لزوم مبارزه بیامان با فساد
عرصه ورزش صحنه درگیری ۲ جریان انقلابی و منفعتجویان است
باید بپذیریم که امروز عرصه ورزش ما صحنه درگیری میان دو جریان، یعنی ملی و انقلابی با مغرضان و منفعتجویان است و این خود شاهدی است بر آن سخن آغازین ما که انقلاب پایان نیافته و در هر جا و همه عرصهها ادامه دارد و برای پیشرفت و آبادانی این مملکت باید ادامه داشته باشد.
سرویس ورزشی -
یکی از خصوصیات بارز و بدون تردید انقلاب اسلامی، «ضدفساد» بودن آن است. یکی از دلایل مبارزه این انقلاب و رهبر و مردم مرید و پیرو آن با رژیم گذشته، طاغوتی و فاسد بودن آن رژیم بود. نکته ظریف و مهم این است که از دیدگاه انقلاب اسلامی فساد و طاغوتی بودن ربطی به یک رژیم خاص ندارد و منحصر و محدود به یک حاکم و شیوه حکومتی نیست. بنابراین سقوط رژیم پهلوی، به معنای پایان یافتن فساد و مختومه شدن پرونده حاکمان طاغوتی و... و تمام شدن انقلاب اسلامی نیست. تا انقلاب اسلامی هست، مبارزه بیامان با فساد و فاسدان وجود دارد. تا انقلاب اسلامی زنده است و حیات دارد و مردم آن را حمایت میکنند وزیر پرچمش سینه میزنند، هیچ فاسد و مفسدی در هیچ کجا چه در داخل و چه خارج مرزها خواب و خوراک راحت نخواهد داشت. یکی از دلایل اصلی در مورد دشمنی پایانناپذیر قدرتهای استکباری حاکم بر جهان با این انقلاب همین جنبه فسادستیزی این انقلاب و کنار نیامدن آن با مفسدان است.
قارونیسم اقتصادی
میگوییم انقلاب اسلامی پایان نیافته، ادامه دارد و باید ادامه داشته باشد، چون یکی از دلایل آن این است که فساد پایان نیافته و مفسدان دست از مفسدهانگیزی برنداشتهاند. هدف و آرمان انقلاب اسلامی صرفا باسقوط یک رژیم تحقق نیافته است و به قول بعضی متفکران یک وجه و جنبه انقلاب مبارزه با «فرعونیسم سیاسی» بود، این انقلاب وجوه و جنبههای دیگر هم دارد، از جمله مبارزه با «قارونیسم اقتصادی» ... این مبارزه در داخل و خارج ذات و ماهیت انقلاب اسلامی است. اگر مثلا در داخل این مملکت فساد رایج شود دزدان و فاسدان به راحتی جولان دهند، گرفتاریهای مردم و مشکلات معیشتی مردم نهادینه شود و... آن وقت است که باید فاتحه انقلاب را خواند. مبارزه با فساد و پیکار بیامان با مفسدان یکی از نشانههای حیات انقلاب اسلامی است، مبارزهای که باید از سوی کسانی که خود را دوستدار و طرفدار این انقلاب میدانند، به اسم این انقلاب و برای تحقق آرمانهای الهی و مردمی آن، پست و مسئولیت گرفته و صاحب جایگاه و مقام شدهاند، خستگیناپذیر و با شدت و قدرت ادامه پیدا کند چرا که غفلت و سهلانگاری آنان موجب گستاخی و پیشروی و دهنکجی دشمنان این انقلاب فسادستیز میشود.
این موج باید اوج بگیرد...
غفلت و سهلانگاری در یک قلم آن، علت به وجود آمدن فیشهای نجومی و حقوقهای سرسامآور و شکلگیری جریانات طاغوتی ضدمردمی و ضدانقلابی میشود. طی روزها و چند هفته گذشته شاهد افشاگریها و برخوردهایی قاطع و انقلابی از سوی مسئولان نسبت به بعضی جریانات سوءاستفادهچی که با عملکرد خود بدون تردید آب به آسیاب دشمنان این مملکت، آمریکا، صهیونیستها و... میریزند، هستیم که امیدواریم این موج، اوج بگیرد و کاخها و حصارهای عنکبوتی مفسدان و ریاکاران و فرصتطلبان را که در خلوت خود به ریش مردم و احساسات پاک آنها و گرفتاریهای عدیده و ابتدایی آنان میخندند، در هم بشکند. به یاد داشته باشیم مبارزه با مفسدان و کسانی که از پشت به این ملک و ملت خنجر میزنند، عین مبارزه با صهیونیسم و آمریکا و استکبار جهانی است، چون همانطور که بالاتر گفتیم این جریانات از داخل با جریانات و قدرتهای معاند از خارج، هدف مشترک دارند و آن زمین زدن این انقلاب و ناکام گذاشتن تلاشها و مجاهدتها و خونها و شهادتها و ایثارگریهای مخلصانه این مردم است.
بنابراین کسی که ادعای مبارزه با آمریکا دارد، باید در مبارزه با مفسدان صداقت و ادعای خود را اثبات کند و... صرف شعار دادن و مرگ بر فلان و بهمان گفتن کافی نیست و دردی را هم دوا نمیکند.
رمز پیشرفت
و دلیل پسرفت ورزش
در ورزش هم داستان غیر از این نیست، در ورزش هم اگر غفلت شود، اگر به مسئولیت با قاطعیت وجدیت و درایت عمل نشود، هستند کسانی و جریاناتی که با انگیزههای مختلف از سیاسی و فرهنگی و ایجاد حس بدبینی و روحیه نومیدی در نزد مردم به ویژه جوانان گرفته تا اقتصادی و مالی و شخصی، در کمین نشسته تا هدف خود را تحقق بخشند و بار خود را ببندند. در ورزش هم هر جا موفقیت و افتخاری رخ داده و حرکت رو به جلویی اتفاق افتاده، آنجایی بوده که مسئولان هشیارانه و غیرتمندانه به مسئولیت خود عمل کرده، سوار و مسلط بر کار و حوزه تحت نظر خود بوده و در جذب افراد توانا و دانا و درستکار کوشا بوده، و در دفع آدمهای آویزان و سوءاستفادهچی و بیهنر اما پرتوقع و پرمدعا موفق و مقتدرانه عمل کردهاند، و هر جا در جا و پسرفتی مشاهده شده و کارها آن طور که انتظار میرود و مردم توقع دارند، پیش نرفته، دلیل اصلی آن چیزی جز غفلت مسئولان و میدان دادن به افراد منفعتجو و جریانات مخرب و مفسد چیز دیگری نیست.
ایستادگی مردانه و مسئولانه
چندی قبل نوشتیم که پیشرفت و آبادانی و سرزندگی در هیچ جا و عرصهای با فساد قابل جمع و سازگار نیست. از بین این دو، باید یکی را انتخاب کرد. در ورزش هم ما اگر آن طور که میگوییم و از آن حرف میزنیم به دنبال تحقق اهداف انقلاب و پیشرفت و ترقی هستیم، باید اصول منتهی به پیشرفت و ابزار لازم و کارساز را فراهم آوریم و در برابر انحرافات و کژیها و سوءاستفادهها و جولان دادن اشخاص و باندها و جریاناتی که هدفی دیگر دارند و مثلا دنبال منافع شخصی خود هستند و برای رسیدن به آن، سرنوشت ورزش و سلامت و صحت آن کوچکترین اهمیتی ندارد، مردانه و مسئولانه ایستادگی کنند و مانع از رخنه و اثرگذاری آنان به شیوه ها و شکلهای مختلف در عرصه ورزش شوند. در غیر این صورت درباره پیشرفت ورزش و تحقق اهداف انقلاب در این حوزه فقط حرف زده و عملا میدان عمل را به دیگران واگذار کردهایم تا عمر ورزش و سرمایههای آن را به هدر دهند و این ابزار مهم و تاثیرگذار در عرصههای مختلف را وسیله برای سوءاستفاده شخصی خود قرار دهند، شیره جان ورزش را بمکند و آن را از محتوا و هدف شایسته و مردمی خالی نمایند و...
ورزش عرصه برخورد دو جریان
واقعیت آن است که امروز ورزش ما مشکلات و گرفتاریهایی که معلول رخنه و تاخت و تاز و اثرگذاری جریانات غریبه با منافع ملی و آرمانهای انقلابی و انتظارات مردمی است، دست به گریبان است. البته ما میدانیم کار بیمشکل وجود ندارد، اصولا هر چیز و همه امور دنیای خاکی با رنج و مشکل آمیخته و عجین است (خلق الانسان فی کبد) بنابراین وجود مشکلات و موانع تا حدی طبیعی و قابل تحمل است. مشکل بزرگ ورزش این است که گرفتاریهای آن از «حد طبیعی» تجاوز کرده و در بعضی جاها، حواشی مضر آن متن را تحت تاثیر خود قرار داده است. با تکیه بر این واقعیت باید بپذیریم که امروز عرصه ورزش ما صحنه درگیری میان دو جریان، یعنی ملی و انقلابی با مغرضان و منفعتجویان است و این خود شاهدی است بر آن سخن آغازین ما که انقلاب پایان نیافته و در هر جا و همه عرصهها ادامه دارد و برای پیشرفت و آبادانی این مملکت باید ادامه داشته باشد. در این میان وظیفه کسانی که هدفشان تامین منافع ملی است و آرمانهای انقلاب را منطبق با منافع ملی میبینند، روشن است و تکلیف مسئولان و کسانی که زیر حکم آنها به اسم انقلاب و مسئول انقلابی، امضاء شده است، روشنتر؛ این است که موضوع خیلی روشن است. پاسخ جواب سوال مهم «چه باید کرد؟!» خیلی صریح و واضح است.
ظاهرالصلاحهای بیغیرت
... و بیشتر از این سخن گفتن در این باره، توضیح واضحات است، فقط حیفمان میآید یک نکته دیگر را هم اضافه نکنیم و آن نکته به طور مختصر اینکه پیشروی و دخالت و خطدهی و تاثیرگذاری جریان مخرب و مضر به حال ورزش بیش از هر چیز معلول وادادگی و غفلت و همراهی بعضی مسئولان و افراد ظاهرالصلاح و عدم نظارت و حساسیت اشخاص صاحب پست و عنوان است. با یک بررسی اجمالی و خیلی سردستی این ادعا ثابت میشود. هر جا این جریانات سودجو و هرهری مسلک و بیاعتقاد به مبانی اخلاقی و فرهنگی و... دور برداشته و تکلیف خط و ربط امور را تعیین میکنند، تردید نکنیدآنجا، جایی است که یک مسئول ظاهر الصلاح واداده و فاقد غیرت دینی و عرق ملی بر سرکار است و...!
نقش مجلس در اصلاح ورزش
برای اصلاح وضع ورزش و شتاب دادن به حرکت آن در مسیر رو به پیشرفت، یکی از مراکز و تشکیلات مهمی که یکی از قوای سهگانه کشوری و حکومتی را تشکیل میدهد و میتواند خیلی موثر باشد، مجلس شورای اسلامی است. وظیفه قانونگذاری و نقش بازرسی و نظارت مجلس که به قوه مقننه معروف است، میتواند از یک سو ورزش را در حل مشکلات و باز کردن گرههای ناشی از کمبود یا اشکال یا تنگنای قانونی، یاری کند و از دیگر سو میتواند از طریق کمیسیونهای ذیربط با اعمال نظارت و رصد کردن اوضاع و احوال ورزش، از سلامت فضای ورزش صیانت و از انحراف و عملکرد غلط آن پیشگیری کند. متاسفانه باید صریح و بیتعارف بگوئیم که تاکنون آنگونه که بایسته است و انتظار میرود، مجلس محترم شورای اسلامی درباره ورزش نقش خود را به ویژه نقش نظارتی خود را تمام و کمال بازی نکرده است و در بیانی سادهتر مثل خیلی جاهای دیگر - حتی دولت - هنوز ورزش و مسائل آن از نظر مجلس شورای اسلامی جدی نگرفته نشده و اتفاقات ریز و درشت آن از اهمیت کافی برای اینکه مورد توجه جایگاه پراهمیتی مثل مجلس قرار بگیرد، برخوردار نیست.
کارکردهای متنوع ورزش
این در حالی است که با توجه و نگاه به واقعیتهای جامعه و جهان، خیلی آسان متوجه میشویم که ورزش امروز دیگر به عنوان بازی کودکانه و سرگرمی مشتی جوان خوشخیال و... تعریف نمیشود، بلکه موضوع و امر مهمی است که از کارکردهای مختلف غیرورزشی مثل سیاست، اقتصاد، فرهنگ، آموزش و تربیت و... برخوردار شده است و در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای اجتماعی از آن به عنوان یک ابزار مهم و اهرم کارساز به درستی و در جهت تقویت برنامهها و تحقق اهداف استفاده میشود. بنابراین امیدواریم اهمیت ورزش و نقش و کارکردهای متنوع آن درجامعه ما بویژه از سوی مسئولان و برنامهریزان، بیشتر درک شود و با غفلت و اهمال خود در این حوزه، اجازه ندهند ورزش علیرغم اینکه عمدتا از جیب مردم و بیتالمال اموراتش را میگذراند به عنوان طعمهای چرب و نرم در اختیار سودجویان و فرصتطلبانی قرار گیرد که برایشان موضوع فرهنگ و تربیت و اخلاق و عرق ملی و... کوچکترین اهمیتی ندارد.
پیگیری پرونده
«فساد در فوتبال»
خوشبختانه در مجلس گذشته شاهد تحرک و اقدام کمیسیون اصل 90 در موضوع فوتبال بودیم که بعد از نزدیک دو سال بررسی، پرونده قطوری تحت عنوان «فساد در فوتبال» شکل گرفت و حتی بخشهایی از آن هم به اطلاع مردم و جامعه رسید، پروندهای که قرار بوده و هست که ادامه داشته باشد چرا که تازه در آغاز راه است و آنچه تاکنون به دست آمده و منتشر شده در حد «مقدمات» است! با پایان یافتن کار مجلس نهم و شروع کار مجلس دهم، ما هم مثل علاقهمندان اصیل و خالص ورزش و کسانی که از وجود پلشتیها و کجرویها و کروفر جریانات نااهل و بعضا مفسد، امیدواریم موضوع «فساد در فوتبال» کماکان مورد توجه مجلسیان محترم قرار بگیرد و پرونده ذکر شده به هر دلیلی و مصلحتی، مختومه اعلام نشود. بزرگترین مصلحت، انجام خالصانه و خداپسندانه وظیفه، حفظ منافع ملی و خدمت به مردم است و بالاتر از این هیچ مصلحتی وجود ندارد. متاسفانه هر جا مصالح ملی و انقلاب قربانی مصالح شخصی و ملاحظات باندی و گروهی شده، بدون برو و برگرد فساد و تباهی و ضایع شدن حق مردم رقم خورده است.