kayhan.ir

کد خبر: ۷۸۵۴۶
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
یک تولید‌کننده مطرح کرد

تغییر ذائقه مردم با چای وارداتی

یک تولید‌کننده چای با بیان اینکه تقاضا برای چای ایرانی در خارج مرزها نسبت به داخل بیشتر است، گفت: ذائقه مردم در 25 سال گذشته با واردات چای تغییر کرده و مردم تمایل به مصرف چای خارجی دارند.


احمد دادخواه مدیرعامل یک شرکت تولید‌ و بسته‌بندی چای در نشست خبری با بیان اینکه 15 تا 20 درصد تولید این شرکت از چای ایرانی است، گفت: به عنوان یک تولید‌کننده تمام سعی و تلاشم در جهت شناساندن چای ایرانی به عنوان یک چای مرغوب و با کیفیت است.
وی با بیان اینکه بخشی از چای این شرکت از طریق واردات تأمین می‌شود، افزود: چای خارجی را از هندوستان، چین‌ و کنیا وارد می‌کنیم که هیچ‌کدام از این چای‌ها کیفیت چای ایرانی را ندارد.
مدیرعامل این شرکت تولید و بسته‌بندی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه چرا علیرغم کیفیت بالای چای ایرانی، تولید این نوع چای در شرکت شما کمتر از یک پنجم چای خارجی است، بیان داشت: متقاضی برای خرید چای ایرانی نسبت به چای وارداتی کمتر است.
دادخواه با بیان اینکه ذائقه مردم با واردات چای خارجی در 25 سال گذشته تغییر کرده، اظهار داشت: اگرچه چای ایرانی به لحاظ کیفیت حتی از چای هندوستان هم بهترباشد اما با واردات، چای ایرانی به حاشیه رفته و ذائقه مصرف‌کنندگان به سمت مصرف چای خارجی تغییر کرده است.
مدیرعامل شرکت تولیدی و بسته‌بندی چای ایرانی تصریح کرد: ما به عنوان یک تولید‌کننده آنچه را که مردم مطالبه و درخواست دارند، به بازار عرضه می‌کنیم، در حالی که برای افزایش مصرف چای ایرانی باید از کشاورزان و توزیع‌کنندگان چای ایرانی حمایت کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سود چای خارجی بیشتر از داخلی است، گفت: سود ما از چای ایرانی و وارداتی به یک اندازه است، اما متقاضی چای خارجی بیشتر است، بنابراین چاره‌ای جز عرضه چای خارجی نیست.
دادخواه با بیان اینکه چای ایرانی به کشورهای مختلف از جمله عراق، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان و افغانستان صادر می‌شود، گفت: خارجی‌ها قدر چای ایرانی را بیشتر می‌دانند و  علیرغم تقاضای زیاد در خارج از مرزها برای چای ایرانی، متاسفانه به اندازه کافی این محصول را در اختیار نداریم.
وی  در پاسخ به این سؤال که  آیا کیفیت چای در مزارع پایین است، یا کیفیت محصول در حین فرآوری و استحصال پایین می‌آید، گفت: برای اینکه چای از کیفیت خوبی برخوردار باشد، باید برگ سبز آن از دو برگ و یک غنچه چیده شود، در حالی که این موضوع کمتر رعایت می‌شود.
دادخواه در ادامه به وضعیت استحصال چای در کارخانه‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه ماشین آلات برخی از کارخانه‌های چای کشور به دلیل قدمت زیاد مستهلک شده‌اند و به روز نیستند و همین موضوع کیفیت چای خشک تولید داخل را کاهش می‌دهد. وی با بیان اینکه ماده شیمیایی و سم در مزارع چای کشور استفاده نمی‌شود، افزود: این در حالی است که برای افزایش تولید برگ سبز چای در سایر کشورهای تولید‌کننده این محصول کشاورزی در مزارع از سم کشاورزی استفاده می‌شود.
مدیرعامل شرکت تولیدی و بسته‌بندی چای بیان داشت: زمان برداشت برگ سبز چای تا استحصال چای خشک در کشورهای بزرگ تولید‌کننده چای بسیار کوتاه و در حدود 6 ساعت است که همین موضوع کیفیت چای تولیدی آن‌ها را بالا می‌برد.