مدیرعامل اسبق منطقه آزاد اروند:
برخی مناطق آزاد با قاچاق سرپا هستند
مدیرعامل سابق منطقه آزاد اروند گفت: باید پرسید چقدر زیرساخت 7 منطقه آزاد قبلی فراهم است که قرار است 7 منطقه دیگر اضافه شود. کار به جایی رسیده که برخی مناطق آزاد مانند قشم با قاچاق کالا سرپا هستند.
جواد معصومی در گفتوگو با فارس با تاکید بر اینکه قرار است با ایجاد مناطق آزاد برای کشور درآمدزایی شود، نه آنکه کار خیریه اتفاق بیفتد، تصریح کرد: باید پرسید چند منطقه آزاد محلی برای صادرات کالا تاسیس شدهاند و به جز منطقه آزاد اروند که تا سقف یک میلیارد دلار صادرات به عراق دارد و منطقه آزاد ماکو بقیه مناطق محلی برای قاچاق کالا به وجود آمدهاند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال منطقه آزاد قشم زمانی قرار بود توسط یک شرکت سوئدی به محلی برای سوختگیری کشتی و تعمیرات تبدیل شود، چرا که سالانه حداقل 30 درصد شناورهای دنیا از خلیج فارس عبور میکنند، اما به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد و این شرکت در بندر فجیره تاسیس شد و اکنون سالانه 35 میلیون دلار درآمدزایی دارد، چرا که کشتیها هنگام سوختگیری 27 نوع خدمت تعمیر و نگهداری را هم انجام میدهند.
وی در مورد افزایش تعداد مناطق آزاد اقتصادی از 7 منطقه به 14 منطقه و ضرورتهای این کار اظهار داشت: حرف و حدیثهای زیادی در مورد مشکلات مناطق آزاد فعلی وجود دارد و به نظر میرسد، برخی از آنها با تعریف واقعی منطقه آزاد فاصله زیادی دارند.معصومی اضافه کرد: یکی از مهمترین ایرادهای مناطق آزاد ما نبود زیرساختهای لازم برای یک منطقه آزاد است. به عنوان مثال باید پرسید زیرساخت بندری مناطق ما چقدر با مناطق همجوار از جمله جبلعلی قابل رقابت است و چند پایانه صادراتی در مناطق آزاد ایجاد شده، چقدر راهآهن و چند فرودگاه و چقدر ظرفیت انبارش کالا داریم، تا انگیزه را برای ورود و خروج کالا فراهم کند.مدیرعامل اسبق منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه معافیتهای مالیاتی و ورودی کالا نه تنها مشکلی را برای افزایش جذابیت مناطق آزاد ما حل نمیکند، افزود: این کار تنها دولت را از منابع درآمدی برای 20 تا 30 سال محروم میکند و اگر قرار بود تاثیری در جذب سرمایهگذار خارجی داشته باشد، باید پرسید اکنون چقدر سرمایهگذاری در این مناطق طی سالهای اخیر انجام شده است.معصومی افزایش تعداد مناطق آزاد را بدون کار کارشناسی به باغچهای تشبیه کرد که تنها یک آبپاش برای آن موجود است.