معمای تشکیل صرافی از سوی منسوبان برخی مقامات دولتی(خبر ویژه)
در حالی جهانگیری از نقش برخی صرافیها در ایجاد تلاطم ارزی 90 و 91، خروج 22 میلیارد دلار ارز و رانت 7 هزار میلیارد تومانی خبر داده بود، خبرهای جدید حاکی است، علاوه بر صرافی یکی از نزدیکان رئیس جمهور، صرافی دیگری از داماد و دختر صفدر حسینی در همان ایام تأسیس شد.
به گزارش تسنیم، در سال 90 همزمان با تشدید زمزمهها مبنی بر محدود شدن درآمدهای نفتی، افزایش نرخ ارز حالتی شتابان به خود گرفت. نرخ غیررسمی ارز در پایان سال 89 معادل 10337 ریال بود، اما در پایان اسفند سال 90، بهای ارز در بازار آزاد ایران به میزان 18926 ریال تعیین شد. شوک ارزی سال 90 در سال 91 نیز ادامه یافت و در تابستان 91 نرخ ارز از حدود 18000 ریال در تیر ماه، به حوالی 23000 ریال در پایان شهریور 91 رسید. افزایش ناگهانی بعدی در نرخ ارز، در مهر ماه سال 91 رخ داد. در این ماه نرخ ارز با تقریباً 9000 ریال افزایش، به رقم 31820 ریال رسید، این افزایش همچنان در سال 91 ادامه داشت و نرخ دلار تا مرز 3500 تومان هم افزایش یافت.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در سخنرانیهای متعددی در سالهای اخیر از نقشآفرینی صرافیها در ایجاد تلاطم ارزی گفته و خبر داده بود که در همان ایام 22 میلیارد دلار ارز توسط برخی صرافیها از کشور خارج شده و رانت 7000 میلیارد تومانی هم برای برخی صرافیها ایجاد شد.
پیش از این خبرهایی منتشر شده بود که حسین فریدون در ایام تشدید تحریمها و افزایش نرخ ارز همراه با شرکای خود یعنی علی صدقی، علی اسدیان و مانی مهاجان اقدام به ایجاد صرافی کرد. صرافی «صدقی و شرکاء» که اتفاقاً فاقد مجوز از بانک مرکزی بوده است!
دولتمردان فعلی معتقدند در آن زمان نقش صرافان و محتکران ارز (کاسبان تحریم) در افزایش نرخ ارز کمتر از نقش تحریمها نبود.
این در حالی است که به تازگی اسنادی منتشر شده که نشان میدهد، نزدیکان دیگری از این دولت هم در همان ایام اقدام به تأسیس صرافی کردند تا شاید از سود سرشار رشد 3 برابری دلار بینصیب نباشند.
آگهی منتشره در روزنامه رسمی کشور به چاپ رسیده نشان میدهد، شرکت صرافی سیده فاطمه حسینی (دختر صفدر حسینی) و همسرش (هانی میرمحمدعلی) در اوج بحران ارزی سال 90 تأسیس شده است که سیده فاطمه حسینی رئیس هیئت مدیره این صرافی بوده است.