kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۴۸۹
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۱
چگونگی شکل‌گیری «روز مقاومت اسلامی» در تقویم مبارزه ضد صهیونیستی(بخش دوم)

پیروزی مقاومت اسلامی در نبرد با استکبار(گزارش روز)




«... در عرصه خارجی، کشور از موقعیتی کم‌نظیر و تحرک و نشاط خوبی برخوردار است و حوادث منطقه‌ای مانند پیروزی حزب‌الله و حماس نیز به لطف پروردگار و امدادهای الهی، موقعیت نظام اسلامی را تحکیم بخشیده است... مخالفان اسلام و مسلمین هنوز مبهوت این حادثه مهم هستند و از فهم و درک دلایل آن عاجزند، اما این گونه حوادث بزرگ که در شعاع حرکت انقلاب اسلامی رخ می‌دهد، در عمل به تقویت موقعیت نظام منجر شده و اعتبار، نفوذ و جاذبه شعارهای انقلاب اسلامی را برای همه اثبات کرده است.»
این بخشی ازسخنان ارزشمند رهبر معظم انقلاب است که درباره پیروزی‌های حزب‌الله لبنان بیان کرده‌اند.
امروز 23 مرداد و روز مقاومت اسلامی است. بدون شک پیروزی حزب‌الله بر رژیم جعلی صهیونیست موجی از شادی و شعف را در دل امت اسلامی ایجاد کرد و این بارقه امید را دمید که می‌توان به یاری خداوند متعال و طبق وعده الهی بر دشمنان پیروز شد و در کسب چنین پیروزی که با توکل و توسل همراه باشد تردیدی وجود ندارد.
ضرورت دفاع از سرزمین‌های اسلامی
در دین اسلام، جهاد برای تبلیغ پیام الهی و آزادی بشریت، همچنین دفاع در مقابل تهاجم بیگانگان به سرزمین‌های اسلامی دو اصل مهم و مکمل یکدیگر می‌باشند در قرآن کریم و روایات و احادیث ائمه اطهار(ع) بر دفاع از کیان اسلام و مسلمین تأکید فراوان شده است.
دفاع از سرزمین‌های اسلامی اصلی است که شیعه و سنی درباره آن وحدت نظر دارند و در آثار فقهی خود در مبحث جهاد به آن پرداخته‌اند. هرچند که سرزمین‌های اسلامی هیچ‌گاه از خطر هجوم دشمن در امان نبوده و به دلیل اقتدار اسلام در مقاطع زمانی مختلف مسلمانان مورد تهاجم قرار گرفته‌اند، لیکن امروزه شرایط تفاوت می‌کند و یکی از مقاطع حساس تاریخ اسلام به شمار می‌رود چراکه دشمنان اسلام از بیم نفوذ و گسترش مسلمانان در عرصه بین‌المللی به صورت علنی مسلمانان را تهدید و به دنبال تسلط بر ممالک اسلامی و چپاول ثروت‌های آنان هستند.
«آرزو خسروی» کارشناس مسائل بین‌المللی در این‌باره می‌گوید: «در هیچ مقطع زمانی نسبت به امروز ما شاهد درگیری، آشوب و تنش در ممالک اسلامی نبوده‌ایم و دلیل آن هم مشخص است، اسلام دین مستضعفان و ستمدیدگان است و خداوند در قرآن کریم بارها به حمایت و دفاع از مظلومانی که مورد ستم و ظلم قرار گرفته‌اند و یا از سرزمین خویش آواره شده‌اند فرمان می‌دهد.
در دین اسلام مسلمانان نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت می‌کنند و نمی‌توانند در مقابل ظلم به دیگران بی‌تفاوت باشند، به همین دلیل هرگونه تجاوز، تعدی و تهاجم به سایر مسلمانان، تجاوز به خود فرض می‌شود و مسلمان در مقابل آن موضع می‌گیرد اما دشمنان اسلام این را نمی‌خواهند بلکه می‌خواهند به راحتی حقوق مسلمانان را تضییع کنند، آنان را از سرزمین‌های مادری خود اخراج کنند، اموال، دارایی‌ها و ثروت‌های خدادادی آنها اعم از نفت و گاز را غارت کنند و صدای کسی هم به نشانه اعتراض بلند نشود.» این کارشناس اضافه می‌کند: «در منشور سازمان ملل متحد اصلی به نام اصل «مسئولیت حمایت» وجود دارد که به موجب آن هرگاه کشوری مورد تجاوز قرار گیرد، کشورهای دیگر باید به کشور مورد تجاوز کمک کنند و با کشور متخاصم مقابله کنند تا دست از تجاوز بردارد اما چرا این اصل درمورد کشورهای مسلمان رعایت نمی‌شود؟! چرا فلسطین سال‌هاست که مورد تجاوز و هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته و حقوق ملت فلسطین لگدمال شده است اما صدای اعضای دائمی و غیردائمی شورای امنیت درنمی‌آید؟! چرا عراق، سوریه و یمن مورد تجاوز تروریست‌هایی از کشورهای مختلف جهان قرار گرفته و مسلمانان را به خاک و خون می‌کشند اما صدای اعتراضی درنمی‌آید و به کمک کشور مورد تجاوز قرار گرفته نمی‌شتابند؟! مدعیان حقوق بشر که خود را متعهد به رعایت اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد می‌دانند چرا تعهدی نسبت به کشورهای مسلمان در خود احساس نمی‌کنند؟!
وی تصریح می‌کند: «این مواضع دوگانه از سوی کشورهای مدعی حقوق بشر نشان دهنده توخالی بودن اصول و مواد مندرج در اساسنامه سازمان ملل متحد است در واقع این سازمان و بسیاری از سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و حقوق بشری پوشالی و دروغین هستند و آلت دست کشورهای غربی برای رسیدن به اهداف و مطامع خویش می‌باشند.»
استاد شهید مطهری نیز در این زمینه می‌گوید: «ما قدرت داریم که انسان‌هایی را که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند نجات دهیم، اگر نجات ندهیم در واقع به ظلم ظالم نسبت به آن مظلوم کمک کرده‌ایم، ما در جایی که هستیم ممکن است کسی به ما تجاوز نکرده باشد ولی یک عده دیگر از مردم ممکن است مورد تجاوز قرار گرفته باشند مثل جریان فلسطین که اسرائیلی‌ها آنها را از خانه‌هایشان آواره کرده‌اند، اموالشان را برده‌اند  و انواع ظلم‌ها نسبت به آنها مرتکب شده‌اند... ما باید به کمک این مظلومان فلسطینی بشتابیم این امر نه تنها جایز است بلکه واجب هم است...»
مقاومت اسلامی از دیدگاه قرآن
در جای جای قرآن کریم به وجوب مقاومت و جهاد دفاعی اشاره شده است از جمله: در آیه 75 سوره نساء، یکی از مهم‌ترین اهداف را رهایی مستضعفان از چنگال ظالمان و جوامعی می‌شمارد که فرصتی به مردم نمی‌دهند تا خود به اختیار و اراده، راه خویش را برگزینند و در مسیر کمال قرار گیرند.
آیه 40 سوره حج نیز درمورد کسانی است که به ناحق از خانه‌هایشان بیرون رانده شدند و در حالی که گناهی نداشتند جز اینکه می‌گفتند پروردگار ما خداست. همچنین آیه 60 سوره انفال درمورد جهاد دفاعی است و در آن خداوند از کسانی که قدرت و نیرو دارند خواسته تا برای مقابله با دشمنان آماده باشند.
در این آیات قرآنی دفاع از سرزمین و کشور واجب شمرده شده و تأکید شده که اگر سربازان فداکار دست از جهاد و تلاش بردارند، کشور در مقابل سربازهای دشمن بی‌دفاع می‌ماند و پس از مدت کوتاهی مغلوب می‌شود.
در قرآن اخراج دشمنان متجاوز از خاک و سرزمین‌های اشغالی به عنوان یک هدف جهادی مطرح می‌شود زیرا با اخراج دشمن، انسان‌ها در آزادی عمل و انتخاب بیشتر قرار می‌گیرند.
در اسلام جهاد به عنوان نیروی بازدارنده دشمن از نبرد و خونریزی عنوان شده است و به معنای خشونت، خونریزی، قتل و کشتار نیست بلکه در حقیقت سیستم دفاعی قوی و مستحکمی است که همچون سیستم دفاعی طبیعی نهادینه شده در بدن تمام موجودات، زندگی بدون آن امکان‌پذیر نیست و باعث جلوگیری از درگیری‌های نظامی و خشونت دشمن می‌گردد.
پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «هرکس فریاد استغاثه مظلومی (اعم از مسلمانان یا غیرمسلمان) را بشنود که مسلمانان را به یاری می‌طلبد اما فریاد او را اجابت نکند مسلمان نیست.»
امام خمینی(ره) طی یک سخنرانی در جمع اعضای شورای مرکزی حزب‌الله لبنان فرمود: «همه شیاطین جمعند تا نگذارند اسلام رشد کند و ما باید با تمام قوا و تا آخرین نفر مهیا شویم و در راه خدا جهاد کنیم، دفاع از نوامیس مسلمین و دفاع از بلاد اسلامی و دفاع از همه حیثیات مسلمین امری است لازم و ما باید خودمان را برای مقاصد الهی و دفاع از مسلمین مهیا کنیم، خصوصا در این شرایطی که فرزندان فلسطین اسلامی و لبنان با نثار خون و جان خود فریاد «یاللمسلمین» سرمی‌دهند با تمام قدرت معنوی و مادی در مقابل اسرائیل و متجاوزین می‌ایستیم و در مقابل آن همه سفاکی و ددمنشی‌ها مقاومت و پایمردی می‌کنیم...»
این نمونه‌ها نشان‌دهنده لزوم حمایت از جریان مقاومت اسلامی در مقابل تجاوز بیگانگان است به همین دلیل نظام جمهوری اسلامی ایران براساس مبانی مکتبی و اصولی قانون اساسی از ابتدای شکل‌گیری خود با وجود مشکلات داخلی و خارجی متعدد تاکید زیادی بر حمایت مادی و معنوی از جریان مقاومت اسلامی و نهضت‌های آزادی‌بخش داشته و در این راه مساعدت‌های فراوانی کرده است.
«متین منتظمی» دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این باره می‌گوید:‌«جبهه مقاومت اسلامی با تأسی از منویات قرآن کریم و ایستادگی و مقاومت در برابر کسانی که به نام آزادی و دموکراسی کشورهای مظلوم را به خاک و خون کشیدند باید نشان دهند که این دین اسلام است که راه حقانیت، آزادی و آزادگی را به جهانیان نشان می‌دهد.»وی اضافه می‌کند: «برای تعریف جبهه مقاومت اسلامی همین بس که خوف و لرزه بر چهارستون استکبار جهانی انداخته و ان‌شاءالله با ظهور بقیه‌الله الاعظم ارواحنا فداه سربازان ایشان استکبار جهانی را از روی زمین محو خواهند کرد.»
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور همچنین خاطرنشان می‌کند: «امام خامنه‌ای مدظله‌العالی، رهبر انقلاب اسلامی ایران که نماد مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان و مستکبرین هستند بارها به اهمیت مقاومت اسلامی تاکید فرموده و نابودی دشمنان اسلام را نزدیک دانسته‌اند که انشاءالله با رهبری مقتدر ایشان روزی شاهد محو و نابودشدن جبهه استکبار خواهیم بود.»
زنده ماندن اسلام ناب
حمایت مادی و معنوی از هسته‌های مقاومت و نهضت‌های آزادی‌بخش در سراسر جهان اسلام علاوه بر آن که به عنوان وظیفه‌ای ایدئولوژیکی برای دولت اسلامی محسوب می‌شود نقش بسیار زیادی در تقویت و گسترش اسلام ناب محمدی(ص) و مکتب تشیع دارد و مسلمانان سراسر جهان با تکیه بر این هسته‌های مقاومت ضداستکباری و ضدصهیونیستی می‌تواند وحدت و همبستگی خود را مستحکم سازند تا براساس آن امت اسلامی بتواند به خود بیاید و در قالب بازیابی هویت انقلابی و اسلامی‌اش به یک جایگاه تاثیرگذار در جهان برسد. جایگاهی که بر پایه آن تمدن نوین اسلامی شکل بگیرد.
در همین رابطه حجت‌الاسلام والمسلمین حمید روحانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر ایران در سومین کنفرانس از نهضت مشروطیت تا انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه روحانیت در طول تاریخ همواره در برابر ظلم و بی‌عدالتی به پا خاسته است خاطرنشان می‌کند: «مقاومت روحانیت در برابر حاکمان ظالم ریشه در اسلام ناب دارد و همین مقاومت اسلامی موجب زنده مانده اسلام ناب و مکتب تشیع شده است.»
وی با اشاره به اینکه حزب‌الله چکیده انقلاب اسلامی ایران است، می‌گوید: «آنچه باعث شد حزب‌الله در مقابل اسرائیل به پیروزی برسد اسلام اصیل و تبعیت از ولایت بود. امروز تمام تلاش دشمن این است که اصالت اسلام را از ما بگیرد اما جبهه مقاومت اسلامی با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری تمام دسیسه‌های آنان را نقش بر آب کرده و در حال جهانی شدن است.
«عماد نجار» کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان درباره الگوپذیری ملت‌های انقلابی از ملت ایران و پیروزی آنها در قبال استکبار جهانی می‌گوید: «پایه‌های ایستادگی در برابر رژیم‌های دیکتاتور و مستبد در منطقه را ملت‌های منطقه از قیام ملت ایران الگو گرفتند این الگوپذیری موجب شد که آنها ترغیب شوند تا در برابر حاکمان و اشغالگران قیام کنند و خود را از پیش باخته ندانند. تا آن زمان هرگونه قیام در این کشورها با سرکوب حاکمان و حمایت کشورهای غربی و آمریکا رو به‌رو می‌شد به همین دلیل بسیاری از این ملت‌ها تنها راه باقی‌مانده را وابستگی به یکی از قدرت‌های غربی و یا شرقی می‌دانستند که همین موضوع سبب می‌شد تا ابتکار عمل از آنها گرفته شده و نوعی وابستگی جدید برای آنها ایجاد شود.»وی می‌افزاید: «در کنار این وابستگی، اقدام و قیام علیه استبداد نیز از بین می‌رفت زیرا پیش از اینکه این مردم وابسته به قدرت‌های غربی و شرقی شوند حاکمان آنها وادادگی خود را پیشتر به صورت عملی به اثبات رسانده بودند اما الگوی قیام انقلابی ملت ایران و پیروزی آنها و همچنین پایه‌گذاری یک حکومت اسلامی غیروابسته، نور امیدی را در قلب ملت‌های آزاده و بیدار منطقه و حتی برخی نقاط جهان ایجاد کرد که این نور امید برای طرف‌های غربی و شرقی یک هشدار محسوب می‌شد.»