رئيس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس:
دستگاههای اجرایی گرفتار زد و بند مافیای تغییر کاربری نشوند
دستگاههای اجرایی نباید گرفتار زد و بند مافیای تغییر کاربری اراضی کشاورزی و منابع طبیعی شوند.
ساری- خبرنگار کیهان:
علیمحمد شاعری نماینده مردم بهشهر، گلوگاه و نکا و رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در آب منطقهای مازندران در جمع اصحاب رسانه با بیان این مطلب گفت: منشأ احداث ویلاها در مراتع، جنگل و اراضی کشاورزی وجود مافیای تغییر کاربری است که باید با اینگونه افراد قبل از هرگونه ساخت و ساز برخورد شود تا کار به صدور حکم قلع و قمع و تخریب نکشد.
وی اضافه کرد: دولت و مجلس با اعمال قوانین سختگیرانه باید کشاورزی را به سمت اقتصادی سوق دهند تا کشاورزان به سمت تغییر کاربری نروند. شاعری در ادامه خاطرنشان کرد: هماکنون در بخش کشاورزی واردات ما از صادرات کمتر شده و ضریب خودکفایی در بخش کشاورزی به 90 درصد رسیده است.
وی مشکل اصلی را در بخش کشاورزی تولید محصول و صادرات عنوان کرد و یادآور شد: به علت هزینه بالای تولید و صادرات محور نبودن، کالا و محصولات ایرانی در بازارهای منطقه توانایی رقابت در بازار هدف وجود ندارد.
رئيس کمیسیون کشاورزی در مجلس در خصوص برداشت چوب از جنگل گفت: در دهه هفتاد برداشت چوب از عرصههای جنگلی دو میلیون متر مکعب بوده که اکنون با اجرای طرح تنفس جنگل و واردات چوب این رقم به کمتر از 500 هزار مترمکعب کاهش یافته است و این روند بسیار خوبی برای احیاء و رویش نهالها در عرصههای منابع طبیعی است.
وی افزود: حدود 60 درصد حوزههای آبخوان دشتهای کشور بحرانی است زیرا تنش آبی کشور به بالای 80 درصد رسیده و از خط بحران عبور کردهایم و آژیر قرمز به صدا درآمده است.
عدم برخورد موجب
سلب اعتماد مردم از مسئولان میشود
شاعری در خصوص فیشهای حقوقی آنچنانی برخی مدیران ضمن محکومیت، اینگونه سوءاستفادهها را برای نظام بیمار مسموم دانست و گفت: این افراد با چنین اعمالی موجب مخدوش کردن حیثیت مدیران و سلب اعتماد مردم میشوند و باید با این افراد با عنوان فساد اداری برخورد جدی بعمل آید.
شاعری از آب و محیط زیست به عنوان دو چالش جدی یاد کرد و اظهار داشت: خشکشدن و یا پسروی تالابها در کشور نگرانکننده است و تداوم پسروی دریای خزر و تالاب بینالمللی میانکاله پیامدهای ناگواری را در خطه شمال کشور ایجاد میکند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در خصوص انتقال آب دریای خزر به سمنان و... گفت: براساس نظر کارشناسان و محیط زیست با این طرح مخالفم زیرا در این منطقه یک اکوسیستم بسته دارد و شیرینسازی آب باعث افزایش غلظت آب دریای خزر شده و مشکلاتی را برای بزرگترین دریاچه جهان که اکنون با کاهش ارتفاع و پسروی مواجه است به وجود میآورد.
وی اضافه کرد: این پروژه قابل اجرا نیست و پیشنهاد میشود دولت با ادامه پروژه خط انتقال آب خلیج فارس که هماکنون در حال اجراست آب مورد نیاز کویر و استان سمنان را تامین کنند که هیچگونه مشکلات زیستمحیطی ندارد و در هزینه هم صرفهجویی خواهد شد.