معاون شرکت آبفای کشور خبر داد
فرسودگی 90 هزار کیلومتر از شبکههای آبرسانی شهری و روستایی
معاون نظارت و بهرهبرداری شرکت آبفای کشور گفت: 90 هزار کیلومتر از شبکههای آبرسانی شهری و روستایی در کشور فرسوده است.
حمیدرضا تشیعی در همایش ملی مدیریت مصرف آب در همدان با اعلام اینکه 30 درصد شبکههای توزیع در سطح کشور فرسوده هستند، افزود: در حال حاضر 40 هزار کیلومتر از شبکه در حوزه شهری و 50 هزار کیلومتر در بخش روستایی دچار فرسودگی هستند که حجم سنگینی از اعتبارات برای اصلاح آنها نیاز است.
او خاطرنشان کرد: با فرض میانگین فروش هر متر مکعب آب به قیمت 300 تومان ارزش و مبلغ حجم هدر رفت ظاهری آب معادل 165 میلیارد تومان در سال میشود.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آبفای کشور تأکید کرد: برای تأمین یک لیتر بر ثانیه آب نیاز به سرمایهگذاری 300 میلیون تومان داریم که در مقابل برای سرمایهگذاری برای تولید
500 میلیون متر مکعب حجم هدر رفت،4 هزار و 700میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: 40 درصد ورودی شبکههای توزیع فاقد کنتور است که قابل قبول نیست و از سالهای گذشته اعلام شده یکی از اولویتهای اصلی، خرید کنتور برای این ورودیهاست.
او از فرسوده بودن شبکهها و خطوط انتقال آب و همچنین انشعابات غیرمجاز به عنوان دو چالش عمده در موضوع تأمین آب یاد کرد و افزود: به علت انشعابات غیرمجاز سالانه 150 میلیون متر مکعب آب خارج از چرخه نظارت این شرکت مصرف میشود که یکصد میلیارد تومان به شرکت آبفا ضرر میرساند.
معاون امور عمرانی استاندار همدان هم در این همایش گفت: بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود که اگر این آب بهینه مصرف شود هم آب بخش آشامیدن و هم بخش صنعت تأمین میشود.
عراقی افزود: به علت برداشت بیرویه و نامحدود آب، بسیاری از دشتهای کشور دچار بیلان منفی شدهاند و پایداری و ذخیرهسازی آب در این استانها دچار مشکل جدی شده است.
در این همایش دو روزه مدیریت تقاضا و جلوگیری از هدر رفت آب به عنوان مهمترین اقدام در عبور از بحران آب مورد بررسی قرار گرفت.