بیزینس اینسایدر پاسخ میدهد
آتش «جنگ نفت» چگونه دامن سعودیها را گرفت؟
پایگاه بیزینس اینسایدر با بررسی تبعات توطئه نفتی آلسعود نتیجه گرفته، نشانههایی «هشداردهنده» در ارتباط با این کشور در حال نمایان شدن است.
سرویس خارجی-
عربستان در چند سال اخیر با هدف فشار بر ایران و روسیه به صورت عامدانه یک جنگ نفتی را به شکل افزایش تولید نفت آغاز کرد و قیمت نفت را به زیر 50 دلار کشاند. این توطئه نفتی از جانب ریاض اما نه تنها باعث عقب نشینی ایران و روسیه از اهداف خود نشد بلکه در عمل، خود سعودیها را قربانی کرد. اکنون اقتصاد این کشور در آستانه نوعی ورشکستگی قرار گرفته است. پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر در گزارشی به بررسی تبعات این «جنگ نفتی» ریاض پرداخته است. طبق این گزارش، اقتصاد عربستان در سه ماهه نخست امسال تنها 1/5 درصد رشد داشته که پایینترین رقم طی 13 سال اخیر بوده است، بخش خصوصی غیرنفتی در این کشور هم در مقایسه با سال گذشته تنها دو دهم درصد رشد داشته که کمترین افزایش در حدود 25 سال گذشته محسوب میشود.
طبق این گزارش تولید در بخش ساخت و ساز این کشور نیز یک و نه دهم درصد کاهش یافته و مشکلات به دیگر بخشهای اقتصاد این کشور نیز سرایت کرده است. اوضاع به اندازهای رو به وخامت نهاده که عربستان برای نخستین بار در فکر استفاده از بازار اوراق قرضه بینالمللی افتاده است. است. بیزنس اینسایدر در ادامه تاکید میکند که «موضوع نگران کنندهتر این است که همه این اتفاقات در زمانی رخ میدهد که این کشور در تلاش برای متنوع کردن اقتصاد خود است.»
طبق گزارش این پایگاه تحلیلی آمریکایی، افزایش هزینههای استقراض جدیدترین موضوعی است که شرکتهای سعودی در حال حاضر با آن مواجهند، بسیاری از آنها با چالشهایی نظیر کاهش تقاضای مصرفکننده مواجهند که سبب کاهش قیمتها شده است، علاوه بر این، دولت سعودی هزینههای خود را کاهش داده و میزان یارانههای بخش انرژی را کم کرده است و این موضوع سبب اعمال فشارهای بیشتر بر شرکتها شده است و این در حالی که عربستان در سطحی بیسابقه در حال تولید نفت است.»
پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر در پایان نتیجه گرفته: «ارزش قراردادهای بیمه عدم پرداخت بدهیها توسط عربستان، به بیش از 1 میلیارد دلار رسیده که بالاترین میزان تاکنون به شمار میآید. کسری بودجه این کشور در سال گذشته نیز به 98میلیارد دلار (معادل 13 درصد از حجم تولید ناخالص داخلی این کشور) رسید که دلیل آن سقوط بیش از 50 درصدی بهای نفت در نیمه دوم سال 2014 است.