رئیس خانه صنعت و معدن اعلام کرد
ورود سالانه 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور
رئیس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه ورود کالای قاچاق به کشور حسابشده است، گفت: 20 میلیارد از کل واردات 50 میلیارد دلاری کشور قاچاق است.
به گزارش خبرنگار مهر، سیدعبدالوهاب سهلآبادی در مراسم تجلیل از برگزیدگان صنعت و معدن استان قم گفت: اگر مصوبات مجلس شورای اسلامی در مورد رفع موانع تولید اجرایی شود مشکلات صنایع کاهش مییابد و اقتصاد مقاومتی به بهترین شکل اجرا میشود.
رئیس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه نباید اجازه داد کالاها و اجناس خارجی به هر قیمتی وارد کشور شود، با انتقاد شدید از سفر اخیر هیئت تجاری هند به کشور، افزود: در حالی که نساجی کشور با مشکل اساسی فروش مواجه است هیئت هندی تمام اجناس نساجی خود را به کشور تحمیل کرد.
سهلآبادی افزود: برخی از سفرهای هیئتهای خارجی که به نام برجام تمام میشود بیفایده و مشکوک است.
وی با تأکید بر اینکه ورود کالاهای قاچاق بیرویه و حسابشده است، گفت: مگر میشود باور کرد 20میلیارد دلار کالای قاچاق تنها از طریق کولهپشتی و بیراههها وارد کشور شود.
رئيس خانه صنعت و معدن با انتقاد از عدم تعهد دولت نسبت به پرداخت بدهیهای خود به تولیدکنندگان، گفت: واحد تولیدی که بیش از 75 میلیارد تومان به دولت جنس فروخته اما بعد از گذشت یک سال تنها 180 میلیون تومان را پس گرفته است.
وی با بیان اینکه دولت حتی حاضر به تهاتر بدهیهای متقابل نیست، افزود: چرا زمانی که عوامل دولت از ما طلب دارند دنبال دریافت سررسید آن هستند و اگر دیر کنیم باید جریمه بدهیم اما در مقابل هیچ تضمینی نداریم که طلب خود را دریافت کنیم.
سهلآبادی با بیان اینکه پرداختهای وعده داده شده قانون هدفمندی یارانههای تولیدکنندگان انجام نشده است، گفت: قرار بود دولت 30 درصد از درآمد حاصل از هدفمند سازی یارانهها را به صنعت تزریق کند اما تاکنون ریالی در این زمینه نپرداخته است.
رئيس خانه صنعت و معدن با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی گفت: از سال80 تا 93 بیش از 5700 واحد تولیدی با بیش از 120 هزار کارگر تعطیل شده بود و در سال 94 بیش از 6800 واحد تولیدی به تعطیلی و ورشکستگی کشید.
وی از فعالیت تنها 70 درصد واحدهای تولیدی کشور خبر داد و گفت: از این تعداد نیز تنها 38 درصد با ظرفیت فعال تولید میکنند.
سهلآبادی با بیان اینکه در کشور 5500 واحد معدنی وجود دارد، گفت: متأسفانه به دلیل عدم حمایت و سرمایهگذاری کافی بیشتر این معادن مورد تعرض محلی قرار دارند.
وی از عقبماندگی ماشینآلات واحدهای معدنی انتقاد کرد و گفت: به دلیل نبود بودجه خرید ماشینآلات اکثر واحدهای تولیدی با ماشینآلات 40 سال پیش فعالیت میکنند. وی تاکید کرد: دولت نباید اجازه دهد برخی به بهانه پسابرجام کالاهای بیکیفیت به کشور وارد کنند.