kayhan.ir

کد خبر: ۸۳۸۸۵
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
وزیر امور اقتصادی و دارایی:

منافذ پرداخت‌های نامتعارف بسته می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نظام پرداخت‌های ما عادلانه نیست، گفت: نسبت به شناسایی و بستن منافذ پرداخت‌های نامتعارف اقدام شده و از پرداخت‌های رفاهی غیرمعقول به مدیران خودداری می‌شود.



تبریز- خبرنگار کیهان:

علی طیب‌نیا در تبریز با بیان این که اهداف اقتصاد مقاومتی دست یافتنی است و باید در سال‌های برنامه ششم به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم، ادامه داد: امسال باید هفت هزار بنگاه متوسط و کوچک را از حالت بحرانی خارج کنیم.
وی با بیان این که برای اصلاح نظام بانکی برنامه عملیاتی جامعی را تدوین و 2 لایحه آماده تقدیم به مجلس کرده‌ایم، گفت: نسبت به منطبق بودن عملیات بانکی بر عقود اسلامی تأکید داریم تا بتوانیم ربا را به طور کامل حذف کنیم.
طیب‌نیا از تدوین برنامه عملیاتی برای ارتقای سهم بازار سرمایه در تأمین نقدینگی خبر داد و گفت: سهم این بازار در سال 93، 30 هزار میلیارد ریال بود که در سال 94 به بیش از 100 هزار میلیارد تومان رسید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه ساختار دوگانه نرخ ارز منشأ بروز فساد است، گفت: دولت مصمم به اجرایی شدن سیستم تک نرخی ارز است و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
طیب‌نیا گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و یک سری پیش‌نیازهایی لازم است که آنها نیز در حال انجام شدن است و به نظر می‌رسد تا انتهای سال می‌توانیم سیستم تک نرخی ارز را داشته باشیم.
وی تأکید کرد: امسال سالی است که تمام تلاش خود را برای افزایش رشد اقتصادی به پنج درصد معطوف کرده‌ایم تا زمینه را برای رشد اقتصادی بالای پنج درصد برای سال آینده آماده کنیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برنامه دولت برای سال جاری این است که نقدینگی در خدمت تولید قرار گیرد، گفت: بخش عمده‌ای از نقدینگی کشور در سیستم بانکی به دلایلی قفل و منجمد شده و مانع از این است که بانک‌ها بتوانند نیازهای بنگاه‌های اقتصادی کشور را تأمین کنند.
وی ادامه داد: مطالبات بانک‌ها از دولت در حدود 100هزار میلیارد تومان و مطالبات معوق آنها کمتر از 100هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه بنا داریم بدهی‌های دولت به سیستم بانکی ساماندهی شود، گفت: در این راستا اوراقی در اختیار بانک‌ها قرار داده خواهد شد که این اوراق قابل خرید و فروش در بازار سرمایه باشند و همچنین قابلیت وثیقه‌گذاری در نزد بانک مرکزی داشته باشند. طیب‌نیا اظهار کرد: به این ترتیب بخش وسیعی از منابع که نزد بانک‌ها منجمد است، آزاد شده و برای اعطای تسهیلات استفاده می‌شود.
وی در خصوص فروش اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها، گفت: امسال با توجه به شرایط بهتری که در بازار سرمایه حاصل می‌شود این امکان خواهد بود که بانک‌ها بتوانند اموال و دارایی‌های مازاد خود را بفروشند و از این منابع هم برای اعطای تسهیلات استفاده کنند.
وزیر اقتصاد از موافقت صورت گرفته برای استفاده از 70 میلیارد دلار منابع فاینانس کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا و آلمان خبر داد و گفت: این منابع خارجی برای پروژه‌هایی استفاده شود که توجیه اقتصادی و مالی داشته باشند و از محل درآمدهای خود بتوانند بازپرداخت کنند و همچنین جهت‌گیری صادراتی داشته باشند تا از لحاظ تأمین ارز نیز در آینده با مشکل مواجه نشویم.