عرضه غیر بهداشتی دوغ شتر عامل بروز تب مالت است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: عرضه دوغ شتر به صورت غیر بهداشتی که بدون مجوزهای بهداشتی است، عامل بروز بیماری تب مالت است.
عبدالمجید فدایی اظهار داشت: عرضه دوغ شتر در این استان بدون مجوز و غیر بهداشتی مورد تائید این دانشگاه نیست.
وی ادامه داد: در تهیه سنتی شیر شتر، به شیر ترش شده آب اضافه میکنند تا دوغ تهیه شود که این دوغ مورد تائید دانشگاه علوم پزشکی نیست.
فدایی گفت: هم اینک دوغ شتر به صورت پاستوریزه در برخی واحدهای صنعتی کشور با مجوز در حال تولید است که مردم میتوانند از آنها استفاده کنند.وی ادامه داد: تهیه فرآوردههای دامی از مراکز و کشتارگاههای مجاز مهمترین عامل در پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام است.
فدایی گفت: هنوز کشتارگاهها و مراکز غیرمجاز ذبح دام مثل شهر کاج و بارده در استان وجود دارد که مورد تائید دانشگاه علوم پزشکی نیست و مردم نباید از این مراکز گوشت خود را تهیه کنند. وی گفت: فعالیتهای پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام در استان به کندی انجام میشود.
فدایی گفت: در راستای پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی استان با سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی برنامه عملیاتی مشترک تدوین کرده است.