرويس ورزشي- با واکنش منفي برخي از اهالي ورزش به بند جديد آيين‌نامه کميته ملي المپيک ، بار ديگر اين نهاد ورزشي در صدر اخبار ورزشي قرار گرفت!
سرويس ورزشي-
با واکنش منفي برخي از اهالي ورزش به بند جديد آيين‌نامه کميته ملي المپيک ، بار ديگر اين نهاد ورزشي در صدر اخبار ورزشي قرار گرفت!
28 آبان‌ماه، زماني که محمد شريعتمداري سرپرست وزارت ورزش و جوانان بود، با حکم وي مصطفي هاشمي‌طبا به عنوان عضو جديد هيات رئيسه فدراسيون ژيمناستيک انتخاب شد. هاشمي‌طبا که تجربه رياست کميته ملي المپيک را هم در کارنامه مديريت ورزشي‌اش دارد، پس از اين انتصاب به طور صريح اعلام کرد که قصدش از اين عضويت مهيا کردن شرايط حضور در انتخابات کميته ملي المپيک است. وي حتي تاکيد کرد که مي‌خواهد کانديداي رياست شود. بعد از اين انتصاب بود که شنيده شد قرار است بندي به آئين‌نامه اضافه شود مبني بر اينکه اعضاي جديد هيات رئيسه فدراسيون‌ها حداقل شش ماه پس از صدور حکم مي‌توانند براي حضور در مجمع انتخاباتي کميته ملي المپيک ثبت‌نام کنند هرچند که بهرام افشارزاده، دبير کل کميته ملي المپيک آن زمان در مورد اين موضوع اظهار بي اطلاعي کرد. سوم آذرماه بود که افشارزاده پس از خروج از نشست هيات اجرايي و در جمع خبرنگاران ضمن اظهار بي اطلاعي از اضافه شدن چنين بندي تاکيد کرد که مصطفي هاشمي‌طبا مي‌تواند در انتخابات شرکت کند؛ موضوعي که اما به گفته محمد علي‌آبادي و طبق آنچه در آئين‌نامه آمده قابل اجرا نيست و منع قانوني دارد.
هيات اجرايي کميته ملي المپيک طي دو نشستي که دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاري برگزار کرد، بررسي‌هاي لازم براي تصويب آئين‌نامه انتخاباتي اين کميته را انجام داد. به گفته محمد علي‌آبادي اين آئين‌نامه تغيير زياد و خاصي ندارد اما بر‌اساس آن سرپرست فدراسيون‌ها نمي‌توانند در انتخابات شرکت کنند و نماينده هيات رئيسه مي‌تواند در مجمع - آنهم براي يک دوره - حضور داشته باشد. ضمن اينکه بر‌اساس آئين‌نامه، کانديدا شدن نماينده هيات رئيسه منوط به گذشتن حداقل 6 ماه از عضويت وي در هيات رئيسه فدراسيون مربوطه است.بر اساس اين بند آئين‌نامه افرادي مانند مصطفي هاشمي‌طبا و نصرالله سجادي شانس حضور در انتخابات کميته را از دست مي‌دهند و همين مسئله انتقادات زيادي را به دنبال داشته است. اما اعضاي هيات اجرايي کميته ملي المپيک بر چه اساس و اختياري اقدام به اضافه کردن چنين بندي به آئين‌نامه کرده‌‎اند؟منع قانوني کانديدا شدن افرادي که کمتر از 6ماه از عضويت آنها در هيات رئيسه فدراسيون‌ها گذشته باشد، بر اساس تبصره ذيل ماده شش اساسنامه کميته ملي المپيک انجام شده است.
واکنش هاشمي طباء
اما اين اقدام کميته ملي المپيک واکنش منفي اهالي ورزش را به دنبال داشت تا جايي که مصطفي هاشمي طباء گفت:  چنين بندي در اساسنامه کميته ملي المپيک به هيچ‌وجه موجود نيست. افشارزاده اخيرا نامه‌اي به فدراسيون‌ها زده و اعلام کرده که فدراسيون‌ها تا 27 آذر نماينده خودشان را براي حضور در انتخابات معرفي کنند. اگر چنين مصوبه‌اي وجود داشته بايد شش ماه قبل آن را اعلام مي‌کردند نه دو روز مانده به ثبت‌نام از کانديداها. هاشمي طبا با تاکيد بر اين که قطعا در انتخابات شرکت مي‌کند خاطر نشان کرد: من حتما در انتخابات ثبت‌نام مي‌کنم و هيات اجرايي کميته ملي المپيک به هيچ وجه حق تفسير ندارد. اگر ابهامي هست بايد به IOC نامه بزنند و سوال کنند. تفسير اساسنامه با کسي است که تصويب نهايي بر عهده اوست. هيات اجرايي کميته ملي المپيک با اين کار دارد در اساسنامه تداخل ايجاد مي‌کند. البته اين اعتراض ها تنها محدود به هاشمي طباء نبود و افرادي چون مشحون و خادم نيز به آن معترض شدند. 
پاسخ علي آبادي 
اما اين صحبت‌هاي هاشمي طباء واکنش علي آبادي را به دنبال داشت تا جايي که وي گفت: همه چيز بر اساس قانون و مقررات انجام شده است البته هاشمي طبا حق اعتراض دارد و اگر صلاح مي داند که به آي او سي نامه بنويسند مي تواند و اگر آي او سي به ما اعلام کند که در اخذ تصميم اشتباه داشته‌ايم حتما اصلاح خواهيم کرد. اعضاي هيات اجرايي با يک نگاه دقيق و کاملا کارشناسي مسئله را بررسي کرده‌اند و به تاييد نهايي رسانده است. آقاي هاشمي طبا! اگر اعتراضي داريد با ذکر دلايل قانوني منطبق بر اساسنامه به کميته ارسال کنيد تا در جلسه بعدي هيات اجرايي آن را مطرح کنيم. 
اساسنامه کميته ملي المپيک که يکي از سوژه هاي خبري يکسال اخير ورزش کشور بوده، با وجود اينکه گفته مي‌شود به تاييد نهايي کميته بين المللي نيز رسيده اما همچنان ابهاماتي بر آن وارد است که يکي از آنها همين بند آيين نامه است.بايد به انتظار روزهاي آينده نشست و ديد چه اتفاقاتي در کميته ملي المپيک رقم مي خورد.