سخنگوی سازمان انرژی اتمی: تصمیمگیری درباره نوع سانتریفیوژها مربوط به ایران است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان تصریح کرد این که از چه نوع سانتریفیوژی استفاده کنیم مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
بهروز کمالوندی در خصوص دور جدید مذاکرات در وین در گفتوگو با العالم گفت: اگر بخواهیم خیلی سریع و خلاصه نتیجهگیری کنیم، مذاکرات وین زمینه بسیار خوبی را فراهم کرد که دکتر ظریف بتواند مراحل بعدی را پیش ببرد؛ این مذاکرات کارشناسی بود، در مورد 3 موضوع اصلی یعنی غنیسازی، رآکتور آب سنگین اراک، و همکاریهای دو طرف در حوزه هستهای، و دانش و علم و صنعت هستهای.
وی ادامه داد: مذاکرات از آن جهت خوب بود که ما ملاحظات خودمان را بر اساس تفاهمی که در برنامه اقدام مشترک پیشبینی شده بود، مطرح کردیم. چارچوب حقوق خودمان را مطرح کردیم و تاکید شد که این حقوق قابل مذاکره نیست و خطوط قرمز است. کمالوندی تاکید کرد: در حوزه همکاریهای هستهای ما تلاش کردهایم که نگاه آنها را تغییر دهیم.
وی خاطرنشان کرد: حسن این بازرسیهایی که در چند وقت گذشته صورت گرفته این بوده که متوجه پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف هستهای شدند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: فضای رسانهای با واقعیت میز مذاکرات متفاوت است. حرفهایی که در رسانهها گفته میشود با مسائلی که در میز مذاکرات مطرح میشود، متفاوت است.
کمالوندی با بیان این که در میز مذاکرات همه حقوق ایران مطرح شده است، اظهار داشت: حل مسئله از راه پاک کردن صورت مسئله امکانپذیر نیست؛ میز مذاکره جدی است و ما هم بسیار جدی اعلام کردهایم آنچه را که از طرف مقابل میپذیریم نگراییهایی است که راهحل دارد.
کمالوندی تاکید کرد: بنابراین مثلا اینکه ما از چه نوع سانتریفیوژی استفاده میکنیم، مربوط به جمهوری اسلامی ایران است؛ ممکن است در تلآویو کسی بخواهد بگوید که ما باید فقط یک نوع سانتریفیوژ داشته باشیم و یا اصلا سانتریفیوژ نداشته باشیم، این تصمیمی است که فقط جمهوری اسلامی ایران آن را میگیرد؛ در مذاکرات مبانی صحبت بر این نیست که این تصمیم توسط طرف مقابل گرفته شود. کمالوندی با بیان اینکه، منطق چیزی است که اگر با هر آدم عاقلی مطرح شود آن را میپذیرد، اظهار داشت: در رابطه با مجتمع آب سنگین اراک گفتهایم که این مجتمع با دانش و فناوری ایرانی ساخته شده و 87 درصد پیشرفت داشته است؛ قبلا خواستههایی در خصوص برچیده شدن یا تبدیل شدن آن وجود داشت که حرفهایی بود که بعضی از آنها در حد آرزو بود؛ ما از این مقاطع عبور کردهایم و اکنون صحبت درباره این است که وقتی این مجتمع راهاندازی شد،میتواند پلوتونیوم هم داشته باشد. کمالوندی خاطرنشان کرد: از این نوع رآکتورها در دنیا زیاد است؛ ما هم میگوییم که بر همان روش و اساس آنها کار میکنیم؛ البته با توجه به نگرانیهایی که آنها در خصوص بازفراوری دارند، این امکان وجود دارد که برای دورهای این بازفراوری انجام نشود، ولی در درازمدت وقتی که نگرانیها برطرف شود، این فرایند به عنوان یکی از حقوق جمهوری اسلامی ایران انجام میشود.