معرفی برترین آثار ادبی سال در چهاردهمین جشنواره ادبی «قلم زرین»
مراسم چهاردهمین دوره جایزه قلم زرین، عصر روز گذشته، با تجلیل از فیروز زنوزی جلالی و با معرفی برترین آثار ادبی سال در حوزه هنری برگزار شد.
سرویس ادب و هنر-
محمدرضا سرشار، رئیس انجمن قلم ایران در این مراسم گفت: جشنواره قلم زرین دیرپاترین جشنواره مردمی و بخش خصوصی است.
این نویسنده به عدم حمایت وزارت ارشاد از این دوره از جشنواره قلم زرین اشاره کرد و اظهار داشت: ما در انجمن قلم به دنبال اقدامی هستیم تا با سرمایهگذاری، مخارج این انجمن را برای ادامه فعالیت تامین کنیم.
وی عنوان کرد: این مراسم هرسال و به مناسبت روز قلم ١٤ تیر برگزار میشود، اما امسال به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان به ١٩ تیر موکول شد.
سرشار در پایان به شاخههای مختلف جشنواره قلم زرین اشاره کرد و گفت: با افزوده شدن شعر و داستان کودک و نوجوان در کنار شعر و داستان بزرگسال و نقد ادبی شاهد برگزاری جشنواره در پنج شاخه از دوره گذشته هستیم.
در این مراسم همچنین از فیروز زنوزی جلالی، نویسنده و منتقد ادبی نیز تجلیل شد.
محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری درباره زنوزی جلالی گفت: بیش از ٢٨ سال است که سابقه دوستی و همکاری با آقای زنوزی دارم؛ در زمانی که نوشتن فرصتی برای سرگرمی هست، داستان برای زنوزی سرگرمی نیست و مجالی برای اندیشهورزی است.
کامران پارسینژاد و راضیه تجار، دیگر نویسندههایی بودند که متنهایی را در وصف فیروز زنوزی جلالی قرائت کردند.
فیروز زنوزی جلالی که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم میکند، روی صحنه آمد و درحالی که بغض کرده بود، گفت: مرحوم امیرحسین فردی همیشه در جریان کارهایم بود. او میگفت؛ «چه مینویسی، آقا جلال؟ وقت تنگ است، وقت نداریم!» من مدتهاست درباره واژه «وقت نداریم» فکر میکنم. به خودم میگویم وقت هست؟ آیا وقت دارم رمانهای ناتمامام را تمام کنم؟ تنها آرزویم به اتمام رساندن کتابهایی چون «خورشید پنهان» است که سالها در کشو بیات شده است. از نیمه تمام ماندن آثارم اذیت میشوم، گرچه مرگ حق است.
در ادامه این مراسم، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، با بیان اینکه عمر جوایز ادبی در کشور ما زیر ده سال است، اظهار داشت: قلم زرین از جوان مرگی گذشته است.علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور نیز در این مراسم اعلام کرد؛ آخرین رمان فیروز زنوزی جلالی با عنوان «برج ١١٠» را برای همه کتابخانههای عمومی خریداری و ارسال خواهد کرد. براساس گزارش فارس، آخرین بخش مراسم اهدای جوایز قلم زرین بود که هیچ برگزیدهای معرفی نشد و همه معرفیشدگان تقدیری هستند. در بخش داستان بزرگسال مشترکا کتاب «پایان یک نقش» جلال توکلی و «ادواردو» بهزاد دانشگر تقدیر شدند. در شعر کودک و نوجوان سه کتاب مشترکا تقدیر شدند. «تلنگر باران» سروده حمیدرضا شکارسری، «در فصلهای خانه» سروده داوود لطفالله و «از نوک خودکار من گل میچکد» سیدسعید هاشمی تقدیر شدند. در بخش شعر بزرگسال کتاب «بهانهها» سروده پروانه نجانتی انتشارات شهرستان ادب تقدیر شد. در بخش نقد و پژوهش ادبی کتاب «جستاری در اصلاحشناسی و مبانی داستانی دفاع مقدس» احمد شاکری تقدیر شد.در بخش داستان کودک و نوجوان سه کتاب «بازگردانده شده» نوشته انوشه منادی، «شاهزاده خانمی در مترو» نوشته محدثه گودرزنیا و «آخرین مرخصی» نوشته عقیل برزگر تقدیر شد.