اندیشکده آمریکایی: رقبای منطقهای ایران قادر به نفوذ در سامانه اس- 300 نیستند
اندیشکده آمریکایی با اذعان بر اینکه هیچ کشوری جز آمریکا نمیتواند به سامانه اس-300 حمله کند و استقرار آن در ایران به رقابت تسلیحاتی در منطقه کمک خواهد کرد، نوشت: در حال حاضر ارتش اسرائیل و اعراب قابلیت مقابله با اس-300 را ندارند و باید تجهیزات لازم را از آمریکا خریداری کنند.
اندیشکده آمریکایی «امریکن انتر پرایز» در تحلیلی پیرامون «استقرار سامانه دفاع موشکی اس-300 در ایران» نوشت: استقرار سامانه اس-300 در ایران در مجموع یک تغییردهنده موازنه قوای راهبردی در منطقه و چالشی است که باید به آن توجه داشت.
به نوشته این اندیشکده، ارتش آمریکا میتواند سامانه اس-300 را مغلوب کند اما تنها با اختصاص قابل توجه بودجه بر هواپیماهای رادارگریز پیشرفته و تلاش بسیار زیاد نظامی با هدف از بین بردن این سامانه، چنین موردی میسر است. در حال حاضر، ارتش اسرائیل و اعراب قابلیت قابل ملاحظه و ابزار متعارف برای نابودسازی سامانه اس-300 را ندارند. این در حالی است که ایرانیها گزارش کردهاند که روسیه درحال ارسال نسخه پیشرفتهتر این سامانه است.
بر اساس این گزارش، ارتش کشورهای منطقه در صورتیکه مایل به حفظ قابلیت و انجام عملیات هوایی در ایران باشند، نیاز دارند تا پیشرفتهترین تجهیزات نظامی و سلاحها را از آمریکا خریداری کرده و رویکردهای عملیاتی خود را بهبود بخشند. اگر آنها برای افزایش این قابلیتها تلاشی نکنند، ایران قادر خواهد بود عامل مهم بازدارنده منطقهای علیه خود را دفع نماید. اما اگر اعراب قابلیتهای خود را افزایش دهند، آنگاه سامانه اس-300 و استقرار آن در ایران به رقابت تسلیحاتی در منطقه کمک خواهد کرد.
این اندیشکده در بخش دیگر گزارش خود با اشاره به اجزای تشکیلدهنده سامانه اس-300 نوشت: روسیه به طور مستمر اجزای این سامانه را ارتقا میدهد و البته ارتقای سامانه و ترکیب نسخه قدیمی با جدید برای ایران نیز حیاتی است و اگر روسیه امکانات بیشتری را در این زمینه برای ایران مهیا نماید، این کشور نیز قادر خواهد بود خود را بهروزتر نماید. روسها اینک خود دارای سامانههای اس-400 و 500 هستند و در این روند احتمالا روسها به ایران این کمک را ارائه خواهند کرد و ایران نیز به زودی مهارت لازم را کسب خواهد کرد.
امریکن انتر پرایز به صراحت مینویسد: اس-300 داستان جداگانه خود را دارد و به ایران برتری قابل توجهی را علیه کشورهای منطقه و رقبا بخشیده و به ویژه عملیات هوایی آمریکا در مناطق تحت پوشش اس-300 را با دشواری مواجه میِکند. این سامانه مانع از برتری هوایی آمریکا در منطقه چون گذشته میشود.
به گزارش فارس، در انتهای این مطلب آمده است: استقرار اس -300 در ایران تغییردهنده موازنه قدرت راهبردی است زیرا هیچ کشور دیگری در جهان جز آمریکا قادر به حمله علیه اس-300 و انجام حملات نرم و سخت علیه آن نیست.. هیچ کشور یا ائتلافی با سلاحهای موجودش قادر به چنین حملهای نمیباشد و در صورت حمله ضربه سنگینی خواهد خورد. هر کشور یا ائتلافی برای حمله به اس-300 و مغلوب ساختن آن دست کم نیاز به شیوههای متفاوت چون حملات سایبری و جاسوسی دارد.