معاون وزیر کار:
80 درصد اشتغال کشور مربوط به بنگاههای کوچک است
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که 80 درصد از اشتغال کشور مربوط به بنگاههای خرد و کوچک است.
عیسی منصوری در کارگروه تخصصی اشتغال مازندران در ساری تعداد بنگاههای اقتصادی فعال کشور را بیشتر از دو میلیون و 700 هزار واحد اعلام کرد و افزود: 99 درصد این واحدها را بنگاههای خرد و کوچک تشکیل میدهند و تنها یک درصد بنگاههای اقتصادی بزرگ و متوسط هستند.
منصوری همچنین گفت که از مجموع بنگاههای اقتصادی فعال در کشور بیش از 700 هزار واحد صنعتی و کمتر از دو میلیون واحد هم صنفی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ظرفیت بالای بنگاههای اقتصادی خرد و کوچک دارای کمتر از 10 نفر کارگر نشان میدهد که ایجاد اشتغال لزوماً با ساخت کارخانههای بزرگ صنعتی محقق نمیشود.
وی توضیح داد: نگاه به کارخانههای بزرگ به عنوان منبع شغلآفرینی یک دیدگاه سنتی است، در حالی که امروزه مجموعههای اقتصادی کوچک که گاهی متشکل از اعضای خانواده و بستگان است توانستهاند با موفقیتهای زیاد علاوه بر اشتغالزایی، زمینه درآمدزایی خوبی را فراهم آورند.
منصوری گفت: باید بستر برای رشد و توسعه بنگاههای خرد و کوچک و کارآفرین جامعه فراهم شود تا این ظرفیتهای اشتغالزایی رونق بیشتری پیدا بکند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ایجاد اشتغال به توسل به پرداخت وام و تسهیلات را مبتنی بر نگاه سنتی به شغلآفرینی دانست و تأکید کرد که ایجاد اشتغال با پرداخت تسهیلات و وام لزوماً به ایجاد اشتغال پایدار نمیانجامد.
وی کنار گذاشتن دیدگاه سنتی درباره ایجاد اشتغال را ضروری دانست و گفت که تغییر این نگرش نیازمند مداخلات فعالانه دولت است.
وی از کارآفرینی و تأمین مالی، حرکت و تکاپو به عنوان سه طرح مشخص وزارت تعاون برای این منظور نام برد و ادامه داد: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، دیگر از پرداخت تسهیلات به عنوان ملاکی برای اشتغالزایی نام برده نمیشود.
منصوری تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک فعلی را برای توسعه فعالیت، تولید، درآمدزایی و اشتغال از جمله برنامههای وزارت تعاون اعلام کرد.