دادستان تهران:
بخشی از آسیبهای اجتماعی ناشی از عمل نکردن مسئولان به وظایف است
دادستان تهران بخشی از بدپوششی، اعتیاد، مواد مخدر و سایر آسیبهای اجتماعی را ناشی از عمل نکردن مسئولان به وظایف خود دانست و گفت: آنقدر که مردم تابع وظیفه هستند، مسئولان به وظایف خود عمل نمیکنند.
به گزارش روابط عمومی دادستانی تهران، دومین نشست دادستانی پیرامون مبارزه با قاچاق کالا، با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط با موضوع، در دفتر دادستانی تهران برگزار شد.
جعفری دولتآبادی در این نشست با اشاره به امحاء کالاهای قاچاق در برخی استانها، اظهار داشت: در بحث امحاء، اولویت با کالاهای فرهنگی یا کالاهایی مانند مشروبات الکلی است که ورود، نگهداری و مصرف آنها جرم محسوب میشود، همچنین امحاء لباسهای مبتذل، لوازم آرایشی، اقلام فاسدشدنی، مصرفی یا غیرقابل استفاده و کالاهای تاریخ گذشته، اولویت دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر امحاء کالاهای قاچاق سرمایهای مانند خودرو مدنظر دادستانی تهران نیست، افزود: امحاء کالاهای قاچاق از نوع سخت و با ارزش منوط به دستور مقام قضایی است.
جعفری دولتآبادی از مراجع ذیربط خواست اقلام مکشوفه قاچاق را گزارش کنند تا در خصوص امحاء آنها تصمیمی اتخاذ شود.
دادستان تهران به انتشار اخباری مبنی بر ورود روزانه بیش از سه هزار کانتینر کالای قاچاق به کشوراشاره کرد و گفت: انتشار این خبر این سؤال را مطرح میسازد که بهرغم تلاش دستگاهها و اعمال نظارتها، چگونه این حجم کالای قاچاق وارد کشور میشود.
کشف اتفاقی ۵۳۴ کیلو هروئین
از کانتینر قاچاق!
در ادامه این نشست زبیدی مدیرکل جرایم سازمانیافته گمرک ایران، از کشف 536 کیلوگرم هروئین از چند کانتینر که به طور اتفاقی انتخاب شده بودند، طی روزهای اخیر خبر داد و در بیان ضرورت عدم تعارض اقدامات گمرک با اصل تسهیل تجارت گفت: تسهیل در روند ترخیص و تجارت کشور، از تعهدات ما در حوزه تجاری و اقتصادی است.
همچنین رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در پاسخ به انتقاد دادستان تهران مبنی بر وفور کالای قاچاق در سطح شهر علیرغم مبارزه با آن افزود: علت آن است که دستگاههای مرتبط کمتر روی توزیع و عرضه متمرکز شده و باید بازار عرضه برای قاچاقچیان ناامن شود. ضمناً مردم باید احساس کنند در مورد منع ورود و عرضه کالاهای قاچاق اقدام میشود.
اجتهادی نماینده سازمان تعزیرات حکومتی هم اعلام کرد که از سال گذشته اقدامات این سازمان به سمت تشکیل پروندههای کلان قاچاق با کـالاهایی به ارزش بیش از 100 میلیون تومان سوق یافته است، به گونهای که در چهار ماهه نخست سال جاری، تعداد 701 فقره پرونده مفتوح شده که نشان از رشد 56 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
وقتی کانتینر قاچاق وارد میشود
برخورد با فروشنده توجیه ندارد
دادستان تهران همچنین در نشست دیگری در حوزه آسیبهای اجتماعی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص ورود، تولید و عرضه پوشاک و البسه خلاف عفت عمومی، مقابله با این پدیده را مستلزم برخورد با منشأ اصلی آنها دانست و اظهار داشت: وقتی کانتینرهای کالای قاچاق وارد کشور میشود، دستگیری فروشندگان این کالاها چندان قابل توجیه نیست، لذا اتخاذ اقدامات پیشگیرانه از طریق مسدود کردن منافذ و راههای اصلی که منتهی به کاهش ورود تولید و عرضه پوشاک و البسه غیرمجاز شود ضروری است.
جعفری دولت آبادی در خصوص رعایت حال مردم در جریان مبارزه با مظاهر و مصادیق بیعفتی و بیحجابی توصیه کرد اقدامات دستگاهها بر مراکز اصلی ورود، تولید و عرضه این کالاها متمرکز شود.
مسئولان در انجام وظایف عقبتر از مردم هستند
وی با بیان اینکه مبارزه با آسیبهای اجتماعی نباید به آزار و اذیت مردم منتهی شود، گفت: این مبارزه باید جدی، قاطع و همهجانبه باشد و به جای اینکه به سراغ افراد برویم باید روی مراکز تولید، توزیع و عرضه متمرکز شویم.
دولتآبادی بخشی از بدپوششی، اعتیاد، موادمخدر و سایر آسیبهای اجتماعی را ناشی از عمل نکردن مسئولان به وظایف خود دانست و گفت: آنقدر که مردم تابع وظیفه هستند، مسئولان به وظایف خود عمل نمیکنند.
شروط پیشنهادی دادستانی تهران
برای برگزاری کنسرتها
جعفری دولتآبادی به موضوع برگزاری کنسرتها و مشکلات ناشی از آن پرداخت و با یادآوری این نکته که، کنسرتها از قدیمالایام برگزار میشده و موضوع جدیدی نیست، اظهار داشت: دادستانی تهران پیشنهاد میکند برگزاری کنسرتها در تهران منوط به تضمین و تأمین امنیت مراسم از سوی استاندار یا فرماندار تهران و تضمین سلامت محتوای برنامه ارائه شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شود.
وی ضبط رسمی مراسم از سوی پلیس را به عنوان پیشنهاد دیگر مطرح کرد و گفت: این اقدام میتواند در جلوگیری از مشکلات کنسرتها پیشگیرانه باشد.
دادستان تهران توجه به این پیشنهادها را مانع از ایجاد تنش در برگزاری کنسرتها و لغو آنها دانست و ادامه داد: عملیاتی کردن این پیشنهادها باعث میشود که مسئولان در برگزاری کنسرتها احساس مسئولیت کرده، تنشهای فعلی از بین برود و مسئولان به وظایف خود عمل کنند.
وی افزود: با اجرای این پیشنهادها دادستانی تهران در صورت اجرای کنسرت با محتوای خلاف موازین اسلامی از وزیر ارشاد، و در فرض خدشه به امنیت عمومی از استاندار و فرماندار تهران توضیح خواهد خواست و در صورت نیاز به جای برگزارکننده و یا سایر افراد مرتبط، مسئولان اصلی به شرح فوق مورد پرسش قرار خواهند گرفت. در صورت پاسخ مثبت دستگاهها، این پیشنهادها عملی خواهد شد.
هجمه به عفت عمومی در قالب مد و زیبایی
جعفری با اعلام اینکه دادستانی و مسئولان با مد و زیبایی مخالف نیستند، هجمه به عفت، اخلاق و فرهنگ اسلامی در قالب مد و زیبایی را مذموم دانست و مقابله با اقدامات کسانی که ضمن ایجاد ارتباط میان مد و لباس از یک سو و بیعفتی از سوی دیگر، حوزه عفت و حیا را نشانه گرفتهاند را از ضروریاتی دانست که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در این مبارزه اتحادیههای پوشاک باید به وظایف خود عمل کرده و در خصوص تولید و عرضه لباسهای مبتذل پاسخگو باشند و هرجا که اتحادیه قادر نباشد، اقدامات پلیس توام با حمایت قضایی همراه خواهد بود.
مجوز دادستانی برای برخورد پلیس
با کشف حجاب در خودروها
دادستان تهران در ادامه از جمله اقدامات مؤثر در مقابله با بدحجابی را توقیف اتومبیلهایی که راننده یا سرنشین آن کشف حجاب کرده دانست و با اعلام اینکه دادستانی به پلیس در این خصوص مجوز داده است، از پلیس خواست این دستور را اجرایی کند.
وی از معاونان خود در دادسرای فرهنگ و رسانه و جرایم رایانهای خواست نسبت به تبلیغ و فروش لباسهای مبتذل در فضای مجازی به صورت جدی ورود کنند.
جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: در کنار اقدامات ایجابی، حمایتی و فرهنگی که نقش مهمی در خنثی کردن هجمه دشمن به منظور تغییر رفتار و سبک زندگی دارد باید توجه داشت اهداف دشمن در موضوع تغییر رفتار جدی است و به صرف برگزاری چند نمایشگاه یا انتشار چند نشریه نمیتوان به رفع خطر تهاجم فرهنگی امیدوار بود.
گفتنی است، سرهنگ بابایی جانشین پلیس اطلاعات و امنیت ناجا از جمله مشکلات موجود در برخورد با مراکز تولید و عرضه پوشاک و اجناس خلاف عفت عمومی را عدم حضور نهادها و دستگاههای فرهنگی و کم توجهی متولیان صدور مجوز برای واحدهای صنفی دانست و از اتحادیهها خواست که توجیه و آموزش متقاضیان راهاندازی واحدهای صنفی را در برنامه کاری خود قرار دهند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران نیز با اعلام اینکه 99 درصد لباسهای نامتعارف تولید داخل کشور است و تولیدکنندگان در سفرهای خارجی ضمن تهیه عکس از پوشاک، در این خصوص الگوگیری میکنند، به فعالیت برخی فروشگاههای عرضهکننده لباسهای مبتذل بِرَند دست دوم که از دیگر کشورها وارد و پس از شست و شو و اتوزنی عرضه میشود، از تذکر به 374 فروشگاه که در این زمینه فعالیت داشتند، خبر داد.