kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۷۳۲
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات:

متوسط مصرف سم کشاورزی ایران یک ششم اروپاست

معاون سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه متوسط مصرف سم در ایران 700 گرم در هکتار و همین نسبت در اروپا 4 کیلوگرم می‌باشد، متوسط مصرف سم ایران را یک ششم اروپا دانست.


یحیی ابطالی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به اینکه مردم همواره نسبت به باقیمانده سموم روی سبزی، صیفی و میوه‌ها نگرانی دارند که مبادا به دلیل مصرف آن دچار بیماری‌هایی از جمله سرطان شوند، این‌گونه توضیح داد که ما در محصولات کشاورزی نسبت به استاندارد دنیا سم بیشتری مصرف نمی‌کنیم.
وی افزود: متوسط مصرف سم در اروپا در واحد سطح سموم تکنیکال به ازای هر هکتار 4 کیلوگرم مصرف می‌شود که در ایران این رقم 700 گرم است، یعنی یک ششم اروپا سم مصرف می‌کنیم.
به گفته این مسئول در سازمان حفظ نباتات کشور در اروپا فقط برای پیشگیری از بیماری لکه سفید و به ثمر رسیدن سیب، 15 تا 17 بار باغات سیب را سمپاشی می‌کنند، در صورتی که در کشور ما فقط یک مرتبه این اتفاق می‌افتد.
ابطالی به این نکته اشاره کرد که پایین بودن سرانه مصرف سموم در کشور به این مفهوم نیست که ما مصرف بد و نابجا از سموم در بخش کشاورزی نداریم و در برخی محصولات کشاورزان محصول کشاورزی را در شرایط نامناسب تولید می‌کنند.
وی خیار، گوجه‌فرنگی، برنج و سیب را 4 محصول پرریسک در بخش تولید و استفاده از سموم عنوان کرد و گفت: طبق بررسی وزارت بهداشت در مجموع 10/2 درصد محصولات کشاورزی در این حوزه در استفاده از سموم عدم انطباق داشته و آن هم به دلیل استفاده از سموم بوده که در دنیا ثبت شده، ولی در ایران هنوز جزو استانداردها نیامده است.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات اذعان داشت که اقلامی از محصولات کشاورزی که باقیمانده سموم کشاورزی در آنها بالاتر از حد استاندارد بوده تنها 5 تا 6 درصد است که از میانگین دنیا بالاتر نیست.
ابطالی ثبت برندهای تجاری سموم، تولید سم با کیفیت بالاتر و ساماندهی فروشگاه‌های سموم کشاورزی در سراسر کشور را از جمله راهکارهای سازمان حفظ نباتات برای حفظ سلامت محصولات کشاورزی برشمرد و تصریح کرد: نوع شست‌وشوی میوه‌جات در از بین بردن سموم بسیار مؤثر بوده و مضاف بر آن سیستم دفاعی بدن به‌گونه‌ای است که تا حدی سموم از طریق کلیه و کبد دفع می‌شود.
وی اضافه کرد: برای کشت سلامت محور، 20 محصول پرمصرف کشاورزی درخواست 80 میلیارد تومان اعتبار کردیم و پس از دو سال هنوز اتفاقی نیفتاده و ریالی هم نگرفته‌ایم که با همکاری وزارت بهداشت باید این رقم در یارانه سلامتی که از بودجه دولت اختصاص داده می‌شود، دریافت شود و یارانه سلامت تاکنون یا صرف تجهیزات آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی شده و یا در بخش‌های درمانی هزینه شده است.