رئیس پژوهشگاه رویان:
اتفاق خاصی در حمایت بیمهای از زوجین نابارور رخ نداده است
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: حمایتهای بیمهای برای درمان ناباروری به کندی صورت میپذیرد و در زمینه این حمایتها در حوزه درمان عملا اتفاق خاصی رخ نداده است.
به گزارش تسنیم، حمید گورابی در نشست خبری اظهار داشت: متاسفانه قشری که دچار ناباروری هستند نمیتوانند هزینههای درمان ناباروری را متقبل شوند، کما اینکه هزینه درمان ناباروری نسبت به سایر درمانهای پزشکی هزینه مقبولتری است ولی بسیاری از خانوادهها واقعا نمیتوانند هزینه درمان ناباروری را تامین کنند و باید برای این کار فکری جدی صورت پذیرد.
لزوم گسترش بانک خون بند ناف رایگان
گورابی درباره وضعیت بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف توضیح داد: ما معتقدیم که باید بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف به شکل عمومی گسترش یابد و دولت و خیرین هزینههای آن را پرداخت کنند تا به صورت مناسب سلولهای بنیادین خون بندناف ذخیره شود تا بتوان از این بانک ژنتیک برای کمک به بیماران استفاده شود و لازم نباشد مردم در بخش خصوصی چنین هزینههایی را برای ذخیره بند ناف تولد فرزندشان پرداخت کنند.
وی افزود: بانک خصوصی خون بندناف رویان نیز تاکنون برای 60 هزار نفر با هزینههای شخصی خانوادهها بند ناف کودکانشان را ذخیره کرده است که مبلغ اولیه پرداختی برای این بانک 22 میلیون تومان و سالانه 100هزار تومان هزینه نگهداری آن است که خوشبختانه خانوادههای مالک این بند نافها قبول کردند که اگر بیماری پیدا شد و به این خون بندناف نیاز داشت با آنها تماس گرفته شود تا نیاز آن بیمار برطرف شود.
جایزه «کاظمی پرایز ۲۰۱۶» در تراز نوبل
رئیس پژوهشگاه رویان درباره چهارمین دوره جایزه دکتر کاظمی اظهار داشت: در این جشنواره بینالمللی به چهار نفر از دانشمندان از کشورهای استرالیا، آمریکا و چین (دو نفر) جوایز بینالمللی ارائه میشود و این افراد کسانی هستند که شاخصترین تحقیقات علمی پزشکی در حوزه سلولهای بنیادی و تولید مثل را در جهان انجام دادند.
وی افزود: جایزه «کاظمی پرایز» همانند انتخاب برندگان نوبل است که منابع مالی آن نیز از بخش خصوصی تامین میشود به طوری که جایزه کاظمی پرایز 20 هزار دلار و جایزههای دیگر کنگرههای بینالمللی رویان پنج هزار دلار است.
گورابی درباره ورود پژوهشگاه رویان به عرصه تراریختهها و اقداماتی که بر روی حیوانات تراریخته انجام میدهد، توضیح داد: کاری که پژوهشگاه رویان بر روی حیوانات تراریخته انجام میدهد با بحث حیوانات تراریخته که در دنیا مطرح است، کاملا فرق میکند. ما در زمینه تولید و اثر داروها بر روی این حیوانات تراریخته کار میکنیم و هیچ ارتباط و مشکل خاصی وجود ندارد و مصر هستیم که این تکنولوژی را از ابتدا تا انتها در ایران نهادینه کنیم، بنابراین فعالیت رویان با بحث محصولات کشاورزی تراریخته و حیوانات تراریخته کاملاً متفاوت است.