kayhan.ir

کد خبر: ۷۹۲۲۹
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰

روحانی در تبلیغات انتخاباتی‌: چرا تاکنون برای ریز‌گردها فکری نشده است‌؟/ابتکار دیروز در مجلس‌: مقابله با گردوغبار 30سال طول می‌کشد‌!

رئیس سازمان محیط زیست در صحن علنی مجلس گفت: با بودجه فعلی مقابله با کانون گرد و غبار و جنگل‌زایی، ۳۰ سال طول می‌کشد. این در حالی است که روحانی 3 سال پیش گفته بود چرا تاکنون کاری برای ریزگردها نشده است!



پس از ارائه گزارش معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در صحن علنی که از کاهش آلودگی هوا و حل مشکلات محیط زیستی در طول دولت یازدهم خبر داد و چند تن از نمایندگان در پاسخ با اشاره به سیاست‌های دولت اعلام کردند «‌سلامت مردم به خطر افتاده و مسائل سیاسی بر حل مشکلات محیط زیستی در این سازمان اولویت پیدا کرده است».
ارائه گزارش معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست درباره ریزگردها و اقتصاد مقاومتی و همچنین محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره شبکه ارتباطی کشور و اقتصاد مقاومتی دستور کار جلسه علنی دیروز پارلمان بود.
به گزارش فارس، معصومه ابتکار در ابتدا با بیان اینکه سیاست‌های ابلاغ ‌شده توسط مقام معظم رهبری در ارتباط با محیط زیست پشتوانه قوی برای ماست‌، گفت:‌ ما در شرایط فعلی‌، 3 برابر ظرفیت زیست‌محیطی کشور به آن فشار وارد می‌کنیم و این ناپایداری‌ای را به دنبال خواهد داشت و بسیاری از عوارضی که در حوزه محیط زیست شاهد آن هستیم، ناشی از آثار زیاد تخریب و آلودگی محیط زیست است.
وی افزود: مسئولیت‌های محیط زیست بین دستگاه‌های مختلف اجرایی توزیع شده و سازمان حفاظت محیط زیست از کوچکترین دستگاه‌های اجرایی کشور است.
وی افزود: عملکرد دولت یازدهم در زمینه آلودگی هوا عملکرد چشمگیری بوده و از ابتدای کار دولت، کارگروه‌های ملی و استانی آلودگی هوا که متأسفانه تعطیل شده بود فعال شد و در ارتباط با اجرای برنامه‌های کاهش آلودگی هوا در تهران و 7 کلانشهر شامل مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، اراک و کرج فعالیت خود را ادامه داد.
وی افزود: یکی از اولین اقدامات دولت یازدهم مسئله حذف بنزین پتروشیمی و عرضه بنزین استاندارد یورو4 بود و امروز جایگاه سوخت شهرهای بزرگ ما بنزین یورو4 را عرضه می‌کنند و این اقدام در کاهش بنزن در هوا بسیار مؤثر بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش آلودگی هوا، اقدامات دولت در حذف مازوت بوده‌، نیروگاه‌های ما در سال 92 بیش از 40 درصد مازوت مصرف می‌کردند و امروز نیروگاه‌های ما حدود 9 درصد بیشتر مازوت مصرف نمی‌کنند و تاکید ما بر این است که وزارت نفت دیگر از این پس مازوت دراختیار نیروگاه‌ها قرار ندهد و نیروگاه‌ها بتوانند با گاز طبیعی کار کنند.
وی اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم ستاد ملی مقابله با گرد و غبار شکل گرفت، این ستاد کار اصلی خود را انجام مطالعه در مورد کانون‌های داخلی گرد و غبار ایران قرار داد و امروز 15 استان در این باره شناسایی شده‌اند و برنامه گرد و غبارشان تدوین شده است و سایر استان‌ها نیز در دست اقدام هستند.
رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد‌: با بودجه فعلی ۳۰ سال مبارزه با کانون‌های گرد و غبار و بیابان‌زایی طول می‌کشد.
این در حالی است  حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در ایام تبلیغات انتخاباتی در خصوص مشکلات ریز‌گردها در استان‌های جنوبی کشور اظهار داشت‌: ریزگردهای استان خوزستان هم یکی دیگر از مشکلات است‌. اکنون بسیاری از مردم دارند منطقه را ترک می‌کنند چرا تا به اکنون فکری نشده است‌؟
وی خاطر نشان کرد‌: یکی از برنامه‌های مدون دولت تولید امید و سرلوحه آن ریزگردهاست‌. البته در بحث محیط زیست ما این مشکلات را حل می‌کنیم.
نیروگاه‌های کشور
 75 درصد اتلاف انرژی دارند
در ادامه، علی بختیار نماینده مردم گلپایگان در مجلس در صحن علنی مجلس و پس از ارائه گزارش معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه ایران نتوانسته است از مزایای کنوانسیون زیست محیطی کیوتو به سود خود استفاده کند گفت: این در حالی است که کشور چین به عنوان مثال توانسته است هزار پروژه را در راستای توسعه پاک به ثبت برساند. اما در کشور ما  این تعداد به انگشتان دست هم نمی‌رسد.
وی از اتلاف 75 درصد انرژی در نیروگاه‌های کشور سخن گفت و اظهار داشت: واحدهای صنعتی ما نیز به همین شکل رعایت جوانب زیست محیطی را ندارند.
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر و املش نیز پس از ارائه گزارش معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه اقدام متقابل سازمان محیط زیست مکانیکی بوده و جواب نمی‌دهد، خاطرنشان کرد: این کار باید در فصل مناسب و با تجهیزات پیشرفته صورت گیرد چرا که این گیاه غیربومی است و ممکن است به سایر تالاب‌ها نیز سرایت کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان با ابراز تاسف از قربانی شدن چند محیط‌بان در روزهای اخیر در حفاظت از محیط زیست کشور به مشکل قانونی در این زمینه اشاره کرد و گفت: سازمان محیط زیست لایحه قانونی به مجلس دهد تا از محیط‌بانان حفاظت شود و حق ماموریت آنان نیز به طور کامل داده شود. همچنین درباره تیراندازی نیز چاره‌اندیشی شود که محیط‌بانان بابت آن در دادگاه‌ها محکوم نشوند و دادگاه‌ها به نفع افراد دیگر رای ندهد.
محمد قمی نماینده مردم پاکدشت نیز با اشاره به اینکه هوای ناسالم سلامتی مردم را به خطر انداخته است، گفت:‌ عدم رعایت مسائل زیست محیطی توسط وزارتخانه‌های نیرو و نفت به ویژه در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و پالایشگاه‌ها به محیط زیست کشور صدمه وارد کرده است.
وی عدم تناسب ساختار و منابع سازمان محیط زیست را منجر به عدم تناسب ساختار با مأموریت‌های این سازمان خواند و اظهار داشت: هر چند ماه یک بار تعدادی از محیط‌بانان ما به شهادت می‌رسند.
مأموریت لاریجانی
 به کمیسیون کشاورزی
در ادامه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از پایان ارائه گزارش معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ، در سخنان کوتاهی اظهار داشت: لازم است کمیسیون کشاورزی تلاشی داشته باشد تا کارگروه مشترکی با دولت تشکیل شود و قوانین لازم را در حوزه محیط زیست به تصویب برساند.
وی افزود: لایحه هوای پاک از طرف دولت تقدیم مجلس شده است لذا به نظر می‌رسد کمیسیون کشاورزی باید این موضوع را هم دنبال کند تا هر چه سریعتر به نتیجه برسد؛ مقام معظم رهبری راجع به دیپلماسی محیط زیست پیش از این بیاناتی را داشته‌اند به خصوص راجع به ریزگردها از این جهت بهتر است سازمان حفاظت از محیط زیست با کمک وزارت امور خارجه و همکاران آقای ظریف مسئله ریزگردها را دنبال کند چرا که درگیری زیادی در برخی استان‌ها در زمینه ریزگردها وجود دارد.
مسائل سیاسی بر مسائل زیست محیطی
 اولویت پیدا کرده است
حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در تذکری با استناد به بند 11 ماده 24 آیین‌نامه داخلی مجلس، اظهار داشت: خانم ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گزارشی را در رابطه با محیط زیست و ریزگردها به مجلس ارائه کرد البته آقای لاریجانی هم از وی تشکر کرد، اما در این چند سال همه شاهد بوده‌ایم که مشکلات و مسائل زیست محیطی هر سال بیشتر شده است.
وی تأکید کرد: متأسفانه مسائل سیاسی در سازمان محیط زیست بر مسائل زیست محیطی اولی بوده و رعایت نشده است.
توضیحات وزیر ارتباطات درباره انتشار اطلاعات مشتریان یک اپراتور  
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در سخنانی به ارائه گزارش عملکرد این وزارتخانه پرداخت و اظهار داشت : ما می‌خواهیم شبکه هوشمند داشته باشیم. پیش‌بینی می‌شود تا 5 سال آینده 5 میلیون اتصال به اینترنت را داشته باشیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران دارای یک درصد جمعیت جهان است لذا می‌توانیم یک درصد از سهم بازار جهانی در زمینه ارتباط را به خودمان اختصاص دهیم ، دولت یازدهم تلاش می‌کند عقب‌افتادگی‌ها در حوزه ICT را به عنوان پیشران توسعه جبران کند .
واعظی با بیان اینکه براساس آماری که اخیرا اعلام شده امسال به رتبه 96 ارتقا یافته‌ایم، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب دستور دادند که شورای عالی فضای مجازی تشکیل شود که امیدوارم با تشکیل این شورا بسیاری از مشکلات در این حوزه برطرف شود.
وزیر ارتباطات در ادامه سخنانش با اشاره به انتشار اطلاعات 20 میلیون مشترک یک اپراتور، گفت: دو و نیم سال قبل یکی از اپراتورها اطلاعات مشترکان خود را در اختیار یکی از نهادهای کشور گذاشته بود، آن زمان یکی از کارکنان این نهاد اطلاعات را به بیرون درز داده بود، در مقطع فعلی همان اطلاعات با روش دیگری در یک کانال منتشر شد که ما سریع تماس گرفتیم و آن کانال را مسدود کردیم.
اقدام غیر قانونی یک نماینده در دفاع از خود از تریبون مجلس
در ادامه، سیده فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در مجلس به مباحث مطرح شده درباره خود ، همسر و پدرش پیرامون حقوق نجومی و تاسیس صرافی پاسخ داد.
بر اساس این گزارش دختر صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی که به علت دریافت‌های نامتعارف و نجومی استعفا داد در حالی که قرار بود در پاسخ به اظهارات وزیر ارتباطات سخن بگوید وقت در نظر گرفته شده را به دفاع از خانواده خود اختصاص داد‌!
حسینی که نطق نمایندگان در واکنش به اظهارات محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را برای پاسخ انتخاب کرده بود به جای فاطمه ذوالقدر دیگر نماینده تهران پشت تریبون رفت و شروع به خواندن متنی کرد که حدود یک ساعت پیش آن را در اختیار رسانه‌ها قرار داده بود.
با آغاز نطق حسینی علی مطهری نایب رئیس مجلس به وی تذکر داد که در موضوع سخن نمی‌گوید و از این رو تریبون نماینده تهران را قطع کرد‌، با قطع و وصل‌های مکرر تریبون نمایندگان به فاطمه حسینی اعتراض کردند.
نمایندگان معترض اعلام کردند «اینکه نطق است»‌؛ نماینده دیگر گفت «مشکلات مردم را ول کردی و از خودت دفاع می‌کنی»‌؛ نماینده دیگر فریاد زد «آقای مطهری! در دستور حرف نمی‌زنند»؛ برخی نمایندگان هم گفتند «اینها که پاسخ مستند نیست، کلی‌گویی می‌کنید»
امضای نمایندگان برای تشکیل فراکسیون «شفاف‌سازی اقتصاد و انضباط مالی»
محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: نمایندگان مجلس در حال امضای نامه‌ای برای تشکیل فراکسیون، شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و انضباط مالی هستند.
وی افزود: یکی از مبانی این فراکسیون براساس اقتصاد مقاومتی خواهد بود و با توجه به موارد اخیر و بحث حقوق‌های نامتعارف برخی مدیران و لزوم شفاف‌سازی در حوزه اقتصاد و همچنین انضباط مالی در زمینه پرداخت‌ها، این فراکسیون تشکیل خواهد شد.