kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۸۴۵
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۶
یک متخصص تغذیه هشدار داد

افزایش کبد چرب در کودکان و نوجوانان

یک متخصص تغذیه با تأکید بر تغییر الگوهای غذایی و ذائقه کودکان و نداشتن فعالیت بدنی مناسب در عصر حاضر، گفت: امروزه میانگین آمار بیماری کبد چرب از سنین بزرگسالی به کودکان و نوجوانان در حال تغییر است.



علی هاشمی‌کنی به خبرگزاری سینا گفت: در گذشته با توجه به اینکه کودکان از فعالیت خوبی برخوردار بودند، کمتر به کبد چرب مبتلا می‌شدند، اما در حال حاضر تغییر الگوهای غذایی و ذائقه کودکان و تمایل آنها به غذاهای پر چرب، پر ادویه، فست‌فودها و تنقلاتی مانند چیپس، پفک و نوشابه باعث مبتلا شدن کودکان به کبد چرب شده است.
هاشمی‌کنی افزود: آنچه روزانه در معاینات مشاهده می‌کنیم تشخیص ابتلای کودکان بعد از سونوگرافی به کبدچرب است که بعضاً حتی خانواده‌های آنان اطلاع و دانش خاصی درباره این بیماری ندارند که همین ناآگاهی باعث می‌شود که کودکان در آینده دچار بیماری‌هایی شوند که به راحتی نمی‌توانند از عوارض آن نجات پیدا کنند.
وی متذکر شد: از طرفی در بررسی‌های انجام گرفته بر روی کودکانی که برای کنترل چاقی یا افزایش وزن مراجعه می‌کنند متوجه می‌شویم که به انواع بیماری‌های خاموش مبتلا هستند در حالی که از وجود آن اطلاعی ندارند. این متخصص تغذیه تأکید کرد: کودکان مبتلا به کبدچرب بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون و انواع بیماری‌های قلبی عروقی را در پیش دارند در حالی که نحوه پذیرش این بیماری و درمان آن برای کودکان و خانواده‌هایشان بسیار سخت است و صدمات غیرقابل جبرانی روی کودک و خانواده وی خواهد داشت.
هاشمی‌کنی مهم‌ترین نکته را غذاهای دریافتی خانواده‌ها و کودکان عنوان کرد و افزود: باید از غذاهای غربی دوری و غذاهای سنتی را جایگزین آن کنیم، همچنین غذاهای سرخ‌‌کردنی، فست فود، نوشابه و نوشیدنی‌های کارخانه‌ای و گازدار را به حداقل رسانده و از میوه‌ها و سبزی‌های طبیعی بیشتر استفاده کنیم.
وی فعالیت بدنی و ورزشی را مهم‌ترین عامل سلامتی دانست و بر لزوم داشتن برنامه منظم ورزشی روزانه تأکید کرد، همچنین پیاده‌روی دو بار در روز به مدت 45 دقیقه را بسیار مفید و آن را عامل مهمی برای دفع مواد زائد ذخیره شده در بدن دانست.