نیروهای کرد وارد شهر منبج شدند
نبرد تن به تن در خیابانهای حومه حلب بین داعش و کردهای سوریه
دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که نیروهای کرد مسلح که با اهداف خاصی مورد حمایت آمریکا قرار گرفتهاند وارد شهر «منبج» در حومه حلب شدهاند و درگیریهای شدیدی در خیابانهای این شهر میان کردها و عناصر داعش در جریان است.
سرویس خارجی-
شهر منبج که یکی از برجستهترین پایگاههای داعش در استان حلب در شمال سوریه محسوب میشود اکنون درگیر یک نبرد خونین و تن به تن بین اعضای داعش و نیروهای مسلح کرد است.
داعش از سال 2014 کنترل این شهر را به دست گرفته است. تروریستهای داعش علاوه بر جنگ خیابانی برای مقابله با کردها به عملیات گسترده انتحاری و مینگذاری در نقاط مختلف و نیز خودروهای بمبگذاری شده متوسل شدهاند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه که نزدیک به تروریستها است با تأیید این خبر اعلام کرده که درگیریهای شدیدی در ساختمانها و در خیابانهای داخل شهر منبج در جریان است.این در حالی است که داعش مدعی شده است که مانع ورود این نیروهای تحت حمایت آمریکا شده است.
این نیروها از طرف جنوبی و با پشتیبانی هوایی بسیار شدید جنگندههای ائتلاف تحت امر آمریکا وارد شهر منبج شدهاند.
منبج در فاصله 40 کیلومتری مرز ترکیه قرار دارد و کنار دو شهر مرزی «الباب» و «جرابلس» در نقطه مرزی با ترکیه قرار دارد که محل استقرار داعش در حلب به شمار میآید اما از نظر اهمیت راهبردی از دو شهر مزبور متمایز است.
نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا از زمان آغاز این عملیات توانستهاند بیش از 100 روستا و مزرعه را در این منطقه تحت کنترل خود درآورده و در نتیجه منبج را به طور کامل به محاصره درآورند.
گفتنی است طی هفتههای اخیر آمریکا، فرانسه و انگلیس اقدام به اعزام نیرو به سوریه کردهاند تا در مدت زمان کمتر بتوانند مناطق تحت تسلط تکفیریهای داعش را از آنان پس بگیرند و خودشان در این مناطق حساس و استراتژیک همچون حلب مستقر شوند.
تحلیلگران و کارشناسان معتقدند که سقوط شهر منبج پس از حملات نیروهای کرد که مدتی است از سوی آمریکا حمایت میشوند، نقطه عطفی در بحران سوریه به شمار میآید چرا که با تسلط نیروهای تحت حمایت آمریکا شرایط برای تسلط کشورهای بیگانه و تجزیه این کشور فراهم میآید.
چند ماهی میشود که با رو به افول گذاشتن تکفیریها در سوریه، انگلیس، آمریکا و فرانسه اقدام به اعزام نیرو به شمال این کشور کردهاند.
به هر حال تسلط نیروهای کرد به نقطه مرزی مشترک با ترکیه و گذرگاههای اصلی آن یکی از مهمترین تحولات پرونده بحران سوریه از زمان آغاز آن در سال 2011 به شمار میآید زیرا این گذرگاهها شریان اصلی مالی و تسلیحاتی گروههای تروریستی بودند. به همین دلیل جنگ و بحران در سوریه بیش از 5 سال به طول انجامید تا جایی که زمینه برای دخالت نظامی خارجی در سوریه کاملاً مهیا شد!
گسترش آتشبس
مرکز روسی نظارت بر آتشبس مستقر در پایگاه «حمیم» اما اعلام کرده که در چارچوب ادامه اقدامها برای گسترش پیمان آتشبس، سران گروهها و مسئولان دو منطقه راهبردی در استانهای حلب و درعا به آتشبس پیوستند و آتش سلاحها خاموش شد.
بنابر اعلام این مرکز تاکنون 61 گروه به آتشبس پیوستهاند و مذاکرات با دیگر سران گروههای مسلح در استانهای دمشق، حلب و درعا نیز در جریان است. حدود 40 منطقه دیگر نیز برای پیوستن به آتشبس اعلام آمادگی کردهاند.
این توافقنامه با میانجیگری روسیه امضا میشود و مقامهای نظامی مرکز هماهنگی آتشبس این کشور که در پایگاه هوایی حمیم سوریه مستقر هستند در مذاکرات امضای این سند شرکت میکنند.
سایر رویدادها
* خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اعلام کرده که عناصر داعش با یورش به چندین روستا در استان حلب بیش از 900 غیرنظامی را ربودند.
* عناصر اخبارالشام اذعان کردند که مسئول نظامی این گروه تروریستی در درگیری با نیروهای سوری در جنوب استان حلب کشته شده است.
* وزیر خارجه آمریکا گفته، کسی نمیتواند با قاطعیت بگوید که دخالت نظامی در سوریه گزینه درستی است.