تخم شربتی، دشمن تشنگی و عطش
تخم شربتی به خاطر املاح فراوانش آرامبخش و ضد افسردگی است و در گرما از تشنگی و گرمازدگی جلوگیری میکند.
تخم شربتی دارای مقدار زیادی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و برای افرادی که دچار مشکل جذب کلسیم هستند، به سبب وجود یک ماده معدنی به نام «بورون»، کلسیم را خیلی سریع به استخوان میرساند.
به گفته مظهری متخصص تغذیه که با باشگاه خبرنگاران جوان گفتوگو کرده است، تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید و مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان بیماریهایی چون آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برونشیت موثر است و افرادی که از چاقی مفرط رنج میبرند با مصرف آن میتوانند بدون دردسر لاغر شوند. این متخصص تغذیه در خصوص خاصیت کاهش فشار خون تخم شربتی گفت: بعد از زمان خوردن غذا، فشار خون به طور طبیعی بالا میرود و این برای بیماران مبتلا به عارضه فشار خون خطرناک است به همین دلیل افراد با خوردن تخم شربتی انرژی مواد غذایی در بدنشان به صورت متعادل آزاد شده و مسئله افزایش فشار خون اتفاق نمیافتد.
مظهری تاکید کرد: اگر شربت تخم شربتی را روزانه یک یا دو بار با عرق بادرنجبویه مخلوط و با عسل شیرین کنید معجونی میشود که خلق و خو را گشاده و خستگی مفرط ذهنی و تنشهای عصبی را از بین میبرد.
تخم شربتی سرشار از ویتامین C است و از روغنی که با خرد کردن تخمهای شربت به دست میآید، برای درمان عفونتهایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و غیره استفاده میشود.
تخم شربتی به دلیل داشتن منیزیم و آنتیاکسیدان بالا در فصل گرما از گرمازدگی و تشنگی جلوگیری میکند.