kayhan.ir

کد خبر: ۷۹۱۲۱
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۵

پیکر بانو علویه همایونی در اصفهان تشییع شد

پیکر مرحومه بانو مجتهده زینت‌السادات علویه همایونی دیروز در مسجد سیداصفهان تشییع و در امامزاده ابراهیم این شهر به خاک سپرده شد.

اصفهان- خبرنگار کیهان:

در این مراسم آیت‌الله حسین مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان بر پیکر این بانو نماز اقامه کرد.
این مراسم با حضور اقشار مختلف مردم، استاندار، فرماندار، شهردار، اعضای شورای شهر، آیت‌الله سیدابوالحسن مهدوی از اعضای مجلس خبرگان و شاگردان بانو علویه همایونی برگزار شد.
مرحومه بانو زینت‌السادات علویه همایونی، پژوهشگر، نویسنده، شاعر و عارف معاصر روز پنج‌شنبه دهم تیر ماه جاری به علت کهولت سن و بیماری در سن 99 سالگی دارفانی را وداع گفت.
بانو زینت‌السادات همایونی (علویه همایونی) در سال 1296 در اصفهان چشم به جهان گشود.
آن مرحومه در سال 1344 اولین حوزه علمیه زنان در ایران را در اصفهان به نام «مکتب فاطمه(س)» تأسیس کرد.
وی از محققان قرآنی است و 50 سال بطور مستمر در محضر مجتهده بانو امین تلمذ می‌کرد.
بانو علویه همایونی به دلیل شرایط خاص آن دوران تا سن 16 سالگی نزد برادرش در منزل درس خواند و بعد به محضر بانو امین رفت و پس از شرح دعای کمیل و فراگیری زبان عربی سپس در محضر علمای بزرگ اصفهان دروس دیگر مانند فقه و منطق و فلسفه و عرفان را نیز فرا گرفت.
در سال 1342 بعد از فوت همسر، به تهران رفت و اولین زنی بود که در امتحان مدرسی داوطلب و با معدل خوب قبول و در سال 1343 هم وارد دانشگاه الهیات شد.
مرحومه بانو علویه همایونی سپس به اصفهان آمد و پیشنهاد تأسیس اولین حوزه خواهران را به مجتهده امین داد که پیشنهاد وی مورد استقبال بانو امین قرار گرفت و حوزه علمیه بانوان به نام مکتب فاطمه(س) و به ریاست بانو «امین» در سال 1344 تأسیس شد.
در این مکتب از ابتدای تأسیس، قرآن توسط بانوی مجتهده امین تفسیر می‌شد و بعد از وی بانو همایونی این تدریس و تفسیر را ادامه دادند.
امام جمعه و استاندار اصفهان با صدور اطلاعیه‌های جداگانه‌ای درگذشت این بانوی عالمه را به مردم اصفهان، مراجع تقلید و حوزه‌های علمیه تسلیت گفتند.
در اطلاعیه امام جمعه اصفهان آمده است: رحلت سیده جلیله عامله فاضله و اسوه تقوی مرحومه حاجیه خانم همایونی (رحمت‌الله‌علیها) که جزو مفاخر جامعه زنان کشور بود و عمر بزرگ خویش را به تهذیب و تحصیل معارفه الهی و تدریس و پرورش بانوان مصروف داشت موجب تأثر و تألم فراوان شد.
وی همچون مادری دلسوز برای بانوان جامعه در پی بالا بردن معلومات دینی و زدودن شبهات خدمات ارزشمندی به اسلام و تشیع عرضه کرد و در کنار تهذیب و علم، خادم و مفسر قرآن کریم، مترجم و نویسنده کتب ارزشمند، مدافع حجاب و مبارز جهل و نادانی و افتخار بزرگی برای جهان اسلام محسوب می‌شوند و به تعبیر مقام معظم رهبری حضور تحصیل‌کردگان معارف دینی و قرآنی در حد ایشان نشان‌دهنده آمادگی و استعداد زن ایرانی برای پیمودن مدارج عالیه علم و معرفت دینی است.
رحلت این استاد اخلاق و عرفان که همواره خاری بر چشم دشمنان دین بود را به محضر حضرت ولی‌الله‌الاعظم (روحی‌له الفدا) و مقام معظم رهبری، مراجع معظم تقلید، حوزه‌های علمیه، شاگردان و مردم شریف و عالم پرور اصفهان تسلیت گفته، علو درجات را برای آن فقیده سعیده از خداوند متعال خواستارم.
در پیام تسلیت استاندار اصفهان نیز آمده است: این بانوی فرهیخته با تأسیس حوزه علمیه فاطمیه به عنوان اولین حوزه علمیه زنان در ایران و اصفهان خدمات ارزشمندی در تعلیم و تربیت بانوان و گسترش معارف اسلامی تقدیم داشته و منشأ آثار و برکات فراوانی برای جهان اسلام بوده‌اند.