رئیس اتاق بازرگانی :
مدیران دارای حقوقهای نجومی فاقد بهرهوری و موجب رکود هستند
رئیس اتاق بازرگانی گفت مدیرانی که حقوقهای نجومی میگیرند نسبتی با بهرهوری ندارند.
محسن جلالپور در مصاحبه با «تجارت فردا» درباره زیانی که جنجال حقوقهای نجومی برخی مدیران دولتی و همچنین عملکرد این مدیران به بخش خصوصی وارد میکند، اظهار کرد: در جریان اخیر تنها روی حقوقهای بالا دست گذاشتند که این مدیران در مجموع چرا حقوقهای آنچنانی پرداخت میکنند. البته اینکه این حقوقها واقعی بوده و چه میزان بزرگنمایی شده یا اینکه چرا این اتفاق افتاده، من وارد نمیشوم بلکه عرض من این است که خسارت چند جانبهای به کشور وارد شده است. در این مورد باید گفت اول از همه یکسری افراد و مدیرانی در مجموعههای دولتی کار را برعهده میگیرند که قدرت پاسخگویی ندارند و زیان ناشی از عملکرد آنها، در جایی نوشته نمیشود و از جیب آنها دریافت نمیکنند و این دولت است که هزینه آن را پرداخت میکند. دوم بحث دریافتیها و حقوقهایی است که با میزان بهرهوری مدیران مطابقت ندارد.
او میافزاید: در این شرایط به نظر میرسد که این شرکتهای دولتی و خصولتی روز به روز خسارتهای بیشتری را به اقتصاد کشور وارد میکنند که امروز یک بخش آن در مدیریتها، حقوقها و ضعف مدیریتی و عدم پرورش مدیر قابل و شایسته و پاسخگو بروز کرده است.
جلالپور که پیشتر برخی مدیران ناکارآمد دولتی را مسبب بخشی از مشکلات و مسائل بنگاهها و کارخانهها دانسته بود، در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید چطور ممکن است که این مدیران دولتی به مشکلات بخش خصوصی کشور دامن بزنند، اظهار کرد: من به دو جهت این را عرض میکنم. اول اینکه این مدیران در مقابل ضرر و زیان و عملیاتی که انجام میدهند، پاسخگو نیستند. دوم، به جهت اینکه آموزش، تکنولوژی لازم، به روز شدن، رقابتپذیری و بهرهور کردن مجموعه تحت مدیریت آنها برای این مدیران اهمیت ندارد. این در حالی است که تکنولوژی مدرن و بهرهوری منجر به افزایش درآمد در هر بنگاهی میشود. با این حال این مدیران دولتی موارد این چنینی را فراموش میکنند و عملا یک لختی را در اقتصاد کشور ما به وجود میآورند که این لختی دامنگیر اقتصاد و بخش خصوصی ما میشود. این نوع مدیران دولتی باعث عدم کارایی، عدم رقابت و عدم چابکی مدیران هم شدهاند و عملا موقعیتی وجود دارد که مدیران در آن موقعیت چندان بازخواست نمیشوند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین تاکید کرد: آنچه مهم به نظر میرسد این است که تا زمانی که ما بخواهیم در بخشهای دولتی و بخشهایی که شرایط جبران ضرر و زیان و خسارات ناشی از این نوع سوءمدیریتها وجود دارد فعالیت کنیم، موفق نخواهیم بود.
حقوق مدیران دولتی به بهرهوری، کارایی، خلاقیت و ابتکار آنها وابستگی ندارد.