برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در 2400 نقطه جهان
نشست خبری تشریح برنامههای بخش بینالملل چهاردهمین جشنواره امام رضا(ع) با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس بخش بینالملل جشنواره، سید جواد جعفری رئیس جشنواره امام رضا(ع) و اصحاب رسانه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در نشست خبري تشریح برنامههای بخش بین الملل چهاردهمین جشنواره امام رضا(ع) با بيان اينكه از 14 سال قبل و با برگزاري جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) عطر و شميم معنوي دهه كرامت در كشور ما پيچيده است، گفت: از جشنواره هفتم به بعد، اين جشنواره به صورت بينالمللي برگزار شد و مورد توجه كشورهاي بسياري قرار گرفت و سبب شد تا هنرمندان و فرهيختگاني از كشورهاي متعدد، با خلق آثار فرهنگي و هنري خود مانند شعر، كتاب، آثار هنري و ... ارادت خود به امام رضا(ع) را نشان دهند.
وی «گفتوگو و عقلانيت در سيره امام رضا(ع)» را به عنوان شعار محوری بخش بينالملل چهاردهمين جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) مطرح کرد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تاريخ افتتاحيه بخش بينالملل اين جشنواره را 21 مرداد و زمان برگزاري آيين اختتاميه را روز شنبه 23 مرداد اعلام كرد و افزود: با توجه به اينكه آيسسكو (اجلاس وزاري فرهنگ كشورهاي اسلامي) شهر مشهد را به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2017 انتخاب كرده است، بخش بينالملل جشنواره امام رضا(ع) امسال در شهر مشهد مقدس برگزار خواهد شد. رييس شوراي امور بينالملل جشنواره امام رضا(ع) گفت: بيش از 77 كشور مجري برگزاري چهاردهمين جشنواره امام رضا(ع) در بخش بينالملل هستند.
آمادهسازي و تهيه بستههاي فرهنگي رضوي و ارسال آن به 45 نمايندگي فرهنگي ايران در خارج از كشور، از ديگر اقدامات بخش بينالملل جشنواره امام رضا(ع) است كه ابراهيميتركمان به آن اشاره كرد. وي در ادامه اظهار كرد: در بخش بينالملل جشنواره همچنين كارگروههاي علمي و تأليف و نشر آثار رضوي آغاز به كار كرده و فعاليتهاي مناسبي انجام داده است كه در تبيين جايگاه امام رضا(ع) در جهان بسيار مؤثر است.
وي با تأكيد بر اينكه در اين دوره، به پژوهشگران فرهنگ رضوي در خارج از كشور توجه ويژهاي شده است، خاطرنشان کرد: در بخش بينالملل جشنواره نسبت به شناسايي نسخ خطي در حوزه فرهنگ رضوي با تشکیل کمیته علمی و با حضور پژوهشگران بينالمللي حوزه فرهنگ رضوی، تلاشهاي مناسبي صورت گرفته است و امسال شاهد پرداختن به اين موضوع خواهيم بود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ابراز داشت: مؤسسه انتشارات بينالمللي الهدي، وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در چهاردهمين جشنوراه بينالمللي امام رضا(ع) اقدام به انتشار مقالات برتر پيشهمايش بانوان مروج فرهنگ رضوي كرده است. اين مؤسسه همچنين پروژه كتابشناسي امام رضا(ع) را آغاز كرده و با انتشار آن به زبانهاي مختلف، در سراسر جهان قابل استفاده خواهد شد. تجدید چاپ کتاب «امام مهربانیها» به 3 زبان انگلیسی، عربی، فارسی، از ديگر اقدامات مؤسسه الهدي در اين باره است.
رييس شوراي امور بينالملل جشنواره امام رضا(ع) درباره نتايج حاصل از برگزاري جشنواره امام رضا(ع) به صورت بينالمللي، بیان داشت: با توجه به ويژگيهاي مكتب اهل بيت(ع) و امام رضا(ع) برگزاري اين جشنواره به صورت بينالمللي سبب شده تا علاقهمندي بيشتري نسبت به اهلبيت(ع) در كشورهاي مختلف ايجاد شود و فرهنگ رضوي از مرزهاي داخلي فراتر رفته و به كشورهاي ديگر هم برسد.
همچنین، سید جواد جعفری، رئیس بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در این نشست خبری خاطرنشان کرد: تأسيس دبيرخانه دائمي بخش بينالملل جشنواره امام رضا(ع) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، موجب جهش يافتن اين دوره از جشنواره نسبت به دورههاي قبل شده است. به نحوي كه امسال، چهاردهمين دوره جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) در 2 هزار و 400 نقطه دنيا برگزار خواهد شد، در حاليكه اين جشنواره در سال قبل در 200 شهر كشورهاي خارجي برگزار شد.
وی مردمي بودن، متنوع بودن و فراگير بودن را سه ويژگي چهاردهمين جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) عنوان كرد و گفت: در اين دوره شاهد گسترش برنامههاي ترويجي، توسعه برنامههاي علمي و دانشگاهي، توسعه بخش كودك و نوجوان و توسعه بخش بينالملل هستيم.