معاون وزارت کشور دولت اصلاحات:
آمیختن سرکه و عسل در انتخابات اشتباه استراتژیک اصلاحطلبان بود!
معاون وزارت کشور دولت اصلاحات میگوید کار اصلاحطلبان در انتخابات 7 اسفند 94، به هم آمیختن عسل و سرکه بود و نتیجه معکوس داد.
محمدعلی مشفق ضمن یادداشتی در یکی از روزنامههای اصلاحطلب نوشت: استراتژی اصلاحطلبان در انتخابات اسفند 94 این بود که تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت کنند. آنها برای تکمیل لیست حتی رقیبان اصولگرایی که حامل ادبیات اعتدالی و به ظاهر حامی دولت بودند استفاده کردند. با این تاکتیک که حقیقتا ناظر به منافع ملی بود، حرکت کردند و با آوردن چهرههای اصولگرای میانهرو بر این باور بودند که تندروهای کمتری به مجلس راه یابند و در این راستا بود که مجبور شدند عسل و سرکه را با هم درآمیزند.
آنها با پا گذاشتن روی هویت اصلاحطلبانه خود، و با هزینه کردن کلیت سرمایه سیاسی و اجتماعی و محبوبیت مردمی خود، که آن را خیلی هم ارزان به دست نیاورده بودند به میدان رقابتها پا گذاشتند و سرمایه عظیم انسانی خود را خرج کسانی کردند که امروزه در مجلس برخلاف خواست و مطالبات آنها عمل میکنند.
وی میافزاید: قرائن چنین نشان میدهد که استراتژی اصلاحطلبان درباره حذف تندروها از مجلس فعلی عملا با موفقیت همراه نبود و برعکس، تندروهای جدید و تازهنفس به مجلس راه یافتند و نه تنها حذف نشدند بلکه آنها با رای اعتدالیون که با اصلاحطلبان ائتلاف کرده بودند، ریاستهای کمیسیونهای مجلس را هم بیش از گذشته در اختیار خود گرفتند. حال سوالی که پیش میآید این است که آیا باید ما عهدشکنان را یا اینکه خودمان را بابت ندانمکاریهایی که مرتکب شدهایم، ملامت کنیم؟ پاسخ روشن است و باید هر آینه خود را ملامت و سرزنش کنیم که به مثابه نردبانی عمل کردیم که رقیبان ما از آن بالا بروند، بنابراین ما اصلاحطلبان مرتکب اشتباه بزرگی شدهایم که جبران آن در کوتاه مدت آسان نخواهد بود اما معنایش این نیست که در سطح سرزنشها و ملامتگریها متوقف شویم و یکدیگر را محکوم کنیم. بلکه باید با عبور از سادهانگاری، سادهپنداری، سادهاندیشی و دست کم گرفتن رقیب، در تاکتیکها و استراتژیهای خود تجدیدنظر اساسی کرده و با تاکید بیشتر بر هویت اصلاحطلبی خود، همواره از هر نوع ائتلاف و امتزاجی قبل از مشخص شدن پایگاه رای و وزن هر جریانی در عرصه انتخابات، به شدت اجتناب نماییم. و این نکته کلیدی را هم بپذیریم که اصولگرایان ممکن است در تاکتیک با هم مخالف باشند اما در استراتژی همواره با هم متحد بوده و هستند و نباید تندروها را تماما از این جریان جدا دانست و اگر میبینیم که جریان پایداری پیشتاز تندروی در میان اصولگرایان است نباید چنین تصور شود که آنها به کلی خارج از حیطه عمل اصولگرایان اقدام میکنند اصلاحطلبان باید بپذیرند که در این انتخابات اشتباهی استراتژیکی مرتکب شدهاند.