در حاشیه سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی
غفلتها باید جبران شود
سعید سجادی
در شب میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی(ع) مقام معظم رهبری میزبان شاعرانی از ایران، افغانستان، هندوستان و پاکستان بودند. جلسه مثل همیشه ساده و بیریا بود.
حرفهای «آقا» صریح بود و زلال، مثل باران که بخشنده است و سخی. اما در مقایسه با سالیان گذشته، این بار صریحتر با شاعران، هنرمندان و مسئولان سخن گفتند و وظیفه خطیر آنها را در این پروسه حساس تاریخی یادآور شدند.
به قولی حجت را بر آنها تمام کردند تا خدای ناکرده فردا و فرداهای تاریخ، روز و روزهای ای کاش و ای کاشها نباشد.
اصولا مدتی است که آقا با مسئولان و کارگزاران فرهنگ و هنر این سرزمین چنان سخن میگویند که جای تفسیر به رأی هیچکسی نباشد. حتی برخی از آنها بوی گله از مدیران فرهنگی و هنری کشور طی این سالها را با خود داشت.
اینکه با توجیه جذب حداکثری به دیدار کسانی میروند که هیچ نسبتی با اسلام و انقلاب نداشته و ندارند با هیچ چسبی هم به قول معروف به انقلاب وصل نمیشوند. از آنها دلجویی میشود. دفترچه درمانی داده میشود که یعنی یک عمر حق بیمه پرداخته است، هزینه بیمارستان و کلیه مراحل درمان آنها از جیب بیتالمال پرداخت میشود. حتی دیده شده برخی از مسئولین از هم سبقت میجویند تا از حضور آنها بر بالین فلان آهنگساز، بهمان فیلمساز، خواننده والخ فیلمبرداری شود و از صدا و سیما پخش شود و در همان حال اهل ادب و هنر انقلاب از ترس هزینههای بیمارستانی درد خود را از همسرشان پنهان میکنند. کسانی که از یک سو تهمت شاعر درباری را تحمل میکنند و از دیگر سو افسانههایی که در پیرامونشان میسازند، آزارشان میدهد. اینکه به آنها چند باب مغازه در بهترین جای تهران دادهاند، اینکه تا به حال چند آپارتمان و حواله خودرو دریافت کردهاند والخ و این بخشی از همان جنگ نرمی است که آقا از آن سخن گفتند. چرا که دشمن میخواهد به مدد همین دروغها شاعران ارزشی را از صحنه بیرون براند و از اعتماد مردم به آنها بکاهد.
این روزها شبکههای داخلی مختلف، بویژه رادیوها را اگر گوش بدهید، همه ترانههای پخششده از آنها گویی از روی بازپرسیهای دادگاههای خانواده رونویسی شدهاند، در حالیکه به تعبیر آقا مؤثرترین نوع شعر سرود به روز و به هنگام است، سرودی که مثل هوای تازه و بهاری در جامعه نفوذ میکند.
آنگاه مسئولان را موظف کردند تا در زمینه تولید سرودهای فاخر از شاعرانی که عزیزترین سرمایههای کشور هستند، تلاش کنند.
سرمایههایی که در بزنگاههای حادثه به میدان میآیند و با سرودههای زنده و پویای خود، موضع خود را در برابر حوادث سیاسی و اجتماعی به منصه ظهور و بروز مینهند.
حتی از شاعران دعوت کردند از کنار موضوعات نابی چون خیانتهای آمریکا در قضیه «برجام» درحق ملت ایران نگذرند و چهره بینقاب آمریکا را در برابر تاریخ افشا کنند و نترسند از انگ رسانههای ضدانقلاب چه آنها که در بیرون از کشور با ماهواره مشغول سمپاشیاند و چه آنان که در همین آب و خاک با پولهای بادآورده دشمن علیه انقلاب، اسلام و حتی ائمه معصوم(ع) مینویسند.
***
... آری آقا حجت را بر همه تمام کردند و وظایف مسئولان و هنرمندان را با صراحت یادآور شدند، وظایفی که اگر درست به انجام برسد در زمینه جنگ نرم، دفتر شاعران خالی نمیماند، شاعران و هنرمندانی که نیاز به توجه بیشتر مسئولان فرهنگی و هنری دارند. فقط به شرط آنکه کارگزاران فرهنگی و هنری کشور در برابر هنرمندان غیرخودی اعتماد به نفس داشته باشند و آنها را این همه بزرگ نپندارند.
تکمله:
به قول دادستان محترم تهران، 26 دستگاه با ردیف بودجه دولتی متولی فرهنگ و هنر کشور هستند. حال چرا در میان فیلمهای جشنواره فیلم فجر آمار فیلمهای ارزشی این همه اندک است، سؤالی است که باید از این 26 سازمان پرسید؟ و اینکه طی این سالها با بودجههای دولتی چه کردهاند؟!
زیرا به فرموده آقا غفلتها باید جبران شود.